"Απ΄ τα άγρια θηρία το χειρότερο δάγκωμα το κάνει ο συκοφάντης "
Διογένης από τη Σινώπη 400 - 325 π.χ
Μέγεθος γραμμάτων
+ + + + +
Share |

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

2 εκατομμύρια παιδιά στις Η.Π.Α. εκπαιδεύονται στο σπίτι τους!

Print this post
    1 στα 25 παιδιά, δηλαδή κοντά στο 4% των διδασκόμενων παιδιών των Η.Π.Α. παρακολουθούν μαθήματα και εκπαιδεύονται στο σπίτι τους σύμφωνα με το U.S. Census Bureau. Τα τελευταία 30 χρόνια η τάση αυτή έχει γιγαντωθεί και τείνει να γίνει τρόπος ζωής και επιστροφής στις προαιώνιες παραδόσεις.



  Σε μια πρόσφατη έρευνα του NHERI ( National Home Education Research Institute ) ( Εθνικό Ινστιτούτο Έρευνας Οικιακής Εκπαίδευσης )  στις Η.Π.Α., υπολογίζεται ότι 2 εκατομύρια παιδιά  εκπαιδεύονται και μορφώνονται στο σπίτι . " Η ανάπτυξη του κινήματος της οικιακής εκπαίδευσης έχει δείξει μεγάλη άνοδο. Πριν 30 χρόνια υπολογιζόταν ότι μόνο ένας αριθμός της τάξεως των 20.000 παιδιών εκπαιδεύονταν στο σπίτι. " λέει ο Michael Smith πρόεδρος της HSLDA* ( Home School Legal Defence Association ) ( η νομική πλευρά του NHERI η οποία συστήθηκε για να υπερασπίζεται το δικάιωμα της οικιακής εκπαίδευσης).



  Σήμερα, οι «οικιακά εκπαιδευόμενοι» μπορούν να βρεθούν σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας με μια μεγάλη ποικιλία επιλογής διδακτέας ύλης και με ένα αποδεδειγμένο ιστορικό επιτυχιών, τόσο ακαδημαϊκό ,όσο και κοινωνικό. Η «οικιακή εκπαίδευση» γίνεται ένα  εναλλακτικό καθολικό ρεύμα.

  Τα μαθήματα και η ύλη που χρησιμοποιεί το  NHERI πηγάζουν και από κυβερνητικές αλλά και ιδιωτικές πηγές προκειμένου να φτάσουν στους 2 εκατομμύρια μαθητές.


  
Τζον Τέιλορ Γκάτο
  'Ολα αυτά μας θυμίζουν τα λόγια του πολλάκις βραβευμένου για το διδακτορικό του έργο δάσκαλο  Τζον Τέϊλορ Γκάττο όπου σε ομιλία του το 1990 , την οποία  έχουμε δημοσιεύσει ολόκληρη  εδώ , είπε τα εξής :

  "    Η αλήθεια είναι ότι τα σχολεία δεν σου μαθαίνουν τίποτε άλλο πέρα από το να υπακούς εντολές [...] Όμως η απρόσωπη λογική του συστήματος καταπνίγει την συνεισφορά των μεμονωμένων προσωπικοτήτων.

  [...]Το δικό μας σύστημα υποχρεωτικής εκπαίδευσης είναι μια εφεύρεση της πολιτείας της Μασαχουσέτης το 1850. Συνάντησε αντίσταση -μερικές φορές ένοπλη-απο το 80% περίπου του πληθυσμού. Ο τελευταίος αντιστασιακός προμαχώνας ήταν το Μπάρνστεϊμπλ (Barnstable) στο Ακρωτήριο Κοντ (Cape Cod). Εκεί οι κάτοικοι αρνούνταν να δώσουν τα παιδιά τους μέχρι το 1880, όταν η περιοχή καταλήφθηκε από την Εθνοφυλακή και τα παιδιά πήγαιναν σχολείο με την συνοδεία φρουράς. Εδώ συμβαίνει κάτι παράδοξο.

 [...] Δεν πιστεύω ότι τα σχολεία πρόκειται να καταργηθούν μέσα στα επόμενα χρόνια -τουλάχιστον όχι όσο ζώ. Αν θέλουμε όμως να ανατρέψουμε αυτό που εξελίσσεται σε καταστροφή, λόγω της άγνοιας μας, πρέ πει να συνειδητοποιήσουμε ότι τα σχολεία παρέχουν εκπαίδευση και όχι μόρφωση. Αυτό είναι σύμφυτο στον σχεδιασμό του συστήματος. Δεν φταίνε οι κακοί δάσκαλοι ή τα λίγα χρήματα που ξοδεύονται για την Παιδεία. Η έννοια της
"σχολικής διδασκαλίας" και η έννοια της Παιδείας δεν ταυτίζονται. "






 * Το HSLDA είναι ένας 28-χρονος μη κερδοσκοπικός οργανισμός, με 85.000 μέλη και η εξέχουσα εθνική ένωση που υποστηρίζει το νόμιμο δικαίωμα των γονέων να διδάσκουν τα παιδιά τους στο σπίτι.


 " Συκοφάντης "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...