"Απ΄ τα άγρια θηρία το χειρότερο δάγκωμα το κάνει ο συκοφάντης "
Διογένης από τη Σινώπη 400 - 325 π.χ
Μέγεθος γραμμάτων
+ + + + +
Share |

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Μπλακ Μπεε - H βραβευμένη ταινία ντοκιμαντέρ του Θοδωρή Μαραγκού

Print this post
Ένας αρχαίος Ελληνας φιλόσοφος, o Επίκουρος, έγραψε τον 1ο αιώνα μ.Χ., μία επιστολή προς τον Θοδωράκη τον νεοέλληνα. Όταν ο Θοδωράκης το μαθαίνει, ταξιδεύει στην Ιταλία και συγκεκριμένα στην περιοχή που βρέθηκε η επιστολή μαζί με 2000 ακόμα αρχαία ελληνικά κείμενα, για να την παραλάβει από τους Ιταλούς αρχαιολόγους.
   


Φθάνοντας εκεί, έκπληκτος διαπιστώνει ότι για την επιστολή, ενδιαφέρονται κι άλλοι που αναζητούν ιστορικές αλήθειες, ενώ κάποιοι άλλοι προσπαθούν να την εξαφανίσουν γιατί φοβούνται μην ανιχνεύει θρησκευτικά απόρρητα. Για την ίδια επιστολή όμως, ενδιαφέρεται κι ο Δημητράκης που έχει ψυχολογικά προβλήματα. Αυτός ουσιαστικά ψάχνει το παρελθόν του για να βρει τι ήταν, πριν μεταμορφωθεί σε πρόβατο...

Ένα ταξίδι στη Μεγάλη Ελλάδα της κάτω Ιταλίας και η περιπέτεια της ανακάλυψης των παπύρων του Ερκολανο, που μας μεταφέρουν μέσα απο τη στάχτη του Βεζούβιου, άγνωστα Επικούρεια κείμενα που μιλούν για τη μουσική και τον έρωτα. Η σχέση του νεοέλληνα με τους προγόνους του, η αντιμετώπιση του πατρώου πολιτισμού από το ελληνικό κράτος και οι ένοχοι για την πολιτιστική κατάντια του "γραικού".

H βραβευμένη ταινία ντοκιμαντέρ του Θοδωρή Μαραγκού που αφηγείται την ιστορία του Δημητράκη.Η ταινία αυτή ενόχλησε το ευσεβές χριστιανικό πλήθος με αποτέλεσμα να θαφτεί και να μη τη γνωρίζει κανένας.Την ταινία αυτή πρέπει να τη δει κάθε φωτισμένος Ελληνας διότι θα τον βοηθήσει να κατανοήσει τις ρίζες του.Eτσι και εγω ένιωσα την ηθική υποχρέωση να την ανεβάσω ολόκληρη.






Black Mpeee from askordamiktaros on Vimeo.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...