"Απ΄ τα άγρια θηρία το χειρότερο δάγκωμα το κάνει ο συκοφάντης "
Διογένης από τη Σινώπη 400 - 325 π.χ
Μέγεθος γραμμάτων
+ + + + +
Share |

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Μετά το Πάσχα η "Σταύρωση"

Print this post

Αναβολή για μετά το Πάσχα πήρε η ανακοίνωση των νέων μέτρων το Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Στόχος είναι η μείωση της δαπάνης στο 44% του ΑΕΠ. Αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών, ριζικές μεταρρυθμίσεις στον εκλογικό νόμο και την απονομή της Δικαιοσύνης εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Αντιδράσεις αντιπολίτευση


Στροφή 180 μοιρών από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, καθώς ενώ τις τελευταίες μέρες έχει ανακοινωθεί ότι την Παρασκευή θα ανακοινωθεί το νέο πακέτο μέτρων λιτότητας για να διασφαλιστεί η τέταρτη δόση του δανείου από την τρόικα, τελικά οι εξαγγελίες πήραν αναβολή για μετά το Πάσχα.

Σύμφωνα με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, η στροφή του κ. Παπανδρέου έχει δύο ερμηνείες: πολιτικοί κύκλοι λένε ότι η κυβέρνηση και συγκεκριμένα, το υπουργείο Οικονομικών δεν ήταν έτοιμο για τις τελικές ανακοινώσεις. Κύκλοι της αντιπολίτευσης όμως υποστηρίζουν, ότι το νέο πακέτο μέτρων ήταν τόσο σκληρό που οι κυβερνώντες αποφάσισαν να μην χαλάσουν την εορταστική ατμόσφαιρα των ημερών.

Γ. Παπανδρέου: "Αλλαγές με όποιο κόστος"

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, όπως ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια του υπουργικού Συμβουλίου το μεσημέρι της Παρασκευής. Στόχος είναι η μεσοπρόθεσμη μείωση του ελλείμματος, που θα φτάσει στο 44% του ΑΕΠ.

"Πάμε να αλλάξουμε την Ελλάδα οριστικά, χωρίς να υπολογίζουμε οποιοδήποτε κόστος, χωρίς να μας κρατά καμία δύναμη στη στασιμότητα. Έτσι θα ξεφύγουμε από τα ελλείμματα και θα μειωθεί το χρέος", ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την εφαρμογή τους επόμενους μήνες νέας δέσμης μέτρων για ένα νέο σύστημα αξιοπρεπούς διαβίωσης, "για μία κοινωνία αλληλεγγύης που δεν υποθηκεύει το μέλλον των παιδιών μας".

Σε αυτό το πλαίσιο ανακοίνωσε βελτίωση των υπηρεσιών υγείας, βελτίωση της ποιότητας εργασίας στον ιδιωτικό τομέα και επιθετικές πολιτικές για την καταπολέμηση της ανεργίας.

Παράλληλα, θα επιχειρήσει ενίσχυση των χαμηλών συντάξεων το συντομότερο δυνατό, θέσπιση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών σε όλους τους τομείς για άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη, αλλά και δομικές αλλαγές στο δημόσιο τομέα, καθώς "ο δημόσιος υπάλληλος θα μπορεί να αξιοποιηθεί οπουδήποτε στην υπηρεσία του", όπως ανέφερε.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε και επερχόμενες ριζικές αλλαγές στη Δικαιοσύνη και στον εκλογικό νόμο.

Στόχος της κυβέρνησης είναι η μείωση της δαπάνης, ώστε να φτάσει στο μέσο όρο των ευρωπαϊκών χωρών και να επανέλθει στα επίπεδα του 2003, με μείωση που θα φτάσει στο 44% του ΑΕΠ.

"Είμαι απόλυτα αποφασισμένος να προχωρήσουμε και απόλυτα βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε. Το πρώτο βήμα έγινε και έχουμε τον οδικό χάρτη για να συνεχίσουμε".

Το στρατηγικό πρόγραμμα για την οικονομία και την ανάπτυξη συζητείται πρώτα στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και στη συνέχεια της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.

Αμέσως μετά θα συγκληθεί και το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος υπό την προεδρία του πρωθυπουργού για να εξεταστεί το πώς θα στηριχτεί πολιτικά από το κόμμα το εθνικό σχέδιο για την πορεία της χώρας.


Μετά το Πάσχα τα νέα μέτρα by fotnak


Αντιδράσεις αντιπολίτευσης

"Έκθεση ιδεών εκτός τόπου και χρόνου", χαρακτήρισε η Νέα Δημοκρατία την ομιλία του πρωθυπουργού στο υπουργικό Συμβούλιο την Παρασκευή.

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης κατηγόρησε τον Γιώργο Παπανδρέου ότι φοβήθηκε να πει ποια είναι τα νέα, επώδυνα μέτρα που σχεδιάζει και μετέθεσε την ανακοίνωσή τους μετά το Πάσχα.

"Προφανώς δεν είναι τυχαίο που επέλεξε την επέτειο της βύθισης του Τιτανικού για αυτή τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Προφανώς αισθάνεται ότι η κυβέρνησή του βυθίζεται. Δεν θα βυθιστεί όμως μαζί τους και η χώρα", δήλωσε ο κ. Μιχελάκης, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενέστατα στα όσα είπε στους υπουργούς του ο πρωθυπουργός.

"Η κυβέρνηση γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη, έρχεται καταιγίδα νέων βάρβαρων μέτρων", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού.

"Ο οδικός χάρτης οδηγεί σε γκρεμό, χωρίς την άμεση εκκίνηση της αναπτυξιακής διαδικασίας, χωρίς τη στήριξη της κοινωνίας και ιδιαίτερα των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων, χωρίς την πάταξη της διαφθοράς, της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας", δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης.


Πηγή

1 σχόλιο:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...