"Απ΄ τα άγρια θηρία το χειρότερο δάγκωμα το κάνει ο συκοφάντης "
Διογένης από τη Σινώπη 400 - 325 π.χ
Μέγεθος γραμμάτων
+ + + + +
Share |

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Πατριωτικές κορώνες προς Γερμανούς βουλευτές

Print this post
«Αν δεν μας στηρίξετε θα πάθετε ό,τι και στην Κρήτη», φώναζε στα έκπληκτα μέλη της «κοινοβουλευτικής ομάδας φίλίας Γερμανίας-Ελλάδας» η βουλευτής του ΠαΣοΚ κυρία Σκραφνάκη

Γερμανοί και Γάλλοι βουλευτές βρέθηκαν, σε διαφορετικές ομάδες στη Βουλή και τα «άκουσαν» από Έλληνες βουλευτές, παρά το γεγονός ότι ορισμένοι βουλευτές από τη Γαλλία, επιχείρησαν να «ενοχοποιήσουν» τους... Γερμανούς για την επίθεση που δέχθηκε η χώρα μας για την οικονομική κρίση στην Ευρώπη.



«Εάν δεν στηρίξετε την Ελλάδα, θα πάθετε αυτά που πάθατε στην Κρήτη», είπε η βουλευτής Ηρακλείου του ΠαΣοΚ κυρία Μαρία Σκραφνάκη σε μία ομάδα Γερμανών βουλευτών, μέλη της ομάδας φιλίας Γερμανίας_ Ελλάδας, που επισκέφθηκαν το Κοινοβούλιο. Οι Γερμανοί βουλευτές κοίταζαν έκπληκτοι την Ελληνίδα βουλευτή, η οποία συνέχισε την επίθεση: «Η Ελλάδα είναι μία μικρή νησιωτική χώρα, όχι μεγαλύτερη από το Παρίσι, πέρασε από δύο παγκόσμιους πολέμους, από έναν εμφύλιο και αυτό δεν το λαμβάνετε υπόψη», είπε. Και ενώ οι Γερμανοί προσπάθησαν κάτι να πουν, η κυρία Σκραφνάκη συνέχισε λέγοντάς τους ότι εάν καταρρεύσει η Ελλάδα, θα καταρρεύσει όλη η Ευρώπη και η Γερμανία αφού «το μεγαλύτερο ποσοστό των ελληνικών εξοπλισμών είναι από τη Γερμανία, υπάρχουν τόσες πολλές Μερτσέντες στην Ελλάδα», τους είπε

Και πριν προλάβουν να συνέλθουν από την έκπληξη η κυρία Σκραφνάκη τους είπε ότι εάν καταρρεύσει η κυβέρνηση του ΠαΣοΚ, δεν θα εφαρμοσθεί το μνημόνιο γιατί, όπως είπε «η ΝΔ δεν πρόκειται να πάρει σκληρά μέτρα» και ζήτησε από τους Γερμανούς βουλευτές να στέλνουν τουρίστες στην Ελλάδα και όχι στην Τουρκία.

Τον λόγο πήρε αμέσως ο επικεφαλής της Επιτροπής Φιλίας Γερμανίας - Ελλάδας, βουλευτή του ΠαΣοΚ κ. Χρ. Μαγκούφης, ο οποίος ζήτησε από τους ευρωπαίους εταίρους μας «να αναθεωρήσουν τη πολύ σκληρή τους στάση έναντι της χώρας μας και παράλληλα να θωρακίσουν το ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα από τις επιθέσεις των κερδοσκόπων».

Οι Γερμανοί βουλευτές ζήτησαν περισσότερες διευκρινίσεις για το πώς εφαρμόζεται το μνημόνιο, ορισμένοι ζήτησαν πιστή εφαρμογή, ένας μάλιστα απαντώντας στην κυρία Σκραφνάκη την ρώτησε ποιες εγγυήσεις έχει ένας τουρίστας όταν έρχεται στην Ελλάδα, αφού δεν γνωρίζει (λόγω απεργιών) πότε θα φύγει, πότε θα ταξιδέψει με πλοίο ή με λεωφορείο.

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικος, με τον οποίο συναντήθηκαν οι Γερμανοί βουλευτές επεσήμανε ότι συχνά ορισμένα ξένα ΜΜΕ καλλιεργούν αρνητικό κλίμα για την Ελλάδα μεταφέροντας διαστρεβλωμένη την ελληνική πραγματικότητα, ενώ, όπως είπε «εδώ γίνεται μία τεράστια προσπάθεια».

Με τους Γάλλους τα πράγματα ήταν διαφορετικά, αφού από την αρχή της συνάντησης των Γάλλων βουλευτών με τους Έλληνες συναδέλφους τους, ειπώθηκε ότι πάντοτε η Γαλλία στηρίζει τις προσπάθειες της Ελλάδος. Μόνον που ένας Γάλλος βουλευτής, όπως αναφέρει ο Πρόεδρος της Επιτροπής Φιλίας Γαλλίας_Ελλάδας βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Δ. Κρεμμαστινός, επιχείρησε να επιρρίψει ευθύνες στους Γερμανούς ευρωβουλευτές για το δυσμενές κλίμα που επικρατεί στην Ευρώπη για την Ελλάδα: «Η στάση των Γερμανών είναι η ίδια γραμμή που ακολουθεί η Bild», μας είπε ο Γάλλος.

Στις επίσημες επαφές τους οι Γάλλοι απέφυγαν να σχολιάσουν την υπόθεση με τον κ. Στρος Καν, αλλά στις φιλικές συζητήσεις το χαρακτήρισαν «περίεργο θέμα», που δεν γνωρίζουν που θα οδηγήσει και περιμένουν και αυτοί τι θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη.

Οι Κινέζοι δημοσιογράφοι ήταν οι επόμενοι επισκέπτες της Βουλής και όπως τους τονίσθηκε και από τους Έλληνες βουλευτές, αλλά και από τον Πρόεδρο της Βουλής «η Ελλάδα δίνει μεγάλο αγώνα να βγει από την κρίση και θα βγει. Είναι μακρύς ο δρόμος, θα χρειασθούν και άλλα μέτρα και αποφάσεις που δεν είναι ευχάριστες, αλλά απόλυτα αναγκαίες για να βγει η χώρα από την κρίση». Και βεβαίως ο Πρόεδρος της Βουλής δεν έχασε την ευκαιρία να τους υπενθυμίσει τον πρόσφατο απεγκλωβισμό 13.952 Κινέζων από τη Λιβύη, μετά από στενή συνεργασία των δύο κυβερνήσεων.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...