"Απ΄ τα άγρια θηρία το χειρότερο δάγκωμα το κάνει ο συκοφάντης "
Διογένης από τη Σινώπη 400 - 325 π.χ
Μέγεθος γραμμάτων
+ + + + +

Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2011

Οι "τζαμπατζήδες" απέκτησαν διεθνή φήμη

Print this post

  Εκτενές ρεπορτάζ φιλοξενεί το Reuters για το κίνημα πολιτών "Δεν πληρώνω", το οποίο, όπως αναφέρει, απειλεί της προσπάθεια της Ελλάδας να βγει από τη κρίση, αφού το γεγονός ότι επιμένουν να μη πληρώνουν στερεί από το κράτος σημαντικά έσοδα.
Το εν λόγω δημοσίευμα χαρακτηρίζει το κίνημα πολιτών ως ακόμα πιο ύπουλο από τις απεργίες και τις επιθέσεις αναρχικών καθώς υπονομεύει τις προσπάθειες της Ελλάδας να αποτινάξει από πάνω της τη κρίση χρέους.
                                     


Το Reuters επισημαίνει ότι κίνητρο όσων αρνούνται να πληρώσουν διόδια, εισιτήρια μέσων μεταφοράς και τέλη της ΔΕΗ είναι η αγανάκτηση απέναντι στη μείωση των μισθών και τις αυξήσεις φόρων, την ώρα που οι διεφθαρμένοι πολιτικοί που θεωρούνται υπεύθυνοι για την κρίση απολαμβάνουν την πλήρη ατιμωρησία.

Μάλιστα σημειώνει πως το κίνημα έχει την αποδοχή πάνω από τους μισούς Έλληνες, αφού το 56% εγκρίνουν αυτού του είδους τη διαμαρτυρία σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB.
Μεταξύ άλλων υπογραμμίζει ότι στην αρχή το κίνημα "Δεν πληρώνω" σχετιζόταν με δράσεις κατά της πληρωμής των διοδίων, έλαβε μεγάλες διαστάσεις και επεκτάθηκε στα μέσα μεταφοράς κτλ.
Τέλος αναφέρει ότι ο αριθμός αυτών που αρνούνται να πληρώσουν έχει αυξηθεί στο 15% με 16% από 6% που ήταν πέρυσι, ενώ η ιστοσελίδα του κινήματος αριθμεί πάνω από 82.000 hits.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...