"Απ΄ τα άγρια θηρία το χειρότερο δάγκωμα το κάνει ο συκοφάντης "
Διογένης από τη Σινώπη 400 - 325 π.χ
Μέγεθος γραμμάτων
+ + + + +
Share |

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Απίστευτη κτηνωδία

Print this post
Κάθε νοσηρή σκέψη ξεπερνάει η απίστευτη κτηνωδία, η οποία από χθες έχει σοκάρει την τοπική κοινωνία του Αρκαλοχωρίου.

Όπως αποκαλύφθηκε, ένας Κινέζος, ο οποίος έμενε το τελευταίο χρονικό διάστημα στο Αρκαλοχώρι, είχε επιδοθεί στη σφαγή αρκετών σκύλων, τα οποία αφού τα αιχμαλώτιζε, τα θανάτωνε και τα… μαγείρευε.
       


Οι καταγγελίες για τη δράση του συγκεκριμένου ατόμου είχαν πέσει βροχή το τελευταίο χρονικό διάστημα. Κάτοικοι της συνοικίας όπου έμενε είχαν ενημερώσει τις τοπικές Αρχές ότι άλλες μέρες έβλεπαν τον Κινέζο να έχει μαζί του διάφορα σκυλιά, άλλες φορές εντόπιζαν στα σκουπίδια προβιές και κομμένα αυτιά, οι οποίες τους θύμιζαν σκύλο και άλλοτε πάλι άκουγαν μια… περίεργη φασαρία.
Το αποκορύφωμα, όπως αποκαλύπτει στην «Τ» η πρόεδρος της Ζωόφιλης Δράσης, ήταν όταν ο συγκεκριμένος Κινέζος είχε πάει ένα… ταψί με κρέας στο φούρναρη της γειτονιάς του για να του το ψήσει.

Ο ίδιος ο φούρναρης παραξενεύτηκε όταν είδε ότι το κρέας όσο ψηνόταν έπαιρνε μια διαφορετική όψη από ό,τι συνήθως.
Οι αστυνομικές Αρχές προχώρησαν τελικά στη σύλληψη του Κινέζου, όταν πληροφορήθηκαν ότι είχε ανεβάσει ένα μικρό σκυλί στην ταράτσα του σπιτιού του, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε εκεί όπου διαμένει εντόπισαν πολύ μεγάλη ποσότητα κρέατος, το οποίο έχει σταλεί προς εξέταση για να διαπιστωθεί αν πρόκειται για σκυλίσιο.
Στη διάρκεια της προανάκρισης ο Κινέζος πάντως έκανε τον… Κινέζο, καθώς αυτό που έλεγε ήταν ότι το κρέας που κατασχέθηκε είναι χοιρινό.
Αυτό που εξετάζουν επίσης οι αστυνομικές Αρχές είναι αν ο Κινέζος και πιθανότατα κάποιοι συμπατριώτες του που μένουν στην περιοχή είχαν στήσει επιχείρηση εμπορίας σκυλίσιου κρέατος, το οποίο προμήθευαν έπειτα στους συμπατριώτες τους και σε κινέζικα εστιατόρια.

Αντιδράσεις

Πρόκειται αναμφίβολα για ένα πρωτοφανές περιστατικό για τα δεδομένα της Κρήτης, αλλά δυστυχώς σύνηθες για την υπόλοιπη Ελλάδα, καθώς έχουν καταγραφεί δεκάδες περιστατικά κλοπής και σφαγής σκύλων με σκοπό το… φάγωμα.
Στο Αρκαλοχώρι έχει σημάνει συναγερμός και ήδη έχει γίνει παράκληση από τη Δημοτική Αρχή για οτιδήποτε ανησυχητικό πέσει στην αντίληψη των κατοίκων να ειδοποιηθεί τόσο ο δήμος, όσο και η αστυνομία.
«Βρεθήκαμε στο Αρκαλοχώρι τις προηγούμενες ημέρες και μιλήσαμε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Βαγγέλη Πλεύρη, στον οποίο καταθέσαμε τις πληροφορίες που είχαμε για αυτή την κτηνωδία.
Του είπαμε ότι στο Αρκαλοχώρι υπάρχουν καταγγελίες για έναν Κινέζο που σκοτώνει σκύλους. Υπάρχουν τρεις μαρτυρίες, που λένε ότι τον έχουν δει να βάζει μέσα σε αυτοκίνητο σκυλιά και να τα μεταφέρει σε άλλο μέρος. Ενώ έχει ακουστεί ότι τροφοδοτεί μέχρι και εστιατόρια με παστό σκύλο.
Μάλιστα, ο φούρναρης στο Αρκαλοχώρι έκανε καταγγελία στον αντιδήμαρχο ότι του πήγε σκύλο με πατάτες για να του τον ψήσει στο φούρνο. Μάλιστα, όταν πήρε το ταψί το κρέας ήταν κατάμαυρο και εκεί κατάλαβε ο φούρναρης ότι κάτι δεν πάει καλά», επισημαίνει η κ. Γεωργία Στεφανάκη.

Με κούριερ

Οι πληροφορίες για τη δράση του συγκεκριμένου ανθρώπου είναι πολλές και ανατριχιαστικές. Μια από αυτές έχει να κάνει με την εμπορική διάσταση του θέματος και της υποψίας ότι ο Κινέζος προμήθευε με κρέας κινέζικα εστιατόρια.
Γι' αυτό τα τελευταία 24ωρα έχει δοθεί εντολή στις εταιρίες κούριερ που έχουν δέμα από και προς τον συγκεκριμένο άνδρα να ελέγχουν τα δέματα πριν τα παραδώσουν!
Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη η Ζωόφιλη Δράση σε συνεργασία με το Δήμο Μινώα Πεδιάδος προχωρούν στη δημιουργία τμήματος του Σωματείου στην περιοχή, ενώ μέσα στα άμεσα σχέδια είναι και η υλοποίηση του προγράμματος προστασίας αδέσποτων ζώων στο δήμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...