"Απ΄ τα άγρια θηρία το χειρότερο δάγκωμα το κάνει ο συκοφάντης "
Διογένης από τη Σινώπη 400 - 325 π.χ
Μέγεθος γραμμάτων
+ + + + +
Share |

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Revolution OS - η επανάσταση του ελεύθερου λογισμικού

Print this post
 Ήμουν στην Agenda 2000 κι ένας από τους ανθρώπους εκεί ήταν ο Craig Mundie, που είναι υψηλόβαθμος στη Microsoft,αντιπρόεδρος καταναλωτικών προϊόντων ή κάτι τέτοιο.  Δεν τον είχα συναντήσει όταν τον πρωτοείδα από κοντά σε ένα ασανσέρ. Είδα το σήμα που φορούσε και του είπα: «Βλέπω δουλεύετε για την Microsoft». Με κοίταξε και απάντησε: «Α, ναι. Κι εσύ με τι ασχολείσαι;» Μου φάνηκε περιφρονητικός... Ξέρεις, το αρχέτυπο του κουστουμάτου που «εξετάζει» έναν ατημέλητο χάκερ... Κι έτσι τον κοίταξα έντονα και του είπα, «Είμαι ο χειρότερός σου εφιάλτης».

                                                                                                                               Eric Raymond



Το ντοκιμαντέρ του 2001 Revolution OS εξιστορεί την εικοσαετή ιστορία του GNU, του Linux και του ανοιχτού κώδικα. Κεντρικός πρωταγωνιστής ο εικονιζόμενος Richard Matthew Stallman, ιδρυτής του κινήματος ελεύθερου λογισμικού και ακτιβιστής υπέρ της ελεύθερης διακίνησής του.

Μέσα από τις αφηγήσεις των πρωταγωνιστών καταγράφεται η πορεία του ελεύθερου λογισμικού, από την πρώτη ανταρσία ενάντια στη διοίκηση του διάσημου αμερικανικού τεχνολογικού ινστιτούτου MIT μέχρι τα σημερινά ελεύθερα προϊόντα της παγκόσμιας διαδικτυακής κοινότητας - κώδικες μέσα από τους οποίους ενδεχομένως προβάλλεται το ντοκιμαντέρ αυτό στις οθόνες των αναγνωστών.









Πηγή:  tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...