"Απ΄ τα άγρια θηρία το χειρότερο δάγκωμα το κάνει ο συκοφάντης "
Διογένης από τη Σινώπη 400 - 325 π.χ
Μέγεθος γραμμάτων
+ + + + +

Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2012

Υπ.Δήμαρχος Σαλαμίνας λέει ΟΧΙ στους εορτασμούς των Σαλαμινίων!

Print this post
Μια συνέντευξη που προκαλεί πολλά ερωτηματικά έδωσε η υποψήφια κ.Ρούλα Νάνου στην « Γνώμη της Σαλαμίνας.»

Όταν Δήμαρχοι και κάτοικοι σε άλλους Δήμους σε όλη την Ελλάδα είναι υπερήφανοι για την Ιστορία και τον Πολισμό τους όπου όταν απειλείτε να καταστραφεί από την Πολιτεία δε διστάζουν να αντισταθούν με όλα τους τα μέσα έρχεται η κ. Νάνου ως υποψηφία Δήμαρχος της Σαλαμίνας, όχι μόνο να ειρωνευτεί την Ιστορία του νησιού και τα Σαλαμίνια αλλά και τους ίδιους τους Σαλαμίνιους που αφιέρωσαν χρόνο και χρήμα για να.....
προβάλουν τον νησί τους.


Αναφέρει χαρακτηριστικά με δόσεις ειρωνείας η κ. Νάννου ότι «Αρκετοί αιθεροβάμονες νόμισαν ότι ανακάλυψαν την πυρίτιδα και απογειώθηκαν».Οι αιθεροβάμονες κ. Νάνου σας ενημερώνω ότι είναι τα δικά μας μικρά παιδιά που δούλεψαν με τους δάσκαλους στους για να προβάλουν τον τόπο τους κάτι που εσείς αδιαφορείτε παντελώς . Γιατί δεν έχετε αναφερθεί ΠΟΤΕ για τις καταπατήσεις του ΟΛΠ ? Γιατί δεν έχετε αναφερθεί για τις καταστροφές του ΟΛΠ ? Γιατί δεν έχετε πάρει έστω μια απόφαση για την προβολή και αξιοποίηση της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας? Θα σας πούμε εμείς γιατί ορισμένα από τα στελέχη σας έχουν άμεση σχέση με τα Ναυπηγεία και την υποβάθμιση της περιοχής!

«Αρκετοί ονειροπαρμένοι εξίσωσαν τον τύμβο του Μίχα με τον Παρθενώνα του Καλλικράτη….» Ρ. Νάννου

Κ. Νάννου γιατί τέτοια απαξίωση για την Ιστορία μας? Ο Τύμβος των Σαλαμινομάχων είναι ένα Παγκόσμιο σύμβολο και δεν ανήκει σε κανέναν Μίχα ή σε κανένα Ναυπηγείο , ο νόμος του Υπ.Πολιτισμού είναι σαφής ότι η περιοχή της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας είναι το Ιστορικότερο γεγονός της Ελληνικής Ιστορίας και επίσης η Α αδόμητη ζώνη προστατευόμενη και ίδιας αξίας όπως και Ο Ιερός Βράχος της Ακρόπολης . Εάν έχετε πρόβλημα και σε αυτό στείλτε μια επιστολή στο Υπ. Πολιτισμού για να αλλάξουν τη χρήση γης που θα σας εξυπηρετεί εσάς και τα Ναυπηγεία να ισοπεδώσουν τα πάντα! Σας ευχαριστεί αυτό ?“ονεροπαρμένοι” είμαστε όλοι εμείς που αγαπάμε τον τόπο μας ? Έτσι μας αντιμετωπίζετε ?

«Η υπερβολή στο απόγειό της. Αξιωματούχοι, βαθμοφόροι και λοιποί επίλεκτοι παρατρεχάμενοι, απολάμβαναν επί μία εβδομάδα με ιδιαίτερη ικανοποίηση τα λουκούλλεια γεύματα που παρέθετε ο Δήμος ……..εις μνήμη των προγόνων μας».Ρ. Νάνου

Είναι για εσάς υπερβολή όταν για πρώτη φορά τιμούν με τη παρουσία τους το Νησί μας Πρεσβείες από όλον τον Κόσμο ?

Είναι για εσάς υπερβολή όταν το γεγονός της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας παίρνει παγκόσμιες διαστάσεις ?

Είναι για εσάς υπερβολή να τιμούμε αυτούς που έδωσαν ότι πολυτιμότερο είχαν για την ελευθερία ?
Είναι για εσάς υπερβολή που για πρώτη φορά η Σαλαμίνα διεκδικεί να γίνει Πολιτιστική πρωτεύουσα το 2020 με την συμπαράσταση της Ελληνικής Βουλής?

«Προσκεκλημένοι των αδελφοποιημένων δήμων, αφού τους κοιμίσαμε και τους ταϊσαμε, ενθουσιασμένοι από την φιλοξενία μας, μας συνεχάρησαν για την γκλαμουριά και την επιτυχία της φιέστας.» Ρ. Νάνου

Αφού κάνατε ένα τεράστιο πολίτικο ατόπημα και δεν ψηφίσατε την αδελφοποίηση των 23 Δήμων – ενώ όλοι οι άλλοι Δήμοι συμφωνήσαν ομόφωνα! Έρχεστε τώρα και προσβάλετε και τους Δημάρχους και τον θεσμό των 23 Αδελφοποιημένων πόλεων. Ντροπή σας!

Τέλος η ονομασία που βάλατε για τα Σαλαμίνια «Ρωμαϊκή Φιέστα» δείχνει την αντιπάθεια σας σε κάθε τι που προβάλει την Σαλαμίνα και την Ιστορία της. Με αυτές τις απόψεις που διατυπώνετε έχετε και το θράσος να θέλετε να γίνετε και Δήμαρχος της Σαλαμίνας ?


Θα θέλαμε όμως να ρωτήσουμε και εμείς τη κ. Νάνου.

1) Γιατί μέχρι σήμερα δεν έχετε τοποθετηθεί για την κατοχή του ΟΛΠ στην Αρχαία Σαλαμίνα?

2) Γιατί μέχρι σήμερα δεν έχετε πάρει ούτε μια θέση υπέρ του Αρχαίου Λιμένα και του Τύμβου και κατά των Ναυπηγείων που μολύνουν θάλασσα και αέρα μέσα σε κατοικημένες περιοχές ?

3) Γιατί μέχρι σήμερα δεν έχετε κατάθεση ένα αναπτυξιακό σχέδιο για τη πάταξη της ανεργίας στο νησί ?

4) Αφού όπως φαίνετε από τα λεγόμενα σας δεν έχετε κάποιο ολοκληρωμένο και εμπεριστατωμένο οργανόγραμμα και το μόνο σας όπλο είναι ο λαϊκισμός και η δημαγωγία γιατί ειρωνεύεστε και μηδενίζεται κάθε ατομική ή συλλογική προσπάθεια εξόδου από την οικονομική κρίση, όπως με την πρωτοβουλία του συλλόγου Αιαντίς για εκμετάλλευση του λιμανιού της Κούλουρης υποδοχής κρουαζιερόπλοιων όπως και στα αντίστοιχα επικερδής Τουριστικά μέρη της Ελλάδας ( Αγ.Νικολαος,Χανια ,Ηρακλειο.Κατακολο κτλ ) κτλ κτλ

Κ. Νάνου αφού δε σέβεστε την Ιστορία μας τουλάχιστο σεβαστείτε τα μικρά παιδιά μας που εθελοντικά αφιερώθηκαν στο θεσμό των Σαλαμινίων και αισθάνονται πιο Έλληνες και πιο Σαλαμίνιοι από εσάς.


Το είδα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...