"Απ΄ τα άγρια θηρία το χειρότερο δάγκωμα το κάνει ο συκοφάντης "
Διογένης από τη Σινώπη 400 - 325 π.χ
Μέγεθος γραμμάτων
+ + + + +
Share |

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Το μουσείο του Λούβρου παραδίδει μαθήματα ιστορίας στους Monkeydonians

Print this post
Στην τελική ευθεία έχει μπει η προετοιμασία της μεγάλης έκθεσης στο Λούβρο με τίτλο «Αρχαία Μακεδονία: Στο βασίλειο του Μεγάλου Αλεξάνδρου», που εγκαινιάζεται στις 13 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για μία έκθεση που επισφραγίζει την άριστη ελληνογαλλική συνεργασία σε επίπεδο μουσείων και αρχαιολόγων και προκαλεί την πιο κατάλληλη στιγμή μία ιδιαιτέρως θετική εικόνα για την Ελλάδα και τον Πολιτισμό της.Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 16 Ιανουαρίου 2012, ενώ έχουν προγραμματιστεί και πολλές παράλληλες εκδηλώσεις, με κορυφαίο γεγονός το διεθνές colloquium για την Αρχαία Μακεδονία στις 2-4 Δεκεμβρίου 2011. (newsbeat)

Την ημέρα των εγκαινίων αναμένεται να κυκλοφορήσει και ο πολυσέλιδος κατάλογος -o μεγαλύτερος μέχρι τώρα κατάλογος που έχει εκδώσει το Τμήμα Ελληνικών, Ετρουσκικών και Ρωμαϊκών Αρχαιοτήτων του Λούβρου, αλλά και ο πληρέστερος μέχρι τώρα γενικά για την αρχαία Μακεδονία- που βρίσκεται ήδη επί του πιεστηρίου.

Παράλληλα, έχει ετοιμαστεί και μία 55λεπτη ταινία για τον Μ. Αλέξανδρο και τη Μακεδονία, στην οποία παρουσιάζονται όλες οι πρόσφατες ανασκαφές με αρχαιολογικά δεδομένα από τους ανασκαφείς.Από newsbomb :

Με την έκθεση «Αρχαία Μακεδονία: Στο βασίλειο του Μεγάλου Αλεξάνδρου», το Λούβρο, το κορυφαίο παρισινό μουσείο των 8,5 εκατομμυρίων επισκεπτών επιχειρεί να χωρέσει σε μια αίθουσα 36 αιώνες ιστορίας.

Η πτέρυγα «Ναπολέων» στον πρώτο όροφο του μουσείου είναι ήδη κενή, οι προσθήκες, τα διαχωριστικά έχουν ήδη στηθεί και περιμένουν τα εκατοντάδες ογκώδη κιβώτια με τα 668 αντικείμενα, που θα αφηγηθούν αναλυτικά την ιστορία της Μακεδονίας και του Μεγάλου Αλεξάνδρου στους επισκέπτες της.

Το πρώτο έκθεμα που θα αντικρίζουν οι επισκέπτες από τις 13 Οκτωβρίου είναι το τεράστιο ψηφιδωτό με το «Κυνήγι των λιονταριών» από το μουσείο της Πέλλας, το μόνο το οποίο παρουσιάζεται σε αντίγραφο.

Όλα τα υπόλοιπα είναι αυθεντικά: χρυσά στεφάνια, κοσμήματα, μαρμάρινα αγάλματα, μπρούτζινα αγάλματα, ειδώλια, πολεμικά εξαρτήματα, κεραμικά κτερίσματα αλλά και εργαλεία και αντικείμενα καθημερινής χρήσης.

Πηγές 1 - 2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...