"Απ΄ τα άγρια θηρία το χειρότερο δάγκωμα το κάνει ο συκοφάντης "
Διογένης από τη Σινώπη 400 - 325 π.χ
Μέγεθος γραμμάτων
+ + + + +
Share |

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Ron Paul - Ο επόμενος πρόεδρος των Η.Π.Α. ;

Print this post

Συγγραφέας του βιβλίου " End the F.E.D.", μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων από το Τέξας, επιλεγμένος από το «Συνέδριο Συντηρητικής Πολιτικής Δράσης» ως ο πιο κατάλληλος υποψήφιος για τις επόμενες προεδρικές εκλογές, ο Rοn Paul ο πιο «ηχυρός» βουλευτής και ο κορυφαίος εκ των Ρεπουμπλικανών στην αμερικάνικη βουλή προειδοποιεί ότι θα «περάσει» νομοσχέδιο για την πρώτη ακρόαση του F.E.D. από ην δημιουργία του!



  Οι προσπάθειες των Grassroots Campaign να ξεσκεπάσουν την ιδιωτική Ομοσπονδιακή τράπεζα, να «περάσουν » από ακρόαση τα μυστικά τους συμφέροντα και να δώσουν ένα τέρμα στο «νόμιμο» δικαίωμα που έχουν στο να τυπώνουν χρήματα από αέρα «κοπανιστό» βοήθησαν να πάρει μπροστά το κίνημα του "Tea Party" και έχει, εν μέρει,  βοηθήσει τον Rοn Paul στην καμπάνια του ενάντια στο F.E.D.

  O Ron Paul έχει τοποθετηθεί επικεφαλής της υποεπιτροπής που έχει καθήκοντα οικονομικής πολιτικής στον οίκο των Ρεπουμπλικανών. Ο ίδιος έχει ορκισθεί να χρησιμοποιήσει την καινούργια του θέση, για να ανανεώσει την «κίνηση» ενάντια στο F.E.D.
Τονίζει ότι θα πιέσει για την εξέταση αν τεθεί υπεύθυνος της υποεπιτροπής του Κονγκρέσου η οποία επιβλέπει την κεντρική τράπεζα, όπως αναμένεται τον Ιανουάριο.

  " Νομίζω ότι είναι υπερβολικά ανεξάρτητοι( για το F.E.D.). Aπλά δεν θα έπρεπε να έχουν τέτοια δύναμη" λέει ο χρόνιος επικριτής του. " Μέχρι πρόσφατα ήταν συνεσταλμένοι, αλλά τώρα είναι εκτός ελέγχου"

  Επίσης το Reuters αναφέρει ότι ο  Paul θα εξετάσει και τον ρόλο του Δ.Ν.Τ. (!!!) καθώς και το μη σταθερό προφίλ του δολαρίου ως το παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα.

Ποιος είναι όμως ο Ron Paul;

Πηγή : Η Τυραννία των κλαών προθέσεων
"


Το «Συνέδριο Συντηρητικής Πολιτικής Δράσης» είναι η μεγαλύτερη συγκέντρωση συντηρητικών ακτιβιστών στις Η.Π.Α. Κάθε χρόνο, στα πλαίσια του συνεδρίου, διεξάγεται μια ψηφοφορία για την ανάδειξη του πιο κατάλληλου υποψηφίου για τις επόμενες προεδρικές εκλογές. Το φετινό αποτέλεσμα έκρυβε μια έκπληξη. Νικητής δεν ήταν ούτε ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης, Mitt Romney , ούτε η περιβόητη Sarah Palin (που περιορίστηκε στο 7%) , αλλά ένας πολιτικός άγνωστος σε μας τους Ευρωπαίους : ο Ron Paul, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων από το Τέξας. .Ποιός είναι όμως αυτός ο καθόλου χαρισματικός και μάλλον συνεσταλμένος 75 χρόνος, πρώην μαιευτήρας , που στις εμφανίσεις του αποθεώνεται σαν ροκ σταρ από τους χιλιάδες , κυρίως νεαρούς σε ηλικία, θαυμαστές του ;
Πριν κάποια χρόνια, η Βουλή των Αντιπροσώπων αποφάσισε να τιμήσει τον Ronald Reagan με χρυσό μετάλλιο για την προσφορά του προς το έθνος. Ο Ron Paul δε συμφώνησε , παρότι ήταν θαυμαστής του πρώην Προέδρου, κι αυτό επειδή το μετάλλιο, θα κόστιζε στους Αμερικάνους φορολογούμενους 30.000 δολάρια . Αντί να χρησιμοποιηθεί το δημόσιο χρήμα , ο Paul πρότεινε να βάλει ο καθένας από τους βουλευτές 100 δολάρια για να καλυφθεί το απαιτούμενο ποσό. Και κατέληξε : «Είναι πολύ εύκολο να είσαι γενναιόδωρος με τα χρήματα των άλλων». Φυσικά η πρόταση του δεν πέρασε. Αυτό το περιστατικό συνοψίζει με τον καλύτερο τρόπο τη φιλοσοφία του Ron Paul αλλά και τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύεται όλα αυτά τα χρόνια.

Από το 1976 που πρωτοεκλέχτηκε βουλευτής με τους Ρεπουμπλικάνους , ο Ron Paul υποστηρίζει την μικρότερη δυνατή παρέμβαση της κρατικής ομοσπονδιακής εξουσίας στις ζωές των Αμερικανών πολιτών . Έχει ταχθεί υπέρ της δραστικής μείωσης των δημοσίων δαπανών και της φορολογίας, υπέρ της κατάργησης των περισσότερων υπουργείων και δημοσίων οργανισμών , ενώ υποστηρίζει με πάθος την επιστροφή στον Κανόνα του Χρυσού και την κατάργηση της Κεντρικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας. Επιπλέον, υπήρξε ένας από τους ελάχιστους βουλευτές και των δύο κομμάτων, που ψήφισαν εναντίον του πολέμου στο Ιράκ και εναντίον της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας της κυβέρνησης Bush. Πιστός στις αρχές του να μην ψηφίζει ποτέ καμιά αύξηση φόρου και κανένα νομοσχέδιο που θα δίνει στην κυβέρνηση περισσότερες εξουσίες από αυτές που τις παραχωρεί το Σύνταγμα, έχει δώσει τις περισσότερες αρνητικές ψήφους από κάθε άλλο βουλευτή και έχει αποκτήσει το παρατσούκλι «Dr No» . Παραβιάζοντας κάθε κανόνα πολιτικής επιβίωσης, ψηφίζει σταθερά εναντίον των αγροτικών επιδοτήσεων, παρότι στην εκλογική του περιφέρεια κατοικούν κυρίως αγρότες, και παρόλα αυτά, εκλέγεται συνέχεια τα τελευταία 15 χρόνια και μάλιστα με άνετες πλειοψηφίες. Σε εθνικό επίπεδο όμως, αν και όλοι είχαν να πουν ένα καλό λόγο για τη σπάνια συνέπεια του Τεξανού πολιτικού, οι απόψεις του παρέμεναν στο περιθώριο του πολιτικού διαλόγου. Το 2008 έβαλε υποψηφιότητα για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων , και παρότι κινητοποίησε ενθουσιώδη πλήθη νέων ανθρώπων, και είχε μια δυναμική βάση υποστήριξης στο internet , αναγκάστηκε να αποχωρήσει σχετικά νωρίς από την κούρσα, αφού τα ποσοστά του ήταν μάλλον χαμηλά.


Όλα αυτά όμως άλλαξαν με την οικονομική κρίση . Οι «εμμονές» του γιατρού από το Τέξας, έγιναν οι ανησυχίες μιας ολοένα μεγαλύτερης μερίδας των Αμερικάνων. Ανησυχίες για τις συνέπειες μιας πολιτικής που ασκήθηκε τόσο από τον George Bush όσο και από τον Barack Obama , και που οδήγησε σε δυσθεώρητα ελλείμματα, σε εκτός ελέγχου κρατικές δαπάνες και σε υψηλή φορολογία. Σε πρόσφατη δημοσκόπηση, το 56% των Αμερικάνων θεωρεί πως η κυβέρνηση έχει μεγαλώσει τόσο πολύ , που αποτελεί κίνδυνο για τις ελευθερίες των πολιτών. Σήμερα, ο Ron Paul θεωρείται o «πατέρας» των tea parties , του πιο δυναμικού πολιτικού κινήματος στις Η.Π.Α, ενώ το Νομοσχέδιο που προτείνει για τον κοινοβουλευτικό έλεγχο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας , είναι πολύ πιθανό να γίνει νόμος , αφού το υποστηρίζουν 313 βουλευτές και των δύο κομμάτων .

Το παράδοξο είναι πως παρότι Ρεπουμπλικάνος , ο Ron Paul εκφράζει αυτή τη στιγμή την πιο ριζοσπαστική κριτική στο σύστημα . Όπως έγραψε και ο φιλελεύθερος αναλυτής Brian Doherty, o Paul « δεν είναι απλά ένας ακόμη πολιτικός της αντιπολίτευσης αλλά αντιπροσωπεύει την απόλυτη άρνηση στην ιδέα πως το «σύστημα» έχει λογική, δικαιοσύνη ή ότι μπορεί να διατηρηθεί.». Παρότι, μεγάλο μέρος της Δεξιάς και της Αριστεράς τον αντιμετωπίζει καταφεύγοντας συχνά στην ειρωνεία («ο τρελός θείος στην ρεπουμπλικάνικη σοφίτα», τον χαρακτήρισε πρόσφατα ένας συντηρητικός σχολιαστής), παρότι ο ευρωπαϊκός τύπος, χαρακτηρίζει τις απόψεις του «ακραίες» ( μιας και αδυνατεί να καταλάβει πώς γίνεται να υπάρχουν άνθρωποι, που δεν εκστασιάζονται με το «μεγάλο κράτος») , το σίγουρο είναι πως κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει πια τον Ron Paul και το κίνημα που ενέπνευσε.  "



  - Επίσης ο Paul έχει καταφερθεί ενάντια στην CIA, εκστομίζοντας κατηγορίες-κοινό μυστικό στην Αμερική, που κανείς άλλος δεν θα έκανε.

Πηγή : DefenceNet

" Ο ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Ron Paul και μια φορά ως υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ με το κόμμα της ελευθερίας σκέψης  (Libertarian Party) το 1988 και υποψήφιος για να λάβει το χρίσμα για τις προεδρικές εκλογές από τους ρεπουμπλικανούς το 2008, δήλωσε κατά τη διάρκεια  ομιλίας του σε μέλη του κόμματος Libertarian πως η «CIA έχει σε ισχύ σχέδιο πραξικοπήματος εναντίον της αμερικανικής κυβέρνησης και η υπηρεσία πρέπει να πάψει να λειτουργεί». 

Πιο συγκεκριμένα ο Ron Paul είπε: «Υπάρχει ένα πραξικόπημα, δεν το μάθατε; Είναι ένα πραξικόπημα της CIA. Η CIA ελέγχει τα πάντα, ελέγχει το στράτευμα. Είναι αυτοί που προωθούν να πέφτουν πύραυλοι και βόμβες σε άλλες χώρες. Και φυσικά είναι τόσο μυστικοπαθείς όσο και η κεντρική ομοσπονδιακή τράπεζα. Σκεφτείτε το κακό που έχουν κάνει από τότε που δημιουργήθηκε η υπηρεσία μετά τον Β’ ΠΠ. Είναι μια κυβέρνηση οι ίδιοι. Είναι στη δουλειά με ναρκωτικά, θέτουν εκτός εξουσίας δικτάτορες...». 

 
   Η παρατήρηση ότι η CIA σχετίζεται με ναρκωτικά είναι μια παλιά σχετικά ιστορία, σύμφωνα με την οποία η υπηρεσία χρησιμοποιεί κέρδη από ναρκωτικά που κατάσχει και τα πουλά στη συνέχεια, για τη χρηματοδότηση άλλων δικών της σχεδίων. Η παραπάνω διασύνδεση CIA και ναρκωτικών ήρθε για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας το 1996, όταν δημοσίευμα της εφημερίδας San Jose Mercury News σύμφωνα με το οποίο κοκαίνη που προερχόταν από τον πόλεμο των Σαντινίστας με τους Κόντρας διοχετευόταν μέσω της CIA στους δρόμους του Los Angeles.
Αφορμή για τις δηλώσεις αυτές του Ron Paul στάθηκε η πρόσφατη βομβιστική ενέργεια στο Αφγανιστάν όπου βρήκαν το θάνατο 7 υπάλληλοι της CIA, δύο εκ των οποίων ήταν εκεί με συμβόλαιο από την εταιρεία Blackwater, γεγονός που κατέδειξε την ανάμιξη της CIA σε στρατιωτικές επιχειρήσεις.  Οι δηλώσεις του Ron Paul έγιναν την περασμένη εβδομάδα, και το γεγονός αγνοήθηκε από τα αμερικανικά ΜΜΕ ώσπου κάποιοι ανεξάρτητοι κάτοχοι ηλεκτρονικών τοποθεσιών πήραν το βίντεο και το ανέβασαν στο you Tube, με αποτέλεσμα να γίνουν γνωστές."


Μπορεί ο Ron Paul να είναι ο νέος πρόεδρος το 2012;

  
 

  Όταν ακόμα και ο υπερ-Αριστερός Chris Matthews «σφαλιαρίζει» τον Ομπάμα ως ελιτίστικο και απόμακρο από τον Αμερικάνικο λαό, τότε ξέρεις ότι η «λατρεία» του νυν προέδρου έχει τελειώσει οριστικά και ότι η πολιτική του καριέρα μπορεί  να μην επιβιώσει αρκετά για να είναι υποψήφιος ξανά το 2012, δίνοντας έτσι την τέλεια ευκαιρία για τον Ron Paul να υπερκεράσει ένα γκρουπ νεοσυντηριτικών Ρεπουμπλικανών υποψηφίων και να γίνει ο Πρόεδρος του λαού σε δύο χρόνια από τώρα.

  Ο Ομπάμα μετά βίας γεμίζει στο μισό, γήπεδα των 13.000 θέσεων στις εθνικές συναθροίσεις των Δημοκρατικών επιτροπών, ενώ αποφεύγει να παραστεί ή να υποστηρίξει άλλους δημοκρατικούς υποψηφίους από φόβο μην επηρεαστούν λόγω της χαμηλής δημοτικότητας του.

  Περίπου οι μισοί Δημοκρατικοί έχουν μειωθεί σημαντικά ή έχουν εγκαταλείψει την συμπαράσταση τους για τον Ομπάμα.

  Μερικοί αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου συζητούν εάν μπορεί να χρησιμοποιηθεί η 25η τροπολογία του Συντάγματος, ώστε να καθαιρεθεί ο Ομπάμα από την εξουσία γιατί είναι "διανοητικά ανίκανος να εκπληρώσει τα καθήκοντα του ως Πρωθυπουργός "

  Το μόνο θετικό για τον Ομπάμα είναι ότι οι Ρεπουμπλικανικοί υποψήφιοι που πιθανόν αντιμετωπίσει το 2012 ( Mitt Romney, Sarah Palin και Newt Gingrich) έχουν όλοι χάσει την δημοτικότητά τους στον ίδιο ρυθμό με αυτό του Ομπάμα. Αν ο Ομπάμα αντιμετωπίσει έναν από αυτούς πιθανόν να κερδίσει.

  Γι' αυτό είναι μεγάλη ευκαιρία για τον Paul να βγει μπροστά  και να προβάλλει μια εναλλακτική στα μονοπάτια καταστροφής που έχουν αφήσει ατέλειωτοι κύκλοι Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών.
Το μόνο εμπόδιο που φαίνεται ικανό να ανακόψει την πορεία του Paul, είναι η νεο-συντηρητική αυτοκρατορία του καναλιού FOX που θα στρέψει τα όπλα της ενάντια του όπως και έκανε το 2008.

  Αν ο Paul βάλει υποψηφιότητα απέναντι στον Ομπάμα, τεράστιος αριθμός Δημοκρατικών πιθανότατα να αλλάξει προτιμήσεις, καθώς και οι αναποφάσιστοι φαίνεται να προτιμούν τον Paul από τους άλλους υποψηφίους των Ρεπουμπλικανών.

-Ομιλία του Ron Paul στην Αμερικάνικη βουλή




  
  Λόγια του Alex Jones για τον Ron Paul:





 " O
Ron Paul μπορεί πραγματικά να κάνει την Αμερική το μεγάλο έθνος που κάποτε ήτανε και η απόφασή του να μπει υποψήφιος για πρόεδρος είναι μια συναρπαστική εξέλιξη που πρέπει όλοι να αγκαλιάσουμε και να σταθούμε δίπλα του στην μάχη που δίνει να αποκαταστήσει την αξιοπρέπεια  που πρέπει να έχει το γραφείο του Προέδρου (των Η.Π.Α.) η οποία είναι πλήρη απούσα από την δολοφονία του Προέδρου Τζον.Φ.Κένεντι το 1963.


  Ο βουλευτής  Ron Paul είναι ένας «ονειρικός» υποψήφιος, ένας σούπερ πατριώτης, ένας απόλυτος «Συνταγματικός», ένας Αμερικανός ήρωας

  Πρέπει να τον εκλέξουμε για Πρόεδρο "




                                                                        Σχόλιο 



  O Ron Paul σίγουρα είναι ένας φάρος μέσα στο Αμερικάνικο Κονγκρέσο. Ένας άνθρωπος ο οποίος έμεινε πιστός στις απόψεις του και ο μόνος που σήκωσε το ανάστημά του στο σάπιο σύστημα της Αμερικής, ο μόνος που λέει τα πράγματα με το όνομα τους και ο μόνος που δεν φοβάται να το κάνει.
Ευτυχώς είναι πολλές οι φωνές που πλέον συμβαδίζουν με τις απόψεις του. Ο Αμερικάνικος λαός μπορεί πλέον και βλέπει μακρύτερα από την προπαγάνδα των πανίσχυρων και ιδιωτικών ΜΜΕ και μπορεί να καταλάβει ποιος λέει τι. Το «παραμύθι» του Ομπάμα αποκαλύφθηκε και ο κόσμος στην Αμερική είναι έτοιμος να τιμωρήσει όλους αυτούς που εδώ και έναν αιώνα τον οδηγούσαν στο τέλμα, στην ανέχεια και την φτώχεια.
  Ο μόνος φόβος μας είναι ότι ο Ron Paul μπορεί να έχει την ίδια τύχη με αυτή του τελευταίου «πραγματικού» Προέδρου των Η.Π.Α. Και αυτό το λέμε διότι, σίγουρα το κατεστημένο της Νέας Παγκόσμιας Τάξης που εδρεύει και δρα από την Αμερική δεν θα αφήσουν να περάσει έτσι εύκολα κάτι τέτοιο. Στα επόμενα δύο χρόνια που θα ακολουθήσουν να είστε σίγουροι όπως προαναφέραμε , ότι ένας τεράστιος μηχανισμός θα στηθεί κατά του υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών με σκοπό να καταφέρουν ότι κατάφεραν το 2008 όπου ο Paul έχασε την  μάχη μέσα στο κόμμα για την προεδρία και έτσι δεν αναμετρήθηκε με τον Ομπάμα. 
  Κατά προσωπική άποψη,  ουδέν κακόν αμιγές καλού. Τι εννοούμε; Κατ' αρχήν,  και να εκλεγόταν ο Paul πρόεδρος των Ρεπουμπλικανών, η ήττα του στις εκλογές θα ήταν σίγουρη, καθ' ότι η ροή του ενθουσιασμού για τον " Πρώτο Μαύρο Αμερικανό Πρόεδρο" γιγαντώθηκε σε τέτοιο βαθμό που θα παρέσερνε τον οποιοδήποτε ( ακόμα και τον δολοφονημένο πρόεδρο Κένεντι). Επίσης ο μηχανισμός υποστήριξης του Ομπάμα ήταν μακράν καλύτερος και από αυτόν του τέως προέδρου Μπους Τζούνιορ. Όλοι μπήκαν στον χορό του. Από ηθοποιούς εώς την καθημερινή υποστήριξη της κ Όπρα Γούινφρει μέσω της τεραστίου δημοτικότητας εκπομπή της " Τhe Opra Winfrey's Show ".
  H τετραετία του έχει φτάσει στη μέση και τίποτα δεν δείχνει να ανακόψει την πτωτική πορεία της δημοτικότητας του και της εμπιστοσύνης του αμερικανικού προς το πρόσωπό του. Εκτός.. εάν γίνει μία δεύτερη 9/11, όπως λένε πολλοί πολιτικοί αναλυτές και σηκώνετε η τρίχα των Αμερικών..
  Είναι η ευκαιρία για την Αμερική να αποκτήσει έναν Πρόεδρο ο οποίος είναι ανεξάρτητος από «κρυφά» και «μυστικά» κέντρα αποφάσεων και ενάντια στην Παγκοσμιοποίηση και της Ελεύθερης Αγοράς με την σημερινή της μορφή.
  Τι σημαίνει αυτό για εμάς;  Ότι η κεφαλή της Νέας Παγκόσμιας Τάξης κόβεται στην φωλιά της. Το πλήγμα που θα δεχθούν αυτά τα κέντρα θα είναι ανεπανόρθωτο, ειδικά αν ο Ron Paul εκλεγεί και πραγματοποιήσει την επιθυμία του, να  " «Τελειώσει» το F.E.D. " ( End the F.E.D.). Ήδη όπως είπαμε πιο πάνω , σκοπεύει να «επιτηρίσει» το Δ.Ν.Τ. και ποιος ξέρει τι άλλο «κατασκεύασμα» των οικονομικών ολιγαρχών θα «ξεριζώσει» από τα σπλάχνα της Αμερικάνικης κοινωνίας και κατ' επέκταση του κόσμου ολόκληρου.



 Δείτε μια συνέντευξη του Ron Paul όπου παραδίδει μαθήματα ελεύθερης κοινωνίας σε 9 μέρη:




Μέρος 1ο: 





Μέρος 2ο :




Μέρος 3ο :



Μέρος 4ο :




Μέρος 5ο :




Μέρος 6ο :




Μέρος 7ο :



Μέρος 8ο :



Μέρος 9ο :






Και για τέλος ένα βίντεο από μια πολύ πρόσφατη ομιλία του Ron Paul όπου μιλάει για το τι σκοπεύει να κάνει εάν εκλεγεί πρόεδρος της πιτροπής Εγχώριας Οικονομικής Πολιτικής. Δυστυχώς χωρίς υπότιτλους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...