"Απ΄ τα άγρια θηρία το χειρότερο δάγκωμα το κάνει ο συκοφάντης "
Διογένης από τη Σινώπη 400 - 325 π.χ
Μέγεθος γραμμάτων
+ + + + +
Share |

Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Έκθεση σοκ της Ε.Υ.Π. για το κέντρο της Αθήνας

Print this post
Έκθεση της ΕΥΠ για το γκέτο στο κέντρο της Αθήνας, αποκαλύπτει τις αιτίες της διαρκούς υποβάθμισης. Η δράση των κυκλωμάτων και τα οφέλη που αποκομίζουν από τους μετανάστες

Στους αρμοδίους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη βρίσκεται απόρρητη έκθεση της ΕΥΠ για τα κυκλώματα που δραστηριοποιούνται στο κέντρο της Αθήνας και εκμεταλλεύονται τους μετανάστες.

Οι άνθρωποι που κινούν τα νήματα εκμεταλλεύονται την ανάγκη των μεταναστών προκειμένου να δημιουργήσουν "στρατιές" πάμφθηνου εργατικού δυναμικού και να επιτύχουν τους ευρύτερους δυνατούς σχεδιασμούς τους στις χώρες εγκατάστασης.



Η πλειονότητα των μεταναστών που βρίσκονται στη χώρα μας, όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα του "Έθνους", περνούν όλη την ημέρα στα φανάρια για μεροκάματο ενός ευρώ, διακινούνται με φορτηγά και διαθέτουν κινητά, ώστε το κύκλωμα να μπορεί να τους εντοπίσει.

Η έκθεση επικεντρώνεται σε τρεις ενότητας, τους δουλέμπορους πίσω από τα σωματεία, το συνεταιρισμό του σωματεμπορίου και τη μαφία του real estate. Σε ό,τι αφορά την πρώτη κατηγορία, αναφέρονται οι τρόποι με τους οποίους παρεισφρύουν οι παράνομοι μετανάστες στη χώρα μας και πώς μετακινούνται μαζικά.

Εκμετάλλευση για φτηνά εργατικά χέρια

Εκτιμάται μάλιστα ότι Σωματεία και Ενώσεις Αλλοδαπών με έδρα τη χώρα μας διαδραματίζουν ρόλο στο σύστημα διακίνησης, παρουσιάζοντας στη δράση τους νομιμοφάνεια, υπό το προσωπείο των προεδρείων, προκειμένου να αποφύγουν τον έλεγχο των διωκτικών αρχών.

Κέρδη μαμούθ από το παρεμπόριο

Η μεθόδευση κοινοτήτων μεταναστών να να διεισδύσουν με διάφορους τρόπους σε κεντρικές οικονομικές δραστηριότητες που συνδέονται με την εθνική μας οικονομία αποτελεί μια σημαντική διάσταση του συναιτερισμού του παρεμπορίου.

Η δημιουργία επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, οι οποίες υποστηρίζονται και από Ελληνες και που απευθύνονται μόνο σε αλλοδαπούς, νόμιμους ή μη μετανάστες, έχει διαπιστωθεί. Οι συγκεκριμένοι οικονομικοί παράγοντες υποστηρίζουν και ευνοούν την γκετοποίηση περιοχών, δημιουργούν δεσμούς και υποστηρίζονται από κοινότητες μεταναστών με συγκεκριμένο εθνολογικό και θρησκευτικό χαρακτήρα σε βαθμό που μπορούν να τις κινητοποιούν σε διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις.

Ξεπούλημα περιουσιών

Σε ό,τι αφορά τη μαφία του real estate, Έλληνες και αλλοδαποί επιχειρηματίες, καθώς και μεσιτικές εταιρείες, διαβλέπουν στο κέντρο της Αθήνας μια επενδυτική προοπτική, εξετάζοντας την τωρινή κατάσταση με την υποβάθμιση συγκεκριμένων γεωγραφικών ζωνών, λόγω της συσσώρευσης μεγάλου αριθμού μεταναστών.

Προχωρούν, έτσι, στη λεγόμενη μεθοδευμένη απαξίωση με την γκετοποίηση ολόκληρων περιοχών και την αυξημένη παραβατικότητα, που προκαλεί φόβο και οδηγεί τους ημεδαπούς κατοίκους στο να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους.

Αποτέλεσμα είναι να πωλούνται σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές ή να ενοικιάζονται ως ξενώνες νεόφερτων αλλοδαπών, όπου διαμένουν υπό άθλιες υγειονομικές συνθήκες. Σε ομάδες 10-15 ατόμων έναντι ημερήσιου ποσού από 3 έως 10 ευρώ, δηλαδή με μηνιαίο ενοίκιο πολλαπλάσιο απ' ό,τι θα πλήρωνε μια μέση οικογένεια.

Η κερδοσκοπία αυτή είναι ανεξέλεγκτη στο κέντρο της Αθήνας, με θύματα τόσο αλλοδαπούς όσο και γηγενείς που εξαναγκάζονται να εγκαταλείπουν τις περιοχές αυτές πουλώντας τις κατοικίες τους σε χαμηλές τιμές.

Αναφέρεται από διάφορες πηγές ότι οι περισσότερες τράπεζες έχουν αποκλείσει τη δανειοδότηση για αγορά κατοικίας στις περιοχές αυτές, με αποτέλεσμα η αγορά των κατοικιών αυτών να καθίσταται ανέφικτη από ημεδαπούς ή αλλοδαπούς με μόνιμα εισοδήματα, και οι μοναδικοί αγοραστές να είναι πλέον είτε μεσιτικές εταιρείες είτε μεγαλοεπιχειρηματίες που διαθέτουν μετρητά.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...