"Απ΄ τα άγρια θηρία το χειρότερο δάγκωμα το κάνει ο συκοφάντης "
Διογένης από τη Σινώπη 400 - 325 π.χ
Μέγεθος γραμμάτων
+ + + + +

Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2011

Πέφτουν οι Μάσκες για τους “Φιλάνθρωπους”

Print this post
Οι φερόμενοι ως “προστάτες” των 300 λαθρομεταναστών απεργών πείνας,οι άνθρωποι δηλαδή που οργάνωσαν την κάθε λεπτομέρεια της “διαμαρτυρίας” και στην ουσία παίζουν με τις ζωές των ταλαίπωρων αυτών αλλοδαπών,προχώρησαν σε μια ακόμη κίνηση που καταδεικνύει το προφανές.

..Ότι δηλαδή το μόνο που πραγματικά τους ενδιαφέρει είναι η προσωπική τους προβολή στους κύκλους τους,η δυσφήμιση της χώρας στο εξωτερικό καθώς και η κινητοποίηση δυνάμεων που θα προκαλέσουν ένα γενικότερο πρόβλημα στην κουρασμένη Ελληνική κοινωνία..
                


Το ξέρουμε πως μερικοί δε συμφωνούν αλλά δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα και είναι καιρός να σταματήσουμε να κρυβόμαστε πίσω απ΄το δάχτυλό μας.

Πως αλλιώς δηλαδή θα μπορούσε να εξηγηθεί αυτό που θα διαβάσετε παρακάτω:
Είναι η ανακοίνωση που εξέδωσαν σήμερα καλώντας σε διεθνή κινητοποίηση στις 10/3.Διαβάστε και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα:

”Τελευταίες ταξιδιωτικές οδηγίες για την Ελλάδα:
Μπορεί να έχετε ακούσει πως η Ελλάδα είναι μια όμορφη χώρα για να επισκεφτείτε, με πεντανόστιμα φαγητά και πολύ φιλόξενους ανθρώπους. Προσοχή: Αυτή δεν είναι όλη η αλήθεια.
Η πραγματικότητα για εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες είναι εντελώς διαφορετική. Υπάρχει γενικευμένη απειλή παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Απόδημοι και επισκέπτες, που περνούν τα ελληνικά σύνορα, ενδέχεται να μεταφερθούν σε κέντρα κράτησης για 2-4 μήνες ή και περισσότερο.
Αν και όταν αφεθούν ελεύθεροι οι επισκέπτες αυτοί, υποχρεώνονται να δουλέψουν σε αγροτικές δουλειές, στην ντόπια βιομηχανία, στο οργανωμένο έγκλημα, ή ως μικροπωλητές στο δρόμο, χωρίς χαρτιά ή κανενός είδους πολιτικά δικαιώματα.
Επισκέπτες της Ελλάδας προειδοποιούνται για εκμετάλλευση, μηδενική ανοχή, μίσος, συκοφάντηση και αδιάκριτη βία εκ μέρους του ελληνικού κράτους…
Η Ελλάδα εκμεταλλεύεται περίπου 500.000 παράνομους μετανάστες και πρόσφυγες προκειμένου να ανορθώσει τα άθλια οικονομικά της.

Τον προηγούμενο χρόνο, σχεδόν 140.000 μετανάστες πέρασαν τα ελληνικά σύνορα με την ελπίδα μιας καλύτερης ζωής.

Οι περισσότεροι από αυτούς πρόκειται να παραμείνουν παράνομοι για χρόνια και να αντιμετωπιστούν σαν ανεπιθύμητοι σύγχρονοι σκλάβοι. Από την 25η Ιανουαρίου, 300 μετανάστες που ζουν και δουλεύουν για πολλά χρόνια στην Ελλάδα ξεκίνησαν μια πανελλαδική απεργία πείνας, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

Διεκδικούν τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών χωρίς χαρτιά της Ελλάδας. Ο αγώνας τους είναι αγώνας όλων των μεταναστών, εργατών και πολιτών του κόσμου.
Στις 10 Μάρτη η απεργία πείνας θα έχει μπει στην 45η μέρα, ωστόσο το ελληνικό κράτος δεν έχει ανταποκριθεί ακόμα στα δίκαια αιτήματά τους! Καλούμε ανθρώπους στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο να πραγματοποιήσουν δράσεις πολιτικής ανυπακοής στις 10 Μάρτη, σε αλληλεγγύη με τους 300 απεργούς πείνας.

Καλούμε όλους/ες να στοχεύσουν σε δράσεις εναντίον σημείων ελληνικού τουρισμού: Το 15% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος (ΑΕΠ) προέρχεται από τον τουρισμό. Στην πραγματικότητα, ο τουρισμός και η μετανάστευση είναι δυο πλευρές του νόμιμου δικαιώματος της ελεύθερης μετακίνησης.

Προτείνουμε έναν εύκολα προσβάσιμο στόχο, που μπορείτε να βρείτε σχεδόν σε κάθε χώρα: τα γραφεία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ). Μπορείτε, π.χ., να διαδηλώσετε απ’ έξω, να τα μπλοκάρετε, να τα καταλάβετε, να μοιράσετε ενημερωτικά φυλλάδια ή να πραγματοποιήσετε άλλες δημιουργικές δράσεις μπροστά, μέσα ή γύρω από τα γραφεία του ΕΟΤ.
Αν δεν υπάρχει γραφείο του ΕΟΤ στην πόλη σας, μπορείτε να στοχεύσετε τις δράσεις σας ενάντια σε ελληνικές πρεσβείες ή εταιρείες, ή απλώς να διαμαρτυρηθείτε σε πολυσύχναστους δημόσιους χώρους ή στα μέσα ενημέρωσης.

300 ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ Ή ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ

«Όλοι οι μετανάστες του κόσμου»”

3 σχόλια:

 1. Θα ήθελα πολύ να το αναδημοσιεύσω μέσω FB, γιατί συμφωνώ με την εισαγωγή του άρθρου, αλλά περιμένω πρώτη μια αξιόπιστη πηγή για να επιβεβαιώσω το περιεχόμενο της ανακοίνωσης.
  Κάτι που θέλω να σχολιάσω για όλα τα blogs ανεξαιρέτως: το ένα blog δεν μπορεί να αναφέρει ως "πηγή" του κάποιο άλλο, όταν παρουσιάζουμε γεγονότα - για την αναμετάδοση απόψεων, δεν έχω κανένα πρόβλημα με την τακτική αυτή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. κ.Ιωσήφ μετά από λίγο ψάξιμο, το άρθρο φαίνεται να προέρχεται από το ιστολόγιο " Πανελλαδική Απεργία Πείνας Μεταναστατών", το οποίο ασχολείτε αποκλειστικά με τους λαθρο- ή μη μετανάστες.
  ( http://hungerstrike300.espivblogs.net/ )

  Όσον αφορά για το θέμα όπου ως πηγή αναφέρουμε κάποιο άλλο ιστολόγιο, η προσωπική μου άποψη είναι ότι τουλάχιστον πρέπει να τιμάμε τα ιστολόγια που αξιώνονται να γράψουν και να δημιουργήσουν κάτι. Δυστυχώς κάποια από αυτά δεν αναφέρονται στην αρχική πηγή, για τον οποιοδήποτε λόγο, αλλά παρά ταύτα πιστεύω ότι πρέπει να αναφέρω τουλάχιστον πού το είδα το άρθρο έτσι ώστε ο αναγνώστης να μπορεί να το δει και αυτός και να αξιοποιήσει τις πηγές.
  Είναι άλλωστε και στο " Ο Σκοπός μας " γραμμένο ότι θέλουμε οι αναγνώστες μας να βλέπουν και να ενημερώνονται από πολλές πηγές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Δεν ξέρω κατά πόσον έγινε εμφανές, αλλά γενικά είμαι υπέρ της λειτουργίας των blog και αναγνωρίζω τον ρόλο τους, ειδικά όταν τον τιμούν πρωτίστως τα ίδια.
  Από εκεί και πέρα, απλά εξέφρασα έναν γενικότερο προβληματισμό μου. Επείδη, ειδικά στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, παρατηρώ πόσο εύκολα και άκριτα διαδίδονται "ειδήσεις" και "γεγονότα" που με οδηγούν να μην δίνω τελικά βάση και σε όσα ευσταθούν, προτιμώ όταν αναμεταδίδω μια πληροφορία, να έχω πεισθεί εγώ ο ίδιος προηγουμένως για την ακρίβειά της.
  Ευχαριστώ για την απάντηση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...