"Απ΄ τα άγρια θηρία το χειρότερο δάγκωμα το κάνει ο συκοφάντης "
Διογένης από τη Σινώπη 400 - 325 π.χ
Μέγεθος γραμμάτων
+ + + + +
Share |

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

H ΜΗ ΓΝΩΣΗ κάνει νόμιμο αυτό το σύστημα...

Print this post
Στα πενήντα μου χρόνια κατάλαβα τι ακριβώς σημαίνει το υπέροχο και διαχρονικό αριστούργημα ( ο μύθος του σπηλαίου ) Πλάτωνος πολιτεία 7. Το είχα διαβάσει και πολύ παλιά μου άρεσε αλλά μόλις πριν 6 - 7 μήνες κατάλαβα τι σημαίνει πραγματικότητα και αντίληψη της πραγματικότητας.
           
Επίσης τεράστια σημασία και σχετική με τον παραπάνω μύθο έχει και ο τίτλος του blog σου.
Η ελεύθερη γνώση είναι η γνώση των ελευθέρων. Με λύπη σου ... γράφω ότι δεν είμαστε ελεύθεροι άρα δεν έχουμε και ελεύθερη γνώση.  "Υπάρχουν 2 τρόποι για να κατακτήσεις και να σκλαβώσεις ένα έθνος. Ο ένας είναι το σπαθί, ο άλλος το χρέος". Τζόν Άνταμς 1725 - 1826.
          

Σήμερα βλέπουμε ότι τα περισσότερα κράτη του πλανήτη είναι χρεωμένα.Συνεπώς είναι σκλαβωμένα.
Όλη αυτή η σκλαβιά που φέρνει το χρέος στηρίζεται στην μη γνώση του νομισματικού και τραπεζικού συστήματος από 99,9% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Αν αρχίσεις αύριο να ρωτάς ανθρώπους σπουδασμένους ή μη , μορφωμένους ή μη, σε ποιους χρωστάνε τα κράτη, από που προέρχονται τα χρήματα που δανείζουν οι τράπεζες, γιατί η ΕΚΤ δανείζει με 1% τις εμπορικές τράπεζες και οι χώρες ( ακόμα και η Γερμανία ) δανείζονται από 3% και πάνω θα ακούσεις τις πιο παράξενες απαντήσεις. Το έχω κάνει και ξέρω. Ακόμα και παιδιά που έχουν τελειώσει οικονομικό πανεπιστήμιο και δουλεύουν στον Δήμο μας  δεν ήξεραν. ( Στην δουλειά τους βέβαια είναι πολύ καλοί )

Αν δεις τρία ντοκιμαντέρ θα καταλάβεις ακριβώς τι θέλω να σου πω. money as debt, money as debt II , The money masters.


Όσον αφορά τώρα το θέμα της πτώχευσης της Ελλάδας και την επιστροφή στην δραχμή.

Η Ελλάδα έχει ήδη πτωχεύσει και είναι γνωστό σε όλους. Αν δεν έφτιαχναν τον μηχανισμό στήριξης δεν θα μπορούσε να δανειστεί οπότε στάση πληρωμών κ.λ.π.

Με το υπάρχον νομισματικό και τραπεζικό σύστημα που ισχύει σήμερα και ειδικά από το 1913 που σκλαβώθηκε και η Αμερική ιδρύοντας την fed δεν υπάρχει άλλος τρόπος για ένα κράτος που φτάνει στην κατάσταση αυτή για να επανέλθει αν δεν κάνει υποτίμηση του νομίσματος του. Εμείς δεν έχουμε δικό μας νόμισμα και το ευρώ δεν μπορεί να υποτιμηθεί. Τι θα γίνει λοιπόν. Θα διαιωνίζεται αυτή η κατάσταση!!!!  Ασφαλώς όχι.  Οι συνθήκες υπάρχουν και ισχύουν αλλά αλλάζουν και τροποποιούνται.

Σύμφωνα με το σύμφωνο σταθερότητας και ανάπτυξης ο μηχανισμός στήριξης είναι ΠΑΡΑΤΥΠΟΣ. Γιαυτό και οι Γερμανία δεν συμμετέχει σε αυτόν και τα χρήματα που της αναλογούσαν τα έβαλε η Deutsche Bank Group.

Όταν έφτιαξαν την ΟΝΕ και το ευρώ αυτοί που το έκαναν ήταν οικονομολόγοι και μεγάλα μυαλά. Ήξεραν τι ήταν τα spreds , τα ομόλογα και όλα τα κόλπα. Αν πράγματι ήθελαν να διατηρηθεί και η ΟΝΕ και το ευρώ για πολύ θα φρόντιζαν αμέσως να φτιάξουν το ευρωομόλογο που τώρα ζητά ο ....Σαμαράς και άλλα κράτη , θα φρόντιζαν τα σύνορα της ΟΝΕ, για να μην χρειαζόμαστε όπλα και πολλά άλλα που εύκολα καταλαβαίνεις. Δεν είναι λοιπόν θέμα αν οι Έλληνες πολιτικοί ( που είναι βουτηγμένοι στα σκατά .  Στρος Καν ) θα το αποφασίσουν ή όχι. Θα το αποφασίσουν δήθεν οι Γερμανοί. ( Οι Γερμανοί που πριν από 60 χρόνια παραδόθηκα άνευ όρων και ούτε μία πολυεθνική επιχείρηση που εδρεύει εκεί δεν ανήκει σε Γερμανό ). Στην αρχή θα πετάξουν την Ελλάδα και μετά τα άλλα piigs.  Και στο τέλος θα διαλύσει και το ευρώ και το δολάριο και θα έχουμε το νόμισμα που θα έχουν σχεδιάσει οι money masters.


Και σίγουρα όλα αυτά δεν γίνονται για να κερδίσουν περισσότερα χρήματα. Τα κράτη με πρώτο την Αμερική και την ΟΝΕ τους έχουν παραχωρήσει το δικαίωμα να εκτυπώνουν και να ελέγχουν τα χρήματα.


Προσωπικά πιστεύω ότι είναι πολύ αργά για τον κόσμο. Έχουν κερδίσει. Γιατί δεν ελέγχουν μόνο τα χρήματα αλλά και τις τεχνολογίες. Πόσοι γνωρίζουν ότι η ΝΑΣΑ είναι ιδιωτική επιχείρηση.


Αυτοί που συνέταξαν το πρώτο σύνταγμα των Η.Π.Α. στο πρώτο άρθρο του συντάγματος των Η.Π.Α. γράφει με μαγάλα γράμματα:

"Το κονγκρέσο θα έχει την εξουσία να εκδίδει νόμισμα και να καθορίζει την αξία του".

Δηλαδή ότι το κράτος θα εκδίδει και θα διαθέτει το απαραίτητο χρήμα για τη λειτουργία της οικονομίας.


Ποιος νόμος είναι δυνατότερος από το σύνταγμα;;;;   


Τελειώνω λέγοντας σου ότι η ΜΗ ΓΝΩΣΗ το κάνει νόμιμο αυτό το σύστημα που ευθύνεται για τον καθημερινό θάνατο χιλιάδων παιδιών στην Αφρική ( δεν νομίζω να φταίνε και εκεί οι δημόσιοι υπάλληλοι ), και την εξαθλίωση εκατομμυρίων ανθρώπων από όλα τα κράτη και κυρίως στην Αμερική.


Η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα είναι θέμα χρόνου.


Μπορεί να μην το ονομάσουν δραχμή γιατί οι ΠΑΣΟΚΟΙ είναι πολύ καλοί με τις λέξεις.  Την αναδιάρθρωση του χρέους την βαπτίζουν ... επιμήκυνση, δια βίου μάθηση, κ.λ.π.


drosulitis


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...