"Απ΄ τα άγρια θηρία το χειρότερο δάγκωμα το κάνει ο συκοφάντης "
Διογένης από τη Σινώπη 400 - 325 π.χ
Μέγεθος γραμμάτων
+ + + + +
Share |

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ: Η G. Sachs προτείνει σε έκθεσή της προς τους επενδυτές κερδοσκοπήσουν εις βάρος της Ευρώπης!

Print this post
Επένδυση στην αύξηση του κόστους ασφάλισης ευρωπαϊκών εταιρείων που έχουν εκδόσει ομόλογα τα οποία κατηγοριοποιούνται ως “σκουπίδια” προτείνει για το 2012 ώς την καλύτερη η Goldman Sachs, καθώς εκτιμά ότι στην Ευρώπη θα υπάρξει βαθιά ύφεση.

Ο οίκος, ένα χρόνο μετά την αποτυχημένη έμπνευσή του να προτείνει τοποθέτηση σε αμερικανικές τράπεζες, εκτιμά τώρα ότι οι επενδυτές μπορούν να κερδίσουν ποντάροντας στην προοπτική αύξησης του κόστους ασφάλισης των ευρωπαϊκών junk bonds μέσω του Markit iTraxx Crossover Index των 50 εταιρειών οι οποίες βαρύνονται με υψηλά επιτόκια



Ο δείκτης θα σκαρφαλώσει από τις 770 στις 950 μονάδες βάσης, σύμφωνα με τον οίκο, ο οποίος προτρέπει τους επενδυτές να βγουν από την αγορά, αν ο σχετικός δείκτης υποχωρήσει στις 680 μονάδες βάσης.

«Τα συνεχή σοκ από την κρίση κρατικού χρέους και οι πολιτικές αντιδράσεις σε αυτήν θα είναι ο καθοριστικότερος παράγοντας της εικόνας στους επόμενους μήνες», λένε οι Dominic Wilson και Jan Hatzius, οικονομολόγοι στην Goldman Sachs και συντάκτες της σχετικής έκθεσης.

Η Goldman Sachs είπε πέρσι ότι η αμερικανική οικονομία θα αναπτυχθεί στο 2011 με 2,7% ενώ κορυφαίες της επιλογές ήταν οι μετοχές των αμερικανικών τραπεζών, τα junk bonds, τα εμπορεύματα, οι ιαπωνικές μετοχές και το νόμισμα της Κίνας.

Πηγή: euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...