"Απ΄ τα άγρια θηρία το χειρότερο δάγκωμα το κάνει ο συκοφάντης "
Διογένης από τη Σινώπη 400 - 325 π.χ
Μέγεθος γραμμάτων
+ + + + +
Share |

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Ένα ενδιαφέρον άρθρο : " Η εξέγερση της Αιγύπτου πιστεύεται πως είναι τυχαία ε? Για διαβάστε....με την ματιά των Τσακαλιών.... "

Print this post
Πολλά γίνανε και γίνονται στην περιοχή μας τις τελευταίες ημέρες! Το Λίβανο παει κατά διαόλου, η Τυνησία τα έβαλε όλα φωτιά και τώρα η Αίγυπτος. Να είστε σίγουροι ότι θα ακολουθήσει και άλλη χώρα.
Δεν σας κάνει εντύπωση πως... όλα αυτά ξεκινήσανε με το που ξαφνικά ανακαλύψαμε έναν τεράστιο πλούτο με πετρέλαια και φυσικό αέριο (μόλις σήμερα ανακοινώσαμε και νέο ‘’πηγαδι’’ μεταξύ Ελλάδος και Κύπρου) στο.....
τόξο Ισραήλ, Κύπρος, Αίγυπτος, Ελλάδα, Τουρκία (η οποία Τουρκία έχει το μικρότερο κομμάτι από όλους σύμφωνα με τους διεθνές κανόνες θαλάσσης) ?
             

Ας κάνουμε μια μικρή αθώα ανάλυση.


Λοιπόν έχουμε και λέμε......Το Ισραήλ τα έσπασε με την Τουρκία και είναι στα μαχαίρια. Το Ισραήλ τα βρίσκει με την Κύπρο και θέλει οπωσδήποτε συμφωνία και με Ελλάδα και πιέζει την Ελλάδα να καθορίσει την Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη (ΑΟΖ) όσο πιο γρήγορα γίνεται. Γιατί? Γιατί έτσι μπορεί το Ισραήλ να περάσει αγωγό φυσικού αερίου από Κύπρο και Ελλάδα προς Ευρώπη ( τεράστια οικονομικά έσοδα για όλους μας) αφήνοντας την Τουρκία από έξω.

Δείτε την φώτο να καταλάβετε.


Αυτήν την κατάσταση θέλουμε όλοι Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ. Αλλά!! Πάντα υπάρχει ένα αλλά...
Η Τουρκία με αυτή την κατανομή δεν ''τρώει'' πολλά ‘’λουκούμια’’! Και υποστηρίζει ότι το μικρό Καστελόριζο δεν πρέπει να μετρήσει και οτι οι ΑΟΖ των χωρών στην περιοχή θα πρέπει να είναι όπως δείχνει η παρακάτω φώτο...


Με λίγα λόγια ‘’κόβει’’ τις ΑΟΖ της Ελλάδας και της Κύπρου στην μέση. Η Τουρκία έτρεξε να υπογράψει συμφωνίες πριν από μερικό καιρό και να διαλαλεί ότι θα συνεργαστεί με την Αίγυπτο σε θέματα εκμετάλλευσης του υποθαλάσσιου πλούτου στην περιοχή! Και ακριβώς εδώ είναι το ζουμί!!

Με αυτή την κίνηση ο αγωγός που ήθελε να κατασκευάσει το Ισραήλ γίνεται ευσεβής πόθος (με άλλα λόγια ΠΑΠΑΛΑΑΑΑ) από την στιγμή που τα δυο κράτη τα έχουν ‘’σπάσει’’ μεταξύ τους και οι σχέσεις τους ...απλά δεν υπάρχουν!


Ειλικρινά πιστεύεται οτι ένα κράτος σαν το Ισραήλ ( που διαφωνούμε απόλυτα με τον τρόπο που μεταχειρίζονται και σφαγιάζουν Παλαιστίνιους!) που είναι γνωστό ότι ελέγχει μεγάλους οικονομικούς οίκους, πετρελαϊκές εταιρίες κτλ κτλ θα επέτρεπε κάτι τέτοιο??? Έχετε προσέξει πως πολλά κράτη έχουν κάνει επίσημες δηλώσεις για το τι γίνεται στην Αίγυπτο αυτήν την στιγμή εκτός από Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ (μόνο το Ισραήλ έκανε κάνα δυο επίσημες δηλώσεις χωρίς νόημα... αλλά με πολλή ουσία.. και καλά δεν προέβλεψαν οι μυστικές τους υπηρεσίες την ‘’εξέγερση’’)?? Και πάλι τυχαίο???... δεν νομιζουμε!!!


Η Αίγυπτος ήταν είναι και θα είναι εχθρός του Ισραήλ. Η Τουρκία έγινε τελευταία ( όχι πως ήταν κολληταρια αλλά τα βρίσκανε!) Η Τουρκία βλέποντας οτι μένει έξω από το παιχνίδι έκανε την κίνηση με τους Αιγύπτιους. Ο Μουμπαρακ έκανε μεγάλο λάθος που συμφώνησε με τους Τούρκους. Και θα είναι το τελευταίο του.


Η ‘’εξέγερση’’ των Αιγυπτίων (αφού καταλάβανε μετά από 30 χρόνια οτι δεν θέλουνε Μουμπαρακ βρε παιδί μου!!) γίνεται καθαρά για τα ΤΕΡΑΣΤΙΑ κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στην περιοχή και τον έλεγχο τους! Το Ισραήλ δεν θέλει μια μουσουλμανική χώρα σαν την Τουρκία και σαν την Αίγυπτο να ελέγχει τέτοια κοιτάσματα και να αποκτήσει οικονομική και τεράστια γεωστρατηγική δύναμη!


Το πανίσχυρο εβραϊκό λόμπι των Η.Π.Α πίεσε την Αμερικάνικη Κυβέρνηση να πει στον Μουμπαρακ... ''άντε γεια σου λοιπόν''! Και έτσι θα γίνει. Ο επόμενος πρόεδρος/ πρωθυπουργός της Αιγύπτου να είστε σίγουροι οτι θα ακυρώσει όλες τις συμφωνίες με την Τουρκία προς όφελος του Ισραήλ. Και από αυτό θα κερδίσουμε και εμείς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...