"Απ΄ τα άγρια θηρία το χειρότερο δάγκωμα το κάνει ο συκοφάντης "
Διογένης από τη Σινώπη 400 - 325 π.χ
Μέγεθος γραμμάτων
+ + + + +
Share |

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Δημήτριος Λιαντίνης - "Η φιλοσοφική θεώρηση του θανάτου" - " Philosophical Consideration of Death" Dimitris Liantinis




Αγγλόφωνος υποτιτλισμός - English Subtitles

Συμβολικές φωτογραφίσεις στην καθημερινότητα.



H στάρ του Τρανσφόρμερ 3 μας λέει να ακολουθήσουμε τον Λευκό Λαγό*

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Σε ζωντανή σύνδεση η 6η μέρα των "Αγανακτισμένων"


Live Streaming - Sintagma Square, Aganaktismenoi by Dailymotion_gr_live

Ο Αδαμάντιος Κοραής για το Πατριαρχείο - Ελληνική Νομαρχία 1806

Η Ελληνική Νομαρχία "Λόγος Περί Ελευθερίας" γράφτηκε το 1806 και αποτέλεσε το ιδεολογικό μανιφέστο της Επαναστάσεως των Ελλήνων ενάντια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Ο "Λόγος Περί Ελευθερίας", αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα έργα που γράφτηκαν την συγκεκριμένη περίοδο. Ο Αδαμάντιος Κοραής στο παρακάτω απόσπασμα από το συγκεκριμένο έργο, επεξηγεί ακριβώς τις αντιθέσεις που είχαν οι υποδουλωμένοι Έλληνες με το Πατριαρχείο και την αντίθετη στάση του πριν και κατά την πορεία αυτών προς την Ελευθερία...

Ο 78χρονος που γνωρίζει καλύτερα τον Όλυμπο μετά τον Δία!


Ο 78χρονος Κωνσταντίνος Ζολώτας μπορεί να περηφανεύεται -και όχι άδικα- πως μετά τον Δία γνωρίζει τον Όλυμπο καλύτερα από τον καθένα...
Άλλωστε, το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του το πέρασε σε κορυφές και χαράδρες, αφού για περισσότερα από 50 χρόνιαήταν οδηγός βουνού. Γνωρίζει τον Όλυμπο σαν την... παλάμη του χεριού του και οι ιστορίες που.... διηγείται -άλλοτε ευχάριστες και άλλοτε δυσάρεστες- είναι μοναδικές και άκρως ενδιαφέρουσες:

Η ΠΑ απέφυγε την πολιτική «ενέδρα» της Τουρκίας

 
Πολιτική «παγίδα» πήγαν να στήσουν στην ΠΑ οι Τούρκοι –εν μέσω καθημερινών παραβιάσεων στο Αιγαίο- με την πρόσκληση που απεύθυναν για συμμετοχή ελληνικών αεροσκαφών –τόσο σε στατική έκθεση όσο και με συμμετοχή στο πτητικό πρόγραμμα των επιδείξεων- στο «πανηγυράκι» που ετοιμάζει η τουρκική Αεροπορία για τα 100 της χρόνια.

Ὅταν ἡ ἱστορία καταγραφόταν μέσῳ τοῦ μύθου….

Ο καθηγητής Γεωλογίας κ. Η. Μαριολάκος αναζητά τη σχέση μύθων και φυσικών φαινομένων
Οι μύθοι γεννιόντουσαν ως «εξηγήσεις» γεωλογικών φαινομένων υποστηρίζει ο καθηγητής κ. Η. Μαριολάκος

Η εποχή που, όταν οι θεοί «θύμωναν», γίνονταν σεισμοί και κατακλυσμοί, δημιουργούνταν νέες στεριές, νησιά αναδύονταν από τη θάλασσα και άλλα καταποντίζονταν χαρακτηρίζεται σήμερα απλώς μυθική, άρα στη σφαίρα της φαντασίας.
 

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

ΔΡΑΧΜΗ... Η μεγάλη τρομοκράτισσα


 Για να καταλαβαίνει κάποιος τι συμβαίνει στον κόσμο γύρω του, θα πρέπει να μπορεί ν' αναλύει τα δεδομένα που αφορούν τον κόσμο αυτόν. Να μπορεί να καταλαβαίνει τι ακριβώς είναι αυτά που βλέπει. Να μπορεί ν' αντιλαμβάνεται τα παράδοξα, όταν αυτά υπάρχουν. Ποια είναι τα παράδοξα και τα περίεργα, που βλέπουμε σήμερα; Βλέπουμε τις εβραϊκές ηγεσίες των ευρωπαϊκών κρατών, όπως είναι ο Παπανδρέου, ο Σαρκοζί ή η Μέρκελ, ν' αναλαμβάνουν να ηγηθούν του "πολέμου" ενάντια στη διεθνή κερδοσκοπία. Με τη βοήθεια και τον συντονισμό της αμερικανικής FED του Εβραίου Μπενράκε ή της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας του επίσης Εβραίου Τρισέ, κάνουν "πόλεμο" εναντίον της κερδοσκοπίας.

Θέλω να γίνω Πακιστανός να βγάζω "μαύρα" 2000 ευρώ το μήνα


 Δεν το πιστεύω αυτό που διαπίστωσα! Τις προάλλες ευρισκόμενος σε κατάστημα ψιλικών, άκουσα τον καταστηματάρχη να συζητά για έναν Πακιστανό που μόλις...

είχε αποχωρήσει, και ο οποίος καθάριζε τζάμια στα φανάρια, ότι σχεδόν καθημερινά του προσκόμιζε ΄΄ψιλά΄΄-κέρματα για να αλλάξει με χαρτονομίσματα. Γύρω στα 80 Ευρώ κάθε φορά! Δεν έδωσα σημασία και αποχώρησα! Έχω και εγώ τη συνήθεια, να μη δίνω τίποτα σε αυτούς τους ανθρώπους ενώ χθες στην συνήθη διαδρομή προς την δουλειά μου, σταμάτησα σε ένα από τα φανάρια(όχι από τα καλύτερα πόστα) και πιάνοντας κουβέντα με ...

ΕΙΣΤΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ.

Δουλεύω 25 χρόνια κι έχω πληρώσει το ταμείο μου μέχρι τη τελευταία δεκάρα που όφειλα. Εχω πληρώσει από το μισθό μου ανελειπώς ότι όφειλα.
Το ίδιο κι οι γονείς μου που ζουν με μια φτωχοσύνταξη.
Δεν έκλεψα, δεν πήρα ποτέ μίζα ή φακελλάκι για τίποτα, δεν μπήκα σε καμιά δουλειά με μέσον. Δούλεψα σαν το σκυλί για να τα βγάλω πέρα.
Δεν έφαγα από καμιά πίτα και δεν ευνοήθηκα ποτέ από ένα κράτος που δεν ξέρει καν την ύπαρξή μου εκτός από όταν μου ζητάει λεφτά.

Δεν πήρα άδεια με μέσον, δεν έχτισα αυθαίρετα, δεν λάδωσα καμιά πολεοδομία, εφορία, γιατρούς, δικηγόρους και λοιπές ευγενείς κατηγορίες.
Μένω με νοίκι και ..


Σαν ντόμινο οι πόλεις όπου θα μαζευτούν οι “αγανακτισμένοι” της Ελλάδας.


Το facebook έχει πάρει φωτιά.Η αρχή έγινε στη Θεσσαλονίκη, αλλά οι πόλεις που ακολούθησαν μοιάζουν με ντόμινο. Αγανακτισμένοι από πολλά μέρη της Ελλάδας οργανώνονται για να διαδηλώσουν στις πλατείες.

Σε όλες τις περιπτώσεις η ώρα είναι η ίδια, 6 το απόγευμα:

Αγανακτισμένοι στο Λευκό Πύργο: Λευκός Πύργος, Θεσσαλονίκη

Αγανακτισμένοι στο Σϋνταγμα: Πλατεία Συντάγματος, Αθήνα

Αγανακτισμένοι στην Πάτρα: Πλατεία Γεωργίου Α

Αγανακτισμένοι στο ..Ηράκλειο: Πάρκο Γεωργιάδη

Αγανακτισμένοι στο Βόλο: παραλία, έξω από το συγκρότημα Παπαστράτος

Αγανακτισμένοι στην Καρδίτσα: Κεντρική Πλατεία

Αγανακτισμένοι στα Γιάννενα:

Αγανακτισμένοι στην Κέρκυρα: Πλατεία Δημαρχείου

Αγανακτισμένοι στη Λαμία: πλατεία Πάρκου

Αγανακτισμένοι στην Κεφαλονιά: πλατεία Αργοστολίου

Αγανακτισμένοι στη Λάρισα: κεντρική πλατεία

Αγανακτισμένοι στην Κομοτηνή: κεντρική πλατεία

Αγανακτισμένοι στα Χανιά: πλατεία Αγοράς

Αγανακτισμένοι στα Τρίκαλα: κεντρική πλατεία

Αγανακτισμένοι στον Πειραιά: πλατεία Κοραή

Αγανακτισμένοι στην Κοζάνη: κεντρική πλατεία, πλατεία Νίκης, ρολόι

Αγανακτισμένοι στην Άνδρο: Σταυροπέδα

Αγανακτιμένοι στην Πρέβεζα: Ρολόι

Αγανακτησμένοι στη Ρόδο

Αγανακτησμένοι στον Πειραιά

Πηγή

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Θύμα επίθεσης και ο Συσσοβίτης

Θύμα της εγκληματικότητας και ο Aλέκος Συσσοβίτης
Σαν σκηνή βγαλμένη από ταινία action adventure, στην οποία πρωταγωνιστούσαν οι ίδιοι, ήταν η περιπέτεια που βίωσαν το βράδυ του Σαββάτου προς τα ξημερώματα της Κυριακής, μια παρέα, στην οποία συμμετείχαν ο ηθοποιός Αλέκος Συσσοβίτης, ο παραγωγός Ηλίας Πανταζόπουλος και η νεαρή σύντροφός τους, η οποία είναι γνωστή στον χώρο της σόουμπιζ.
Οι τρεις του περπατούσαν στην οδό Αθηνάς, και πηγαίνοντας προς το παρκινγκ όπου είχαν αφήσει το αυτοκίνητό τους, εμφανίστηκε μπροστά τους μια συμμορία πέντε αλλοδαπών, που απαιτούσε τα χρήματα και την τσάντα της κυρίας της παρέας.

George Carlin: It's Bad For Ya ( Eίναι κακό για σας)

 To " It's Bad For Ya " , είναι η 14η παραγωγή stand up comedy της ΗΒΟ με τον George Carlin. Κινηματογραφήθηκε την 1η Μαρτίου του 2008 τέσσερις μήνες πριν πεθάνει από καρδιακή προσβολή.
 To " It's Bad For Ya " , είναι η συνέχεια του " Life i sworth loosing ". O Carlin δούλεψε γι'αυτό το υλικό κατά την διάρκεια της περιοδείας του " Life i sworth loosing ". Οαρχικός τίτλος της κωμωδίας ήταν " The Parade Of Useless Shit " ( H παρελαση των άχρηστων αηδιών ). Κινηματογραφήθηκε στο Wells Fargo Center for the Arts της Santa Rosa, California.

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

300 έλληνες - www.300ellines.org

Μετά την Ισπανία σειρά έχει η Ελλάδα

 Την ίδια ώρα που στην Ισπανία θεριεύει το κίνημα των "εξοργισμένων" και τα κόμματα δείχνουν αμήχανα αλλά και ανίκανα να διαχειριστούν το εις βάρος τους κύμα οργής, στην Αθήνα Ισπανοί έφεραν λίγο χρώμα από Μαδρίτη και Καταλονία

 Παρασκευή βράδυ και οι Ισπανοί της Αθήνας συγκεντρώνονται έξω από την πρεσβεία τους, στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.
Χωρίς φωνές, χωρίς ουρλιαχτά, με ευγένεια και πολιτισμό, παρέδωσαν μαθήματα Δημοκρατίας, σεβασμού και αλληλεγγύης.

Φιάσκο το μέτρο με τις αποδείξεις

Εντατικούς ελέγχους θα κάνει το υπουργείο Οικονομικών στους φορολογούμενους με μεγάλη επιστροφή φόρου εισοδήματος. Στο τραπέζι νέα σενάρια για την είσπραξη εσόδων. Εντατικοπιούνται έλεγχοι για την αυθεντικότητα των αποδείξεων.

Σε μεγάλες επιστροφές φόρου αναγκάζεται να προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών, λόγω του μέτρου των αποδείξεων, το οποίο απειλεί να γυρίσει μπούμερανγκ στην προσπάθεια αύξησης των εσόδων του προϋπολογισμού.

Τον σκότωσε επειδή φώναζε κλέφτης

Ανατριχιαστικές είναι οι λεπτομέρειες που δίνονται από τους δύο Αφγανούς, οι οποίοι σκότωσαν το 44χρονο πατέρα στην οδό Ηπείρου. Στη δικογραφία υπάρχει και η εντελώς φτηνή δικαιολογία του δράστη

"Φώναζε "κλέφτης κλέφτης", τι να έκανα;", φέρεται να είπε ο ένας από τους δύο Αφγανούς κατηγορούμενους για τη δολοφονία του 44χρονου, σε αλλοδαπό μετανάστη.

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Η τελευταία ομιλία του Τζ.Κένεντι

Πατριωτικές κορώνες προς Γερμανούς βουλευτές

«Αν δεν μας στηρίξετε θα πάθετε ό,τι και στην Κρήτη», φώναζε στα έκπληκτα μέλη της «κοινοβουλευτικής ομάδας φίλίας Γερμανίας-Ελλάδας» η βουλευτής του ΠαΣοΚ κυρία Σκραφνάκη

Γερμανοί και Γάλλοι βουλευτές βρέθηκαν, σε διαφορετικές ομάδες στη Βουλή και τα «άκουσαν» από Έλληνες βουλευτές, παρά το γεγονός ότι ορισμένοι βουλευτές από τη Γαλλία, επιχείρησαν να «ενοχοποιήσουν» τους... Γερμανούς για την επίθεση που δέχθηκε η χώρα μας για την οικονομική κρίση στην Ευρώπη.

Ο Πάγκαλος απαγόρευσε τη διαφήμιση του Σεφερλή με τα πατάκια!



Στην κυβέρνηση δεν αντέχουν τη σάτιρα, η μάλλον ξέρουν πλέον ότι οι μέρες τους είναι μετρημένες και τους έχει πιάσει πανικός. Πώς αλλιώς να ερμηνεύσουμε την κίνηση του Θεόδωρου Πάγκαλου να απαγορεύσει τη διαφήμιση του Μάρκου Σεφερλή, με τα πατατάκια, στην οποία σατιρίζεται η γνωστή φράση του αντιπροέδρου «μαζί τα φάγαμε». Απ’ ό,τι μας λένε, έχουν σταλθεί και εξώδικα στα ...
κανάλια για να μην τη μεταδώσουν. Το ρεπορτάζ μας συνεχίζεται επί του θέματος. Μέχρι να έχουμε νεότερα, απολαύστε την «απαγορευμένη» διαφήμιση.

Πηγή

Επιτέλους επίδειξη δύναμης: Αρμάδα στέλνει η Ελλάδα στην Αν.Μεσόγειο!

 Μεγάλη αεροναυτική δύναμη αποφάσισε να παρατάξει για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου, με πρωτοβουλία του ΓΕΕΘΑ προκειμένου να καταστήσουμε σαφές "προς κάθε ενδιαφερόμενο" ότι η χώρα ανεξάρτητα από τις οικονομικές δυσκολίες της είναι έτοιμη για μείζονος έκτασης αεροναυτικές επιχειρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο σε μεγάλη απόσταση από τις χερσαίες βάσεις.

Και βέβαια ότι διατηρεί ακέραιες τις δυνατότητές της να αστυνομεύσει τις περιοχές αρμοδιότητάς της και δικαιωμάτων της...

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Μέρκελ: Ξεχάστε τις διακοπές αν θέλετε βοήθεια

Μετά τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και το ψαλίδι στα δώρα, οι Γερμανοί ζητάνε να κόψουμε και τις διακοπές. Οι προϋποθέσεις που έθεσε η Άγκελα Μέρκελ

Με την προϋπόθεση να περικοπούν διακοπές και πρόωρες συντάξεις στην Ελλάδα εμφανίζεται διατεθειμένη να μας βοηθήσει η Γερμανία.

ΟΙ ΙΣΠΑΝΟΙ ΔΕΝ ΚΛΑΙΓΟΝΤΑΙ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΚΡΙΝΙΑΖΟΥΝ. ΑΠΑΙΤΟΥΝ.‏


Οι Ισπανοί που απαιτούν αληθινή δημοκρατία γίνανε όχι 300, αλλά 300.000

Την ίδια ώρα, εμείς ασχολούμαστε με το πως στρώσανε και πως το κάνανε, με το αν θα συμφωνήσουν τα κόμματα στο ξεπούλημα της χώρας ή αν τα μισά θα ψιθυρίζουν όχι, με το ποιος έχει ταλέντο στο χορό στη χώρα της πλήρους αναξιοκρατίας, με τα ούφο που θα έρθουν να μας κατακτήσουν, με τους κομήτες που θα έρθουν να μας συντρίψουν και με ότι άλλη ανοησία κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και εκτός αυτού.


Δεν είμαστε οι μόνοι στον κόσμο που έχουμε προβλήματα. Δείτε πόσος κόσμος είναι στο δρόμο στην Ισπανία και διεκδικεί τα αυτονόητα. Σήμερα διεξάγεται πόλεμος μεταξύ τραπεζικού καρτέλ και ανθρωπότητας. Δεν υπάρχει ουδέτερη θέση. Αποφασίστε με το μέρος ποιανού είστε. Με το τραπεζικό καρτέλ, ή με την ανθρωπότητα. Και ελάτε να πολεμήσουμε για το μόνο που αξίζει σε αυτή τη ζωή: Το μέλλον της ανθρωπότητας.





Ο πόλεμος ξεκινάει στις 22 ΜΑΗ στο Σύνταγμα. Τα όπλα τους είναι το χρέος και η πληροφορία. Το δικό μας όπλο είναι η δημοκρατία.

Κατεβάστε την προκήρυξη των 300 από εδώ και ελάτε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να δώσουμε ένα τέλος σε όλα αυτά.


Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ 300 (ΔΙΠΛΗ ΟΨΗ ΣΕ ΕΝΑ ΑΡΧΕΙΟ)


Από email του ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑ

Παραγγείλτε αρώματα και κολώνιες, εσώρουχα και ερωτικά είδη στις καλύτερες τιμές






  Το Fashion of Sex ( F.O.S. ), είναι ένα διαδικτυακό πολυκατάστημα που στοχεύει στην εξυπηρέτηση και των δύο φύλλων. Μπορείτε να βρείτε αρώματα και κολώνιες στις καλύτερες τιμές της αγοράς, γυναικεία εσώρουχα ( σε λίγο καιρό και ανδρικά ) σε πολύ μεγάλη γκάμα και ερωτικό κατάστημα.

  Η σελίδα μας είναι εύκολα προσβάσιμη και σχεδιασμένη να βοηθάει τον χρήστη να περιηγείτε εύκολα και γρήγορα ανάμεσα στα προϊόντα και στις κατηγορίες. Mε 3 κλικ είστε στο προϊόν της επιλογής σας..

www.Fashionofsex.com

Δολοφονικό χτύπημα ΕΛ.ΑΣ. στην απεργιακή διαδήλωση

Σε υπ’ αριθμόν 1 κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια εξελίσσεται πλέον η Ελληνική Αστυνομία, είτε δια της απουσίας της εκεί όπου οι πολίτες πραγματικά την χρειάζονται είτε δια της παρουσίας της όταν αυτή συνοδεύεται από άσκηση ωμής βίας εναντίον αθώων πολιτών. Και βεβαίως όλα αυτά, με την ανοχή -αν όχι την ενθάρρυνση- της εκάστοτε πολιτικής της ηγεσίας... Χθες το μεσημέρι η απεργιακή διαδήλωση βάφτηκε στο αίμα. Αυτό συνέβη επειδή κάποιοι βαθμοφόροι θεώρησαν ότι ο τρόπος για να αντιμετωπίσουν μια μικρή ομάδα ταραχοποιών ήταν να διατάξουν τους άνδρες των ΜΑΤ να εξαπολήσουν γενικευμένη επίθεση εναντίον των διαδηλωτών συνολικά! Αποτέλεσμα ήταν να υποστεί βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις 31χρονος διαδηλωτής, να τραυματιστούν δεκάδες άλλοι και να πνιγεί –γι ακόμη μια φορά- το κέντρο της Αθήνας στα δακρυγόνα. 

Ο Γκλέτσος ξαναχτυπά

Μαινόμενος κατά της περασμένης δημοτικής αρχής ο νυν δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος. Διαπίστωσε οικονομικές ατασθαλίες στο δήμο. Αφορμή ένα παράνομο κιόσκι. Απειλεί με μηνύσεις

Μετά τις μπάρες των διοδίων, ο Απόστολος Γκλέτσος επανέρχεται στο προσκήνιο με ένα ακόμα θερμό επεισόδιο που εκτυλίχθηκε κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Στυλίδας.

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Διόδια: Εξώδικο προς τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ για κλήση, λόγω άρνησης πληρωμής διοδίων στην καρμανιόλα Κορίνθου – Πατρών


Ντροπή και αίσχος για την ΕΛ.ΑΣ

Το εξώδικο προς τον Αρχηγό με πρόσκληση των αστυνομικών σε ΑΝΥΠΑΚΟΗ,  είναι εδώ και  εδώ

Το πες και το καμες…  Είπες ότι θα με γδύσεις κι έβαλες τον αστυνόμο να το κάνει… Και όλοι μαζί ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΤΕΤην αφαίρεση λέει για 20 ημέρες,  της αδείας κυκλοφορίας, των πινακίδων κυκλοφορίας και της άδειας ικανότητας οδήγησης!!!

Τράπεζες: Πως μπορεί να ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ η έκδοση διαταγής πληρωμής

Γ 
Για να πάρεις μια ιδέα της διαδικασίας και της ορολογίας, πριν διαβάσεις τα παρακάτω διάβασε αυτό .

Προβλέπεται από το αρθ. 10 παρ. 16  περ. δ του Ν. 3587/2007 περί Προστασίας Καταναλωτών η επέκταση της ισχύος του δεδικασμένου, σύμφωνα με το οποίο οι έννομες συνέπειες που προκύπτουν από την απόφαση μεταξύ ένωσης καταναλωτών και τράπεζας ισχύουν ΕΝΑΝΤΙ ΠΑΝΤΩΝ, και αν δεν ήταν διάδικοι. Το δεδικασμένο απόφασης που δέχεται  εν όλω ή εν μέρει αγωγή της ένωσης καταναλωτών κατά Τράπεζας ισχύει και υπέρ των ζημιωθέντων καταναλωτών, έστω και αν αυτοί δεν είχαν συμμετάσχει στη σχετική δίκη. Τούτο πανηγυρικά διατυπώνεται και στο σκεπτικό της ΕΑ 5253/2003 στην οποία ενάγουσα ήταν η Ένωση καταναλωτών ΕΚΠΟΙΖΩ και εναγομένη η τραπεζική εταιρία με την επωνυμία «ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ της ΕΛΛΑΔΟΣ».
   

Δεύτερο περιστατικό μαχαιρώματος Έλληνα από αλλοδαπό μέσα σε τέσσερις μέρες (βίντεο)

Δυστυχώς η είδηση που ακολουθεί αποτελεί πια μέρος της καθημερινότητας και δεν προβάλλεται από κανένα μεγάλο ΜΜΕ για λόγους που αποτελούν πια κοινό μυστικό. Πιο συγκεκριμένα αλλοδαπός από την Σομαλία επιτέθηκε σε Έλληνα πολίτη κατά τη διάρκεια της εμποροπανήγυρης της Αγ. Γλυκερίας, στον δήμο Γαλατσίου την Παρασκευή το βράδυ. Αμέσως παρενέβησαν οι μικροπωλητές και τον αφόπλισαν, ενώ στο σημείο έφθασε επιτόπου και η ΕΛΑΣ και τον συνέλαβε.

Ερώτηση του Βουλ. Πολατίδη για τη συμμετοχή του αντιδ/χου Κομοτηνής Μ.Ριτβάν σε ανθελληνική εκδήλωση

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών κατέθεσε ο Βουλευτής Σερρών του ΛΑ.Ο.Σ. Ηλίας Πολατίδης σχετικά με την συμμετοχή του αντιδημάρχου Κομοτηνής Μολλά Ισά Ριτβάν σε εκδηλώσεις ανθελληνικού τουρκικού συλλόγου.

Το πλήρες κείμενος της Ερώτησης έχει ως εξής.

WikiLeaks: Έτσι επέβαλαν οι ΗΠΑ την παύση των αναχαιτίσεων στο Αιγαίο

Το πως παραχωρήθηκαν de facto ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στην Τουρκία στο Αιγαίο και έπαυσαν οι αναχαιτίσεις των τουρκιών αεροσκαφών αποκαλύπτεται σε τηλεγράφημα ημερομηνία 17/7/2009 του τότε αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα Daniel Speckhard που αποκάλυψε το WikiLeaks.

Πρόκειται για το ιιστορικό της παραχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας στο Αιγαίο, την de facto αποδοχής παό τις ΗΠΑ των τουρκικών αμφισβητήσεων αναφορκά με τα νησιά του αιγαίου και την οικοδόμηση κατευναστικής πολιτικής με αποφυγή διενέργειας ασκήσεων και πρόκλησης της Άγκυρας με αποστολή αεροναυτικών δυνάμεων στις νησιωτικές περιοχές που συμβαίνουν οι υπερπτήσεις.

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

" Μητέρα " Τερέζα. Μητέρα ,Αγία ή απλά μια κίνηση "βιτρίνας" από την καθολική εκκλησία;

  Η Αγκνές Γκόντζε Μποζαντζιού (αυτό είναι το πραγματικό της όνομα), ήταν αλβανικής καταγωγής και γεννήθηκε στην πόλη των Σκοπίων το 1910, όταν αυτά βρισκόταν ακόμα υπό την κατοχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Εγκατέλειψε το σπίτι και την οικογένειά της, στα 18 της χρόνια, όταν αποφάσισε να ενσωματωθεί στην ιεραποστολική οργάνωση «Αδελφές του Λορέτο» και μέσω αυτής κατέληξε στην Ινδία το 1929.

  Το όνομα Τερέζα το επέλεξε το 1931, εμπνευσμένη από μια σχετικά πρόσφατη αγία της εποχής της, την Γαλλίδα καλόγρια Μαρί Φρανσουάζ Θιρεσί Μαρτέν, πιο γνωστή ως αγία Θηρεσία. Το «έργο» της έτσι όπως το γνωρίζουμε σήμερα, ξεκινά περίπου το 1950, όταν ασκεί έντονες πιέσεις στον πνευματικό της, αρχιεπίσκοπο Περιέ, να μεσολαβήσει προς το Βατικανό και να ζητήσει άδεια για να ξεκινήσει το ιεραποστολικό της έργο, κάτι που τελικά έγινε.

Οι Ελληνες δικηγόροι γυρίζουν την πλάτη…στην τρόικα

Αρνούνται να συναντηθούν με την τρόικα οι δικηγόροι όλης της χώρας, καθώς δεν την αναγνωρίζουν ως θεσμικό όργανο αλλά ούτε νομιμοποιούν την παρουσία της στην Ελλάδα.
Την εν λόγω απόφαση έλαβαν εχθές σε έκτακτη συνεδρίαση της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, με ψήφους 33 έναντι 9.

Οι δικηγόροι, αναφέρουν πως αποδέχονται ως συνομιλητή τους μόνο τον υπουργό Δικαιοσύνης ως θεσμικό εκπρόσωπο της εκλεγμένης πολιτικής ηγεσίας του τόπου.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, μαζί με άλλους φορείς (ΑΔΕΔΥ, κ.λπ.) έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του μνημονίου και αναμένεται η έκδοση της σχετικής απόφασης.

Πηγή

Ο ηλιακός φούρνος του ΚΠΕ Ιεράπετρας

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ιεράπετρας, υποδέχεται μαθητές και εκπαιδευτικούς, που παρακολουθούν τα προγράμματα αειφόρου εκπαίδευσης που έχει σχεδιάσει. Ιδρύθηκε το 2006 αλλά η λειτουργία του ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2007.

Πάνω από 5.500 μαθητές και 1.250 εκπαιδευτικοί έχουν παρακολουθήσει τα προγράμματά του και τα σεμινάρια που έχει διοργανώσει. Μαθητές και εκπαιδευτικοί προερχόμενοι κυρίως από το Νομό Λασιθίου (το 70% περίπου), ενώ το επισκέπτονται και από την υπόλοιπη Κρήτη αλλά και την υπόλοιπη χώρα.
   

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΑΙΓΙΟΥ 15/5/2011 ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Ολοκληρώθηκε σε πανηγυρική ατμόσφαιρα, στην Πλατεία Αγίας Λαύρας,του Ιστορικού και φιλόξενου Αιγίου  ψηφοφορία
εμπιστοσύνης για το έργο της Κυβέρνησης και του πολιτικού συστήματος με επιλογή των πολιτών αναμεσα στις επιλογές:

 

Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Έκθεση σοκ της Ε.Υ.Π. για το κέντρο της Αθήνας

Έκθεση της ΕΥΠ για το γκέτο στο κέντρο της Αθήνας, αποκαλύπτει τις αιτίες της διαρκούς υποβάθμισης. Η δράση των κυκλωμάτων και τα οφέλη που αποκομίζουν από τους μετανάστες

Στους αρμοδίους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη βρίσκεται απόρρητη έκθεση της ΕΥΠ για τα κυκλώματα που δραστηριοποιούνται στο κέντρο της Αθήνας και εκμεταλλεύονται τους μετανάστες.

Οι άνθρωποι που κινούν τα νήματα εκμεταλλεύονται την ανάγκη των μεταναστών προκειμένου να δημιουργήσουν "στρατιές" πάμφθηνου εργατικού δυναμικού και να επιτύχουν τους ευρύτερους δυνατούς σχεδιασμούς τους στις χώρες εγκατάστασης.

Σάββατο 14 Μαΐου 2011

ΗΠΑ: Ο Ron Paul ανακοίνωσε την επίσημη υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές

Update: Ο Ron Paul μόλις ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές του 2012 λίγα λεπτά πριν, όπως αναφέρθηκε από το Fox News.
 
Ο Ron Paul πρόκειται να ξεκινήσει επίσημα την προεκλογική εκστρατεία του την Παρασκευή το πρωί, σύμφωνα με πληροφορία στην Politico.
Ο γερουσιαστής από το Τέξας θα κάνει την ανακοίνωσή του από το Νέο Χαμπσάιρ κατά την 7:00 π.μ. ώρα στην εκπομπή του ABC "Καλημέρα Αμερική". Ο Πωλ, στη συνέχεια, αναμένεται να μιλήσει στις 10:00 π.μ. στο Έξετερ, μέρος μιας διήμερης περιοδείας του μέσω του New Hampshire και με μια στάση στην Αϊόβα. 
  

Συνέντευξη του Βασίλειου Μαρκεζίνη στο Παύλο Τσίμα


Β. Μαρκεζίνης: Η Ελλάδα της κρίσης: Το παρόν και το μέλλον from Αντίφωνο on Vimeo.

Ο διακεκριμένος 'Ελληνας ακαδημαϊκός, καθηγητής σε φημισμένα πανεπιστήμια του κόσμου, τακτικό μέλος της βρετανικής ακαδημίας, τιμημένος με τον τίτλο του σερ στην Μεγάλη Βρετανία, Βασίλειος Μαρκεζίνης, μίλησε στις 28 Οκτωβρίου του 2010 στον Παύλο Τσίμα (Mega) για την Ελλάδα της κρίσης, το παρόν και το μέλλον της, για το τέλος του πολιτικού κόσμου της μεταπολίτευσης αλλά και για την ανάγκη μιας νέας εξωτερικής πολιτικής για την χώρα, τις σχέσεις με την Τουρκία και τον πατέρα του Σπύρο.

Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. «Εθνική»;;... Δεν νομίζω..


Τράπεζα της Ελλάδος: Η σιωπή είναι χρυσός; from Kouti Pandoras on Vimeo.

Η Τράπεζα της Ελλάδος είναι η πιο γνωστή άγνωστη Τράπεζα. Είναι η Τράπεζα των Τραπεζών. Στο μυαλό του καθενός είναι η Τράπεζα που εξέδιδε το ελληνικό νόμισμα, που φυλάσσει για 83 χρόνια τον ελληνικό χρυσό και καθορίζει την οικονομική πολιτική.

Είναι δηλαδή η Τράπεζα του ελληνικού κράτους. Είναι όμως;

Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

ΕΚΤΑΚΤΟ: Διαδηλωτής και χώρα στην Εντατική

Σκηνές κόλασης στην Αθήνα, με 30χρονο σε βαθύ κώμα να παλεύει για τη ζωή του από χτυπήματα αστυνομικών και άλλους 29 τραυματίες!

Την ώρα που η ΕΣΗΕΑ συνεχίζει την απεργία –ενώ μόλις πριν από ένα χρόνο το τραγικό περιστατικό στη Marfin βρήκε ξανά την Ένωση Συντακτών εν υπνώσει–

Εκεί δίνει πλέον μάχη για τη ζωή του, καθώς μεταφέρθηκε σε βαρύ κώμα από τις πολλαπλές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που έχει υποστεί από τα αλλεπάλληλα χτυπήματα με γκλομπ. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, υπάρχουν δύο πολύ σοβαρά εξωτερικά τραύματα και εσωτερικά αιματώματα στο κεφάλι, από χτυπήματα που δέχθηκε από αμβλύ όργανο.
 

Αιθέρας - Μία παρωχημένη φυσική έννοια για την «επίσημη» φυσική ή στα αλήθεια μία μη κατανοητή «θεία» ουσία;

  Η θεωρία του αιθέρα υπάρχει από τις απαρχές της ενασχόλησης του ανθρώπου με την φύση και κατ' επέκταση , με τις φυσικές επιστήμες. Τους τελευταίους 2 αιώνες η θεωρία του κλυδωνίστηκε σε μεγάλο βαθμό μέχρι την πλήρη απαξίωση του τον 20ο αιώνα. Όμως πολλές φωνές επιστημόνων επιμένουν ότι η «επίσημη» επιστήμη κακώς έχει αφήσει στην άκρη ( επίτηδες..; ) τον αιθέρα από την στιγμή που πολλά φυσικά φαινόμενα δεν μπορούν να εξηγηθούν με τις σημερινές θεωρίες. Ο αιθέρας κατείχε την πρώτη θέση στα βασικά στοιχεία του σύμπαντος σύμφωνα με τους πανεπιστήμονες Έλληνες πατέρες μας. Ήξεραν κάτι που εμείς σήμερα αγνοούμε ή.. μας κρύβεται;

Ο Χάρι Πότερ διδάσκει Αρχαία Ελληνικά

  Αν υπήρξαν έλληνες αναγνώστες, γνώστες της αγγλικής γλώσσας, που προτίμησαν να διαβάσουν τον «Χάρι Πότερ» στο πρωτότυπο και όχι στην ελληνική μετάφρασή του, για μια πιο... πλήρη απόλαυση, στη Βρετανία υπήρξαν αναγνώστες που τον διάβασαν (και) στα αρχαία ελληνικά! «Αρειος Ποτήρ και η του Φιλοσόφου Λίθος»: αυτός είναι ο τίτλος του μεταφρασμένου στην τιμημένη γλώσσα των προγόνων μας πρώτου βιβλίου της κοσμαγάπητης σειράς της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ , το οποίο διαθέτει στη διεθνή αγορά ο εκδοτικός οίκος Βloomsbury. Τα περιορισμένου αριθμού αντίτυπα που έφθασαν στα ελληνικά βιβλιοπωλεία εξαντλήθηκαν γρήγορα.

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Συνέντευξη του Βασίλειου Μαρκεζίνη

  Δεν έχουμε πλέον μία απλά κατοχική κυβέρνηση, δεν έχουμε μαριονέτες οι οποίες παρίστανται στα έδρανα της Βουλής παριστάνοντας πως κυβερνούν και αποφασίζουν για το καλό της χώρας. Η Ελλάδα δεν έχει κυβέρνηση που προωθεί τα συμφέροντα και προασπίζεται τα δίκαια της χώρας, αλλά κυβέρνηση αντιπροσώπων, κυβέρνηση δοσίλογων, που σε αντάλλαγμα της εξουσίας που τους δόθηκε, υποθηκεύουν την ίδια την ...
χώρα!!!

Τον σκότωσαν ενώ πήγαινε τη γυναίκα του να γεννήσει!.. Σιωπή στα δοσίλογα ΜΜΕ. Σχολιάζει Ο Θ.Αναστασιάδης

  Αναρωτιέμαι αν πέθαινε, ή τουλάχιστον τραυματιζόταν, ένας από τους λαθρο-μετανάστες στο μέγαρο Υπατία, τι θα γινόταν. Αυτό είναι ένα ακόμα λιθαράκι πάνω στο τάφο μας , που χτίζουν όλοι οι δοσίλογοι πολιτικοί. Δεν θέλουν Έλληνες στην Ελλάδα, δεν θέλουν οι Έλληνες να μαθαίνουν Ελληνικά ούτε να έχουν καμία επαφή με τον πραγματικό πολιτισμό αλλά και δεν θέλουν οι Έλληνες να υπάρχουν πια. Έτσι απλά είναι τα πράγματα και για όσους φοράνε παρωπίδες, ας πάνε να υποστηρίξουν την παγκοσμιοποίηση και τον πολυ-πολιτισμό μετά τα μεσάνυχτα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και σε κάθε λαθρο-γκέτο στην Ελλάδα.

Προς ένα κόσμο δίχως κράτη.Τί κρύβει η όψιμη νεοφιλελεύθερη «αντεξουσία»;




«Αντιεξουσιαστής» δήλωνε προεκλογικά (2009) ο νυν πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου. Η ρήση του αυτή εξελήφθη ως φθηνή προεκλογική κορώνα και προκάλεσε γενική θυμηδία. Ειδικά, όταν συνδυάστηκε με άλλες παλαιότερές του για νομιμοποίηση τής καλλιέργειας χασισόδεντρων στις πέργκολες και στα μπαλκόνια.

Ωστόσο, έχουμε τη γνώμη, ότι οι αντιεξουσιαστικές εξάρσεις τού πρωθυπουργού δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ελαφρά τη καρδία, αφού, για όσους γνωρίζουν οικονομική ιστορία, είναι απολύτως ευθυγραμμισμένες με την τελευταία τάση και λέξη τής σύγχρονης νεοφιλελεύθερης ρητορείας.

Συνέντευξη του ελληνικού καναλιού youtube " vasoula2908's " με τον MAX KEISER

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

ΑΠΟΓΡΑΦΗ ..ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΩ !

ΑΠΟ 65.000 ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ .

ΤΡΕΛΟΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ !

ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΟΧΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΥΚΟΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ , ΑΠΟ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΙΑ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΛΠ ΚΑΙ ΤΑ ΖΗΤΑΝΕ ΜΕ ΤΟΥΣ 65.000 ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ .


ΖΗΤΗΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΟΠΤΕΣ ΤΟΥΣ
ΝΑ ΣΑΣ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΤΗΝ.....
ΚΑΤΩΘΙ ΔΗΛΩΣΗ

ΘΕΩΡΗΜΕΝΗ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΤΕ ΔΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ


Ένα ενδιαφέρον Ρώσικο βίντεο , θέτει ερωτήματα για την αξιοπιστία της NASA ως προς τις αναφορές της για την δραστηριότητα γύρω από τον Ήλιο



 Ένα βίντεο που παρουσιάζει τις «περίεργες» δραστηριότητες που παίρνουν μέρος γύρω από τον Ήλιο, έχει βάλει σε σκέψεις την επιστημονική κοινότητα και τους αμφισβητούντες της « επίσημης επιστήμης». Στο βίντεο παρουσιάζονται φωτογραφίες από 2 δορυφόρους σε ένα διάστημα 5-6 χρόνων. Αλήθεια ή ψέμματα, το βίντεο και η ομάδα των συντελεστών σας παροτρύνουν να το ψάξετε και μόνοι σας. 

"Aπόλυτα προδοτική η στάση της ελληνικής κυβέρνησης"



Ο συνδημιουργός του "Debtocracy", Άρης Χατζηστεφάνου μιλά στο NEWS 247 για το ντοκιμαντέρ που μετατράπηκε σε διαδικτυακό φαινόμενο, τη στάση των ΜΜΕ και το δικαίωμα του λαού να μάθει την αλήθεια για το χρέος και να απαιτήσει τη διαγραφή του

Πηγαίνοντας να συναντήσω τον Άρη Χατζηστεφάνου, τον δημιουργό, μαζί με την Κατερίνα Κιτίδη, του “Debtocracy”, στο μυαλό μου τριγύριζε το τελευταίο καρέ του ντοκιμαντέρ, που τάραξε τα λιμνάζοντα νερά της ενημέρωσης σχετικά με το χρέος και τον «μονόδρομο» των Ελλήνων.
  

Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Ο ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΥ



Το είδα εδώ

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Πώς να ανακόψεις διαταγή πληρωμής της CITIBANK για πιστωτική κάρτα VISA


Φορέας κάρτας : CITIBANK VISA
Έτος σύμβασης : Ιανουάριος 2003

Για να πάρεις μια ιδέα της διαδικασίας και της ορολογίας, πριν διαβάσεις τα παρακάτω διάβασε αυτό .

Εδώ είναι ένα αντίγραφο της σύμβασης που η CITIBANK συνάπτει με τους καταναλωτές για χορήγηση πιστωτικής κάρτας VISA (έτος 2003). Οι επισημάνσεις με κόκκινο χρώμα δείχνουν τους προδιατυπωμενους όρους (ΓΟΣ) της σύμβασης, που με σειρά δικαστικών αποφάσεων κρίθηκαν άκυροι (ως παράνομοι και καταχρηστικοί).
  

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Έσωσε το παιδί του με μαριχουάνα

Με κρυφή χορήγηση μαριχουάνας κράτησε στη ζωή το γιο του ένας απελπισμένος πατέρας στις ΗΠΑ. Οι γιατροί δεν έδιναν ελπίδες, αλλά το παιδί ζει. Η απίστευτη ιστορία του μικρού Κας

Ένα αγοράκι από την Μοντάνα των ΗΠΑ το οποίο διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο, μια από τις δυσκολότερες μορφές καρκίνου, κατάφερε να σωθεί χάρη στην επέμβαση του πατέρα του ο οποίος του έδωσε κρυφά μαριχουάνα.
  

Χαϊκάλης: "Αν έχουν τσίπα οι πολιτικοί ας ζήσουν αυτοί με 592 ευρώ"

Ο δημοφιλής ηθοποιός Παύλος Χαϊκάλης απευθύνει δριμύ κατηγορώ στους πολιτικούς που έφτασαν τη χώρα σε αδιέξοδος με τον χειμαρρώδη και καυστικό λόγο του

Σε ένα κείμενο ποταμό ο γνωστός ηθοποιός Παύλος Χαϊκάλης με αφορμή ένα άρθρο της Μαρίας Σπυράκη που διάβασε πρόσφατα υπό τον τίτλο "Ο νέος πατριωτισμός" ξεσπά και παραθέτει τις σκέψεις του για το αδιέξοδο που έχει βρεθεί η χώρα στο site www.aixmi.gr.

Ο Λαζόπουλος αποκάλυψε το κρυφό βίντεο του Στρος Καν

Αναταράξεις στην πολιτική ζωή του τόπου προκάλεσε βίντεο που προέβαλε το Αλ Τσαντίρι Νιουζ, με τις συζητήσεις του επικεφαλής του ΔΝΤ και το πρωθυπουργού. Κατηγορίες από τη ΝΔ για υπόγειες συνεννοήσεις για προσφυγή στο μηχανισμό, χωρίς να το γνωρίζει ο λαός

Για πολιτικό κόλαφο για την αξιοπιστία του Γιώργου Παπανδρέου κάνει λόγο η ΝΔ μετά τη δημοσιοποίηση αποσπάσματος των δηλώσεων που είχε κάνει ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν σε γαλλικό κανάλι και το οποίο δημοσιοποιήθηκε στην εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου στον ALPHA.
 

Οι δέκα θέσεις της Στωϊκής Φιλοσοφίας - Βλάσης Γ. Ρασσιάς



Θέσις πρώτη.

Ο Άνθρωπος, ως «έμβιο όν που έχει την ικανότητα να κάνει έλλογη χρήση των παραστάσεών του» («ΖΩΟΝ ΧΡΗΣΤΙΚΟΝ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΛΟΓΙΚΩΣ», Επίκτητος), οφείλει να διάγει τον βίο του σε συμφωνία τόσο προς την συμπαντική, όσο και την ανθρώπινη φύση. Για τον Άνθρωπο, το «κατά Φύσιν ζήν» εξασφαλίζεται από την αξιοποίηση του «Λόγου», δηλαδή του πυροειδούς πνεύματος το οποίο εντός των ανθρωπίνων όντων γίνεται η αφορμή της συνειδήσεως της σχέσεως προς εαυτόν, αλλήλους και Κόσμο (η οποία, με τη σειρά της, εκδηλώνεται αυτομάτως ως ικανότης σκέψεως, σχεδιασμού, αναλύσεως και ομιλίας), αξιοσημείωτον είναι δε το γεγονός ότι μέγα τμήμα της φιλοσοφικής προσπαθείας των στωϊκών, αφιερούται τελικώς στην κατάδειξη του ορθού και ...
  

Πώς να ανακόψεις διαταγή πληρωμής της MARFIN από σύμβαση καταναλωτικού – προσωπικού δανείου

Τράπεζα : MARFIN
Έτος σύμβασης : Ιούλιος 2007

Για να πάρεις μια ιδέα της διαδικασίας και της ορολογίας, πριν διαβάσεις τα παρακάτω διάβασε αυτό .

Εδώ είναι ένα αντίγραφο της σύμβασης καταναλωτικών δανείων που η MARFIN συνάπτει με τους καταναλωτές για χορήγηση προσωπικού δανείου (έτος 2007). Οι επισημάνσεις με κόκκινο χρώμα δείχνουν τους προδιατυπωμενους όρους (ΓΟΣ) της σύμβασης, που με σειρά δικαστικών αποφάσεων κρίθηκαν άκυροι (ως παράνομοι και καταχρηστικοί).
 

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Διεθνές συνέδριο στην Αθήνα ζητά την διαγραφή του ελληνικού χρέους ως παράνομο και απεχθές

Αν τη Νομική σχολή καταλάμβαναν λαθρομετανάστες θα γινόταν πρώτη είδηση σε χρόνο μηδέν.


Αυτή τη φορά όμως δεν πρόκειται για .... λαθρομετανάστες, αλλά για διεθνή αποστολή ειδικών επιστημόνων και προσωπικοτήτων απ' όλο τον κόσμο που θα συνεδριάσουν στην Νομική Σχολή των Αθηνών για να διερευνήσουν το ελληνικό χρέος και να επικοινωνήσουν από την Αθήνα σε όλο τον κόσμο την διαγραφή του ως παράνομο και απεχθές.
 

Ρωσσία: Βρήκαν τμήματα αρχαίας ελληνικής πόλης του 6 αιώνα π.Χ

Ρεπορτάζ από το κρατικό κανάλι 1 της Ρώσσικης Κρατικής Τηλεόρασης προβλήθηκε στις 15/4/2011 με τίτλο : Κάλεσμα σε εθελοντές για συμμετοχή σε μοναδικές ανασκαφές !!

Στο ρεπορτάζ η δημοσιογράφος αναφέρει οτι :

Στην περιοχή ΤΑΜΑΝ (σ.σ. κοντά στην πόλη Ανάπα, δημοφιλές θέρετρο στο Νότιο Ρωσία, και η οποία βρίσκεται στο Κράι Κρασνοντάρ, στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας) οι αρχαιολόγοι βρέθηκαν μπροστά σε μοναδική ανακάλυψη που μπορεί να αλλάξει εξ ολοκλήρου την άποψη που έχουμε για την αρχαία ιστορία.
 

Επεισόδιο στα διόδια με τον Κώστα Βαξεβάνη



Επεισόδιο στα Διόδια στο Ρίο με τον γνωστό δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη. Ο δημοσιογράφος δεν θέλησε να πληρώσει αλλά οι μπάρες δεν ανέβαιναν υποχρεώνοντας ουσιαστικά ολους τους οδηγούς στην καταβολή των διοδίων. Τελικά ο Κώστας Βαξεβάνης πλήρωσε ωστόσο κατήγγειλε την ενέργεια της Ολυμπίας Οδού και....
ζήτησε να υποβάλει μήνυση κατά των αρμοδίων.

Ο Max Keiser, Αποκλειστικά στο kontra channel

Η ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΙΣΜΟ

Ξανακλείνει το λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Θα κατεβάσουν ρολά και τα καταστήματα της πόλης

Ο δήμος Ηγουμενίτσας, έπειτα από κοινή συνεδρίαση με φορείς της πόλης και την Επιτροπή Αγώνα, αποφάσισε την περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και τον εκ νέου αποκλεισμό του νέου Λιμένα Ηγουμενίτσας.
 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...