"Απ΄ τα άγρια θηρία το χειρότερο δάγκωμα το κάνει ο συκοφάντης "
Διογένης από τη Σινώπη 400 - 325 π.χ
Μέγεθος γραμμάτων
+ + + + +
Share |

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Σκοπιανοί εύχονται να χρεοκοπήσει η Ελλάδα

Print this post
Οι προκλήσεις των Σκοπιανών συνεχίζονται, με αποκορύφωμα ένα πανό στο γήπεδο της μεγαλύτερης ομάδας της χώρας, που βγάζει... χολή για την Ελλάδα.

Ένα νέο φαινόμενο στα ελληνικά γήπεδα είναι τα πανό πολιτικού περιεχομένου, λόγω της οικονομικής κρίσης που έχει πλήξει τα περισσότερα νοικοκυριά και έχει βγάλει στην ανεργία εκατομμύρια νέους.





Στα Σκόπια βέβαια, ασχολούνται με τη χώρα μας και δεν χάνουν ευκαιρία για να βγάλουν τη χολή τους και να εκφράσουν το μίσος τους για την Ελλάδα. Ο λόγος; Ούτε εμείς τον γνωρίζουμε. Άλλωστε αν κάποια χώρα έπρεπε να αντιδράσει, αυτή είναι η Ελλάδα, της οποίας καπηλεύουν την ιστορία χρόνων.


Δεν είναι λίγες οι προκλήσεις των γειτόνων μας και κάθε φορά μας επιφυλάσσουν και μια ακόμη πιο δυσάρεστη έκπληξη. Από το αίτημα που έστειλαν στην FIFA προκειμένου να αποκαλούν την ομάδα τους Μακεδονία, μέχρι και τα δημοσιεύματα πως οι Έλληνες προέρχονται από την Αφρική.



Την Κυριακή λοιπόν είδαμε το αποκορύφωμα. Οπαδοί της Βαρντάρ, της μεγαλύτερης ομάδας των Σκοπίων, σήκωσαν πανό στο γήπεδό τους με το οποίο έκαναν χριστουγεννιάτικες ευχές στον ελληνικό λαό. Τι είπαν; "Ευχόμαστε στην Ελλάδα καλή νέα χρεοκοπία" (Greece, We Wish You Happy New ... Bankruptcy).



Όπως καταλαβαίνετε το μίσος των Σκοπιανών, όχι για τις πολιτικές ηγεσίες της Ελλάδας, αλλά για τον απλό κόσμο που βασανίζεται από την κρίση, δεν έχει τελειωμό και πλέον εκφράζεται μέσω των γηπέδων.



Αυτό μάλιστα σχολιάζουν και εφημερίδες των Σκοπίων, σχετικά με το πανό. Γράφουν μεταξύ άλλων πως στο γήπεδο μπορεί ο καθένας να εκφράζει την άποψή του δίχως να ληφθούν σοβαρά μέτρα και πως υπάρχει η απήχηση.



Τέλος, αναφέρουν πως οι οπαδοί της Βαρντάρ, που τους αποκαλούν "Κομιτατζήδες", έστειλαν ένα σαφές μήνυμα για τις σχέσεις με την γειτονική Ελλάδα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...