"Απ΄ τα άγρια θηρία το χειρότερο δάγκωμα το κάνει ο συκοφάντης "
Διογένης από τη Σινώπη 400 - 325 π.χ
Μέγεθος γραμμάτων
+ + + + +

Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2011

Το ΥΠΕΘΑ επιβεβαιώνει το defencenet.gr για το «θερμό επεισόδιο» στο ναύσταθμό Σαλαμίνας

Print this post
Πλήρης επιβεβαίωση για το δημοσίευμα του defencenet.gr υπήρξε σήμερα αναφορικά με τη «μίνι-ναυμαχία» και την ανταλλαγή πυροβολισμών το βράδυ της 30ης Ιανουαρίου στο ναύσταθμο του Π.Ν. στην Σαλαμίνα. Όπως παραδέχεται  σε απάντηση σχετικής ερώτησης του ΛΑΟΣ στη Βουλή ο υπουργός εθνικής Άμυνας Ε. Βενιζέλος άγνωστα σκάφη τελικά εισέβαλαν στην περιοχή του ναυστάθμου και απομακρύνθηκαν μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών. 

Η απάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας έχει ως εξής: 
          
«Σε απάντηση της ερώτησης με θέμα τα δημοσιεύματα περί εισόδου αγνώστων ταχύπλοων σκαφών στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας, σας γνωρίζω τα ακόλουθα σύμφωνα με τα στοιχεία που τέθηκαν υπ’ όψιν μου και κατά το μέρος που αφορούν στο ΥΠΕΘΑ:

Στη θαλάσσια περιοχή περιορισμού ναυσιπλοΐας του Ναυστάθμου Σαλαμίνας την 30η Ιαν. 2011 και περί τις 23.10 εντοπίσθηκε από προσωπικό του ΠΝ να πλέει άγνωστο σκάφος μπλε χρώματος. Μετά από διακριτική προσέγγιση του προσωπικού του ΠΝ για έλεγχο και απαραίτητες συστάσεις, τα άτομα που επέβαιναν στο άγνωστο σκάφος ειδοποίησαν τηλεφωνικά και άλλο σκάφος φαιού χρώματος το οποίο επίσης προσέγγισε την ανωτέρω περιοχή. 

Το προσωπικό του ΠΝ ειδοποίησε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά για αποστολή πλωτού μέσου αλλά μέχρι την άφιξη του τα εν λόγω σκάφη είχαν ήδη απομακρυνθεί. Αργότερα και περί τις 02.35 της 31ης Ιαν. 2011 εντοπίσθηκε άλλο παρείσακτο σκάφος στην ίδια περιοχή, το οποίο όμως μετά την προσέγγιση του προσωπικού του ΠΝ απομακρύνθηκε προς την θαλάσσια περιοχή του Περάματος. 

Ανάλογο περιστατικό είχε σημειωθεί και στο παρελθόν καθώς είχε εντοπιστεί από σκοπό του ΠΝ ταχύπλοο σκάφος να προσεγγίζει τις εγκαταστάσεις της ΔΥΚ (Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών) που βρίσκονται εντός των εγκαταστάσεων του ΠΝ στο Σκαραμαγκά. Ο σκοπός ενήργησε σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον Κανονισμό Εξωτερικής Υπηρεσίας Στρατευμάτων (ΦΕΚ108Α/2009), με αποτέλεσμα την απομάκρυνση του ταχύπλοου σκάφους από την περιοχή.

Εκτιμάται πάντως από το ΓΕΝ ότι τα αναφερόμενα σκάφη ανήκουν σε λαθραλιείς που προσπαθούν να αλιεύσουν παράνομα στη θαλάσσια περιοχή του Ναυστάθμου Σαλαμίνας-Σκαραμαγκά όπου υφίστανται περιορισμοί στην ναυσιπλοΐα-αλιεία» 

Πληροφορίες του defencenet.gr αναφέρουν επιπλέον  κάτι το ιδιαίτερα ανησυχητικό: Ότι οι συγκεκριμένοι λαθραλιείς που αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου κυκλώματος οπλοφορούν και δε διστάζουν να απειλήσουν με τα όπλα τους τα πληρώματα των σκαφών του ΠΝ ή του Λιμενικού που επιχειρούν να τους απομακρύνουν από την περιοχή.
Αλλά από την απάντηση του υπουργού προκύπτει και ένα ακόμη ερώτημα: Σε ποια του χώρα του κόσμου παράνομοι τολμούν να εισβάλλουν μέσα στις εγκαταστάσεις της πλέον ειδικής μονάδας ειδικών δυνάμεων, αυτής των ΟΥΚ; Σίγουρα θα θέλαμε απάντηση και σε αυτό...

Πηγή : defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...