"Απ΄ τα άγρια θηρία το χειρότερο δάγκωμα το κάνει ο συκοφάντης "
Διογένης από τη Σινώπη 400 - 325 π.χ
Μέγεθος γραμμάτων
+ + + + +

Τρίτη, 17 Μαΐου 2011

Δεύτερο περιστατικό μαχαιρώματος Έλληνα από αλλοδαπό μέσα σε τέσσερις μέρες (βίντεο)

Print this post
Δυστυχώς η είδηση που ακολουθεί αποτελεί πια μέρος της καθημερινότητας και δεν προβάλλεται από κανένα μεγάλο ΜΜΕ για λόγους που αποτελούν πια κοινό μυστικό. Πιο συγκεκριμένα αλλοδαπός από την Σομαλία επιτέθηκε σε Έλληνα πολίτη κατά τη διάρκεια της εμποροπανήγυρης της Αγ. Γλυκερίας, στον δήμο Γαλατσίου την Παρασκευή το βράδυ. Αμέσως παρενέβησαν οι μικροπωλητές και τον αφόπλισαν, ενώ στο σημείο έφθασε επιτόπου και η ΕΛΑΣ και τον συνέλαβε.Ο άτυχος Έλληνας πήγε στο νοσοκομείο με μικρό τραύμα στο χέρι του… Δυστυχώς περιστατικά σαν και αυτά αποδεικνύουν τον τρόπο με τον οποίο κάποιοι αλλοδαποί πιστεύουν ότι μπορούν να λύσουν τις όποιες πιθανές διαφορές που μπορεί να έχουν με άλλα άτομα. Η χρήση της βίας από άτομα που προέρχονται από αφρικανικές και ασιατικές χώρες δεν θα πρέπει να μας προκαλεί έκπληξη αν αναλογιστεί κανείς υπό ποίες συνθήκες ζουν αυτοί οι άνθρωποι στις χώρες τους.

Αυτό όμως που θα πρέπει να προκαλεί απορία είναι η ελαφρότητα του πολιτικού κόσμου της Ελλάδας που πιστεύει ότι οι άνθρωποι αυτοί θα μπορέσουν κάποτε να μάθουν να ζουν σε μία ευνομούμενη κοινωνία σαν την δικιά μας, με αναμφίβολα διαφορετικές αξιακά κριτήρια από τις δικές τους.

Το όνειρο τους αυτό μπορεί τελικά κάποτε να συμβεί, το ερωτηματικό όμως είναι πόσοι θα πρέπει να θυσιαστούν για να γίνει πραγματικότητα και επιπρόσθετα ποιος θα ήθελε να θυσιαστεί για αυτό;
Το είδα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...