"Απ΄ τα άγρια θηρία το χειρότερο δάγκωμα το κάνει ο συκοφάντης "
Διογένης από τη Σινώπη 400 - 325 π.χ
Μέγεθος γραμμάτων
+ + + + +
Share |

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Μέρκελ: Ξεχάστε τις διακοπές αν θέλετε βοήθεια

Print this post
Μετά τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και το ψαλίδι στα δώρα, οι Γερμανοί ζητάνε να κόψουμε και τις διακοπές. Οι προϋποθέσεις που έθεσε η Άγκελα Μέρκελ

Με την προϋπόθεση να περικοπούν διακοπές και πρόωρες συντάξεις στην Ελλάδα εμφανίζεται διατεθειμένη να μας βοηθήσει η Γερμανία.



Η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, σε εκδήλωση του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), σημείωσε ότι η βοήθεια προς την Ελλάδα συνοδεύεται από συγκεκριμένους όρους.

"Ναι, η Γερμανία θα βοηθήσει, αλλά θα το κάνει μόνον όταν οι άλλοι καταβάλλουν προσπάθειες. Και αυτό πρέπει να αποδειχθεί", σημείωσε η Άγκελα Μέρκελ.

Επισήμανε μάλιστα ότι δεν γίνεται σε άλλες χώρες, όπως η Ελλάδα, η Ισπανία και η Πορτογαλία να βγαίνουν οι εργαζόμενοι νωρίτερα σε σύνταξη από τους εργαζομένους στη Γερμανία.

Να σημειωθεί πως το όριο συνταξιοδότησης στη Γερμανία αυξάνεται σταδιακά από το 65ο στο 67ο έτος ηλικίας, με νόμο που πέρασε το 2007 η προηγούμενη κυβέρνηση του "μεγάλου" συνασπισμού Χριστιανοδημοκρατών - Σοσιαλδημοκρατών.

"Δεν μπορούμε να έχουμε ένα κοινό νόμισμα και ο ένας να κάνει μεγάλες διακοπές και ο άλλος πολύ λίγες", ανέφερε χαρακτηριστικά, δεδομένου ότι η κατώτερη προβλεπόμενη άδεια στη Γερμανία είναι 20 ημέρες.

Σε ό,τι αφορά την κρίση χρέους σε χώρες της Ευρωζώνης, επανέλαβε την προθυμία της Γερμανίας να βοηθήσει την Ελλάδα, θέτοντας ωστόσο προϋποθέσεις.

"Φυσικά και θέλουμε το ευρώ και φυσικά δεν θέλουμε κάποιος να χρεοκοπήσει και μετά να συμπαρασυρθούμε όλοι μαζί", υπογράμμισε, τονίζοντας ότι η βοήθεια συνδέεται με ορισμένες προϋποθέσεις.

"Δεν μπορούμε να είμαστε απλώς αλληλέγγυοι και να πούμε, ας συνεχίσουν απλά αυτές οι χώρες να κάνουν ό,τι έκαναν μέχρι τώρα. Ναι, η Γερμανία θα βοηθήσει, αλλά η Γερμανία θα βοηθήσει μόνον όταν οι άλλοι καταβάλλουν προσπάθειες. Και αυτό πρέπει να αποδειχθεί", επισήμανε.

Το ευρώ, όπως εκτιμά, συνεχίζει να είναι σταθερό, αλλά επισήμανε ότι τα πράγματα στο μέλλον θα αλλάξουν αν δεν προσέξουμε, καλώντας όλες τις χώρες να έχουν ως πυξίδα τη στέρεη δημοσιονομική διαχείριση.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...