"Απ΄ τα άγρια θηρία το χειρότερο δάγκωμα το κάνει ο συκοφάντης "
Διογένης από τη Σινώπη 400 - 325 π.χ
Μέγεθος γραμμάτων
+ + + + +

Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2011

Ποιος είναι ο ορισμός της εσχάτης προδοσίας;

Print this post


 Γράφουν σήμερα οι εφημερίδες και πρέπει να είναι αλήθεια αφού αν δεν με απατά η μνήμη μου το είχε πει και ο Χριστοδουλάκης ότι μαγείρεψαν τα στατιστικά στοιχεία για να... παραδώσουν τη χώρα στη κηδεμονία ξένων προς την Ελλάδα οικονομικών συμφερόντων, οπότε βγαίνουν αβίαστα το ερωτήματα ποια συμφέροντα εξυπηρετούνται απ΄ αυτή τη κυβέρνηση; Υπάρχει δικαιοσύνη που έχει υποχρέωση να προστατεύει το δημόσιο συμφέρον; Ένα μικροαπατεώνα τον κλείνουν φυλακή και καλά κάνουν, αυτούς που 2 χρόνια τώρα εξαπατούν συστηματικά τους πολίτες, βυθίζουν τη χώρα στην ύφεση και οδηγούν τους πολίτες στην οικονομική εξαθλίωση τι πρέπει να τους κάνουν; Τι σόι δημοκρατία είναι αυτή που η εξουσία στρέφεται εναντίον των πολιτών; (sgial)Οργανωμένη μεθόδευση της κυβέρνησης Παπανδρέου, κατ επιταγήν της Eurostat και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, προκειμένου να παρουσιαστεί «φουσκωμένο» το έλλειμμα της χώρας μας για το 2009, «να παρθούν δυσβάσταχτα μέτρα κατά της Ελλάδας», αλλά και να αποποιηθεί το ΠΑΣΟΚ των ευθυνών του φορτώνοντας όλο το βάρος στη Ν.Δ., αποκαλύπτουν οι βαρύτατες καταγγελίες που διατύπωσε η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και μέλος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής Ζωή Γεωργαντά.

 «Το έλλειμμα δεν ήταν πάνω από 12%. Το ανέβασαν στο 15,4% του ΑΕΠ (σ.σ.: δηλαδή, περίπου 8 δισ. ευρώ παραπάνω), ώστε να φανεί πως είναι μεγαλύτερο και από αυτό της Ιρλανδίας, που ήταν 14%, και να γίνει η Ελλάδα ο "αδύναμος κρίκος" της ευρωζώνης», ανέφερε η κ. Γεωργαντά χθες στον «Ε.Τ.». Λίγο νωρίτερα, είχε κατατεθεί στη Βουλή τροπολογία του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου με την οποία «καρατομούνται» η ίδια και όλα τα μέλη της Αρχής (πλην του εκπροσώπου των εργαζομένων) και η ΕΛΣΤΑΤ μετατρέπεται κυριολεκτικά σε «ενός ανδρός αρχή», αφού ορίζεται ότι, ωσότου αντικατασταθούν τα μέλη των οποίων η θητεία αιφνιδιαστικά έληξε, «οι αρμοδιότητες του συλλογικού οργάνου ασκούνται από τον πρόεδρο», Ανδρέα Γεωργίου.

 Με δηλώσεις της που δημοσιεύτηκαν χθες στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» και μιλώντας σε ραδιοφωνικούς σταθμούς (Βήμα FM, RealFM και Ράδιο 9), η καθηγήτρια Εφαρμοσμένης Οικονομετρίας, με το πλούσιο επιστημονικό έργο, έδωσε νέα διάσταση στις καταγγελίες για εγκληματικό «μαγείρεμα» των δημοσιονομικών στοιχείων, τις οποίες είχε αναδείξει παλαιότερα ο «Ε.Τ.». Το έλλειμμα του 2009 αποτέλεσε τη «ρίζα του κακού», καθώς αναθεωρήθηκε από τη σημερινή κυβέρνηση και εκτινάχθηκε στο 15,4% του ΑΕΠ, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να συρθεί στην ασφυκτική «αγκαλιά» της Τρόικας.

 Η κ. Γεωργαντά έδωσε την εικόνα μιας κυβέρνησης που παρέδωσε τα «κλειδιά» της ΕΛΣΤΑΤ στους αξιωματούχους της Eurostat και του ΔΝΤ πολύ πριν η χώρα μπει στο μακρύ ανηφορικό δρόμο του Μνημονίου, ενώ δεν δίστασε να κάνει λόγο για «νέα κατοχή από τους Γερμανούς», σημειώνοντας πως ο τέως υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου «γονάτισε στις απαιτήσεις τους» και ότι «δυστυχώς και ο κ. Βενιζέλος δείχνει να υποκύπτει»....

[Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2011] από τον Ελεύθερο Τύπο

Πηγή 1
Το είδα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...