"Απ΄ τα άγρια θηρία το χειρότερο δάγκωμα το κάνει ο συκοφάντης "
Διογένης από τη Σινώπη 400 - 325 π.χ
Μέγεθος γραμμάτων
+ + + + +
Share |

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Συμμαχία Ισραήλ-Κούρδων κατά Τουρκίας με UAV Heron στο Β.Ιράκ

Print this post
Στρατηγική κίνηση υψίστης σημασίας που πλέον φέρνει σε απ’ευθείας μάχιμη αντιπαράθεση το Ισραήλ και την Τουρκία, προχώρησε το Τελ Αβίβ, αναλαμβάνοντας την … έγκαιρη προειδοποίηση των Κούρδων του Βορείου Ιράκ, αλλά πιθανότατα και την στοχοποίηση τουρκικών εγκαταστάσεων στη Νοτιοανατολική Τουρκία με έξι UAV Heron που εγκατέστησαν σε αεροδρόμια του Β.Ιράκ που ελέγχονται από την τοπική κουρδική κυβέρνηση!

Δηλαδή πρακτικά πήραν τα UAV που κυνηγούσαν Κούρδους από την Τουρκία και τα έθεσαν στην διάθεση των Κούρδων για να κυνηγάνε … Τούρκους, αλλά και Ιρανούς! Είναι γνωστό, βέβαια ότι τα δέκα UAV Heron έχουν παρακρατηθεί στο Ισραήλ και δεν έχουν παραδοθεί στην Τουρκία, ούτε τα τελευταία της παραγγελίας, ούτε αυτά που είχαν επιστρέψει στο Ισραήλ για επισκευές.



Το θέμα έφερε στην δημοσιότητα η εφημερίδα Millyet και περιελήφθη ήδη στο ενημερωτικό δελτίο της Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές ήδη επιχειρούν έξι UAV Heron από τα αεροδρόμια της Μοσούλης και της Χαλιντίγιε τα UAV τα οποία από εκεί που βρίσκονται μπορούν να καλύπτουν ολόκληρη την νοτιοανατολική Τουρκία και το μεγαλύτερο μέρος του Κεντρικού κα Βόρειου Ιράν.



Η Άγκυρα είχε από πέρσι κατηγορήσει το Τελ Αβίβ ότι συνεργαζόταν με το ΠΚΚ και μάλιστα μια επίθεση στο λιμάνι της Αλεξανδρέττας στην Τουρκία τις ίδιες ώρες που ο «στολίσκος της ελευθερίας» κατευθυνόταν προς το Ισραήλ «χρεώθηκε» στο ΡΚΚ.

Tώρα το Ισραήλ με τα 6 UAV Heron έχει πλήρη εικόνα για μια περιοχή που ξεκινά από την κεντρική Τουρκία και φτάνει μέχρι το κεντρικό Ιράν, ενώ είναι σε θέση να ανιχνεύει τις προετοιμασίες των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων σε περίπτωση που θέλουν να επιτεθούν αιφνιδιαστικά στο ΡΚΚ…

Επίσης μπορεί να βοηθήσει στο επίπεδο της έγκαιρης προειδοποίησης του Κούρδους του Ιράν από το έδαφος του ιρακινού Κουρδιστάν.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...