"Απ΄ τα άγρια θηρία το χειρότερο δάγκωμα το κάνει ο συκοφάντης "
Διογένης από τη Σινώπη 400 - 325 π.χ
Μέγεθος γραμμάτων
+ + + + +
Share |

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Climategate

Print this post



Στις αρχές Οκτωβρίου ξεσκεπάστηκε μια απάτη που αρχικά ήταν επιστημονική. Βρέθηκε η βασική ομάδα επιστημόνων που υποστηρίζουν ότι η Γη θερμαίνεται, να έχει μαγειρέψει τα στοιχεία, να τα έχει χρησιμοποιήσεις επιλεκτικά και παραπλανητικά προκειμένου να αποδείξει κάτι, που από μόνο του και τίμια, δεν θα προέκυπτε. Το μαγείρεμα στοιχείων χρησιμοποιήθηκε ώστε να στηρίξουν μοντέλα και θεωρίες ότι ο πλανήτης θερμαίνεται, ότι αυτό οφείλεται στους ανθρώπους και τις αμαρτωλές καταναλωτικές δράσεις τους και ότι μέτρα πρέπει να παρθούν για να διορθωθούν οι αμαρτίες. Τα μέτρα, νομίζω τα έχετε εμπεδώσει, τα έχω βαρεθεί και εγώ.
 

Αυτή η απάτη ονομάστηκε σε δύο μήνες: “Climategate”, κατά το “Watergate” μια άλλη απάτη της δεκαετίας του ’70 που οι περισσότεροι δεν ζούσατε για να ξέρετε.


Η απάτη είναι ιδιαίτερα σοβαρή, γιατί εκμεταλλεύτηκε την αγνή, καλοπροαίρετη και απόλυτα κατανοητή ανάγκη μας να θέλουμε έναν καλύτερο κόσμο για μας, και τα παιδιά μας. Εκμεταλλεύτηκε επίσης την αντίσταση αγνών και ειλικρινών ανθρώπων ενάντια σε εταιρίες και συμφέροντα που έκαναν προφανείς ζημιές στο περιβάλλον. Η απάτη προσπάθησε να καπηλευθεί το ενδιαφέρον μας για το περιβάλλον, προς όφελος αυτών των ίδιων των εταιριών και ανθρώπων που θεωρούνται «κακοί». Για αυτό η απάτη είναι διπλά κατακριτέα. Άλωση από μέσα, προδοσία.

Το ενδιαφέρον για το περιβάλλον είναι αυθόρμητο, έμφυτο και δικό μας. Η εκμετάλλευση αυτού του ενδιαφέροντος ξεκίνησε παλιά. Οι μεγάλες χημικές εταιρίες χρησιμοποίησαν τους περιβαλλοντικούς κανονισμούς για να εδραιώσουν τα μονοπώλιά τους. Καλό θα μου πείτε; Όχι και τόσο, γιατί τα μονοπώλια τελικά επιβάλλουν τους κανονισμούς που θέλουν αυτά.


Το climategate φαίνεται να ξεκίνησε, συμπτωματικά ή εσκεμμένα, με τον Al Gore, τέως αντιπρόεδρο των ΗΠΑ επί Clinton, δημιουργό βιβλίου και κινηματογραφικού έργου, γεμάτο με τις περιβαλλοντικές εικόνες καταστροφής, οι περισσότερες από τις οποίες είναι φυσικά φαινόμενα διανθισμένα με συναισθηματικά φορτισμένες εικόνες. Συνεργάτες, τυχαίοι, ή συνωμότες, του Al Gore οι μαϊμουδίτσες επιστήμονες. Υποσυνείδητοι συνεργοί όσοι από εμάς έχαψαν το παραμύθι.

Και το κερασάκι στην τούρτα, τώρα που έχουμε ύφεση και αναδουλειές, εμφανίζεται ο από μηχανής φιλάνθρωπος George Soros, να προσφέρει δισεκατομμύρια για …περιβαλλοντικές επενδύσεις. Ποτέ δεν θα πίστευα ότι θα με ενδιέφεραν τέτοιες «συνωμοσίες» πάντα τις χλεύαζα. Αλλά ο Πλανήτης έχει πάρει φωτιά, μεταφορική, με την είδηση και το ενδεχόμενο να είμαστε θύματα τέτοιας κοροϊδίας. Και το θέμα έχει ξεφύγει από τα σκοτεινά blogs και έχει πάρει διαστάσεις. Διακυβεύονται συμφέροντα. Πολλοί μεγάλοι και μικροί, οι περισσότερες εφημερίδες και τα όλα τα κανάλια θα απορρίψουν αυτά που λέω εγώ, αλλά πλέον δεν τα λέω μόνο εγώ, καλοί μου άνθρωποι.

Για το αν θα την γλυτώσουμε εμείς ή όχι, δεν μπορώ να ξέρω. Βλέπω να μας πιέζουν πλέον ανοιχτά, αυτοί που λένε θα μας βοηθήσουν να πληρώνουμε τα χρεωστούμενα. Με αντάλλαγμα.
 
Πηγή: Ophioussa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...