"Απ΄ τα άγρια θηρία το χειρότερο δάγκωμα το κάνει ο συκοφάντης "
Διογένης από τη Σινώπη 400 - 325 π.χ
Μέγεθος γραμμάτων
+ + + + +

Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2011

ΕΠΙΣΗΜΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΥΠΟΥ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ

Print this post
Επισήμως πλέον η Ελλάδα ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΑ ΥΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΑ δια του Μνημονίου (άρθρο 14, παρ.5) περιουσιακά της στοιχεία -δηλ. τα σπλάχνα του ελληνικού Λαού- για να εξοφλήσει τους διεθνείς τραπεζικούς τοκογλύφους, πράγμα που μπορεί να μην το κάνει χωρίς συνέπειες όπως έκανε προ 4 μηνών η Iσλανδία κι άλλες χώρες.
    


Και την 11-03-2011 έρχονται και τα χειρότερα. Όταν μια χώρα (η επιχείρηση) πουλάει το πάγιο κεφάλαιό της για να εξοφλήση τα χρέη της –αντί να τα καλύψει από τα πρόσθετα έσοδα της δραστηριότητάς της- η χώρα (επιχείρηση) είναι χρεωκοπομημένη, σύμφωνα με τις βασικές 
οικονομικές αρχές. 

Η Ελλάδα Ενταφιάσθηκε.!

H πολιτική της προδοτικής εξαθλιωμένης «κυβέρνησης των μαρριονετών» της Τρόικας, δεν είναι η μείωση του ελλείματος και τους χρέους, αλλά η εξόφληση των τοκογλύφων ξένων κατακτητών. Ήταν το διανοητικά ανάπηρο αυτό ανδρείκελο της Τρόικας, που το παίζει «πρωθυπουργός» της Ελλάδος και η άρρωστη ψυχικά συμμορία του (Λοβέρδος, Πάγκαλος, Παπακ/νου, Κατσέλη, κλπ) που μας έλεγαν απατηλά ότι «μπήκαμε στην Τρόικα για να μην χρεωκοπήσουμε»!-κατά την άρρωστη ψυχοπαθολογική των προσωπικότητα η Προδοσία της χώρας έχει οικονομικό αντίτιμο-και να το αποτέλεσμα.

Αυτοί δεν πρέπει να πεθάνουν στα κελιά, αλλά στο ψυχιατρείο το Κορυδαλλού, διότι είναι ψυχικά άρρωστοι και ψυχικά διεστραμμένοι. Και κοντά σε αυτούς και οι εκπορνευόενοι συνειδησιακά δημοσιογράφοι, που έχουν πουλήσει την ψυχή τους στους βασανιστές του λαού. Η Τρέμη του MEGA με τους «καραγκιόζηδές» της, ο Χατζηνικολάου του ΑLTER με τους «παλιάτσους» του, το ΣΚΑΙ με τον Μπ. Παπαναγιώτου, η ΝΕΤ με τον Τ. Σπηλιοτόπουλο και την αξιοθρήνητη Κατσίμη και κάτι έρποντες «οικονομολόγους» του. Σε αυτούς θα τους κόψουμε την προδοτική γλώσσα!

Κι έπρεπε η Ελλάδα να καίγεται από χθές και αντ αυτού ετοιμάζονται να διαδηλώσουν για την οικονομική διαχείρηση της σκλαβιάς των κι όχι για την αποτίναξή της. ΕΘΝΙΚΗ ΝΤΡΟΠΗ !! Έτσι εξηγούνται όλα. Έχουμε αυτά που μας αξίζουν.

Δημ. Αντωνίου

Πηγή 


Κομισιόν - ΕΚΤ - ΔΝΤ
Πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων 50 δισ. ευρώ για το 2011-15 - Η δήλωση της τρόικαςΚολοσσιαίο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων συνολικού ύψους 50 δισ. ευρώ για την περίοδο 2011-2015 εξήγγειλαν από την Αίγλη Ζαππείου οι επικεφαλής της τρόικας, κύριοι Σερβάς Ντερούζ (Κομισιόν), ΠόουλΤόμσεν (ΔΝΤ) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) παρουσιάζοντας τα βασικά συμπεράσματα από την αξιολόγηση της εφαρμογής του προγράμματος οικονομικής πολιτικής.


Η τρόικα ενέκρινε την τέταρτη δόση ύψους 15 δισ. ευρώ.


Ο κ. Ντερούζ σημείωσε ότι το πρόγραμμα βρίσκεται στο σωστό δρόμο, αλλά παραμένει ακόμη μια κρίσιμη μάζα μεταρρυθμίσεων που θα επιτρέψει την επαναφορά στην ανάπτυξη και τη μείωση της ανεργίας.


Προανήγγειλε επίσης ότι η ελληνική κυβέρνηση θα καταρτίσει πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων 15 δισ. ευρώ για εφέτος και το 2012 (αντί για 2 δισ. ευρώ που προέβλεπε το αρχικό μνημόνιο για τη διετία 2011-2012) και συνλικά 50 δισ. ευρώ (!) από το 2011 ως το 2015.


Τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις θα πάνε για τη μείωση το χρέους, ενώ απαντώντας σε σετική ερώτηση ο κ. Τόμσεν ανέφερε ότι σε καμμία περίπτωση η τρόικα δεν πρότεινε την πώληση αρχαίων μνημείων της Ελλάδας για συμπληρωθεί το ποσό αλλά εκτιμά ότι το πρόγραμμα είναι εφικτό με την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας «που δεν πρέπει να την εκμεταλλεύονται λίγοι σε βάρος των πολλών».
 
Οι κύριοι Τόμσεν και Ντερούζ αναφέρθηκαν επίσης στο μεσοπρόθεσμό πρόγραμμα (2012-2015) στο οποίο θα υπάρξει δημοσιονομική προσαρμογή 8% του ΑΕΠ τα πρώτα τρία χρόνια, την περίοδο 2012-2014.


Για το θέμα των επιχειρησιακών συμβάσεων ανέφεραν ότι θα παρακολουθήσουν την εφαρμογή για ένα διάστημα έξι μηνών και αν χρειαστεί θα προτείνουν τροποποιήσεις.
Δήλωση της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ από την αποστολή στην Ελλάδα για την τρίτη επανεξέταση


Κλιμάκιο στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΕ), της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) ΕΕ, επισκέφθηκε την Αθήνα από 27 Ιανουαρίου ως 11 Φεβρουαρίου για την τρίτη αξιολόγηση του οικονομικού προγράμματος της κυβέρνησης, το οποίο υποστηρίζεται από δανειακή διευκόλυνση 80 δισ. ευρώ, προερχομένων από τις χώρες της Ευρωζώνης και 30 δισ. ευρώ μέσω συμφωνίας stand-by του Ταμείου.


Οι επιδιωκόμενοι στόχοι του προγράμματος είναι να αποκατασταθεί η δημοσιονομική βιωσιμότητα, να διασφαλιστεί η σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού τομέα και να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, προκειμένου να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για βιώσιμη ανάπτυξη και απασχόληση. Υψιστη φροντίδα του προγράμματος παραμένει η κοινωνική δικαιοσύνη όσον αφορά την κατανομή του βάρους της προσαρμογής, η οποία και θα συνεχίσει να κατευθύνει τις πολιτικές της προσεχούς περιόδου.


Η συνολική μας αξιολόγηση είναι ότι το πρόγραμμα έχει σημειώσει περαιτέρω πρόοδο προς την επίτευξη των στόχων του. Παρά τις καθυστερήσεις σε ορισμένους τομείς, υλοποιούνται σταδιακά οι δημοσιονομικές και οι ευρύτερες μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες για την επίτευξη των μεσοπρόθεσμων στόχων του προγράμματος. Εντούτοις παραμένει η ανάγκη προγραμματισμού και υλοποίησης σημαντικών μεταρρυθμίσεων ώστε να δημιουργηθεί μια κρίσιμη μάζα που θα διασφαλίζει τη δημοσιονομική βιωσιμότητα και την οικονομική ανάκαμψη.


Οσον αφορά τις προοπτικές, η ύφεση μέχρι σήμερα κυμάνθηκε σε επίπεδα που πλησίαζαν τις προβλέψεις. Ο πληθωρισμός παρέμεινε χαμηλός παρά την αύξηση στις τιμές βασικών προϊόντων. Η πτωτική πορεία του εργατικού κόστους αναμένεται να συμβάλει σε αύξηση της ανταγωνιστικότητας. Είναι ενθαρρυντικό ότι οι εξαγωγές κινήθηκαν πρόσφατα σε ικανοποιητικά επίπεδα. Εξακολουθούμε να αναμένουμε σταθεροποίηση της οικονομίας κατά τα τέλη του 2011.


Οσον αφορά το δημοσιονομικό τομέα, οι ελληνικές αρχές, παρά τις δυσμενείς μακροοικονομικές συνθήκες, πέτυχαν δημοσιονομική προσαρμογή της τάξης του 6% του ΑΕΠ εντός του 2010, μειώνοντας το έλλειμμα του ΑΕΠ κατά 9,5 περίπου ποσοστιαίες μονάδες. Πρόκειται για εντυπωσιακό επίτευγμα, παρατηρήθηκαν όμως ορισμένα προβλήματα στην εκτέλεση του προϋπολογισμού, ιδίως όσον αφορά την είσπραξη των εσόδων και τον έλεγχο των δαπανών. Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί ώστε να αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα και σημειώνεται πρόοδος.


Η κυβέρνηση ξεκίνησε να χαράσσει μεσοπρόθεσμη δημοσιονομική στρατηγική στο πλαίσιο της οποίας θα οριστεί ένα χρονικά δεσμευτικό πρόγραμμα δράσεων ώστε ως το 2014 να έχει υλοποιηθεί πλήρως η δημοσιονομική προσαρμογή. Οι μεταρρυθμίσεις είναι σύνθετες και καλύπτουν μεταξύ άλλων τη φορολογία, την υγεία, την απασχόληση στον δημόσιο τομέα και τις δημόσιες επιχειρήσεις. Η κυβέρνηση κινείται με τον ενδεδειγμένο τρόπο αφήνοντας αφήνοντας χρόνο για διαβουλεύσεις με τους κοινωνικούς εταίρους πριν περάσει από τον προγραμματισμό στην εφαρμογή των μέτρων. Η πλήρης δέσμευση της κυβέρνησης να υλοποιήσει την πολύπλοκη αυτή διαδικασία θεσμικών αλλαγών, ιδίως δε η αποφασιστικότητά της να αντισταθεί στα κεκτημένα συμφέροντα, είναι κρίσιμος παράγοντας επιτυχίας.


Στον τομέα της χρηματοδότησης, η κυβέρνηση συνεχίζει να εργάζεται για να διασφαλίσει τη σταδιακή επιστροφή στις αγορές ομολόγων με αποδεκτά επιτόκια. Η αυστηρή τήρηση του προγράμματος με την οικονομική συμβολή της διεθνούς κοινότητας παραμένει το κλειδί για την επίτευξη του στόχου αυτού. Είναι εξίσου σημαντικό η κυβέρνηση να αναβαθμίσει το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και εν γένει να επιτύχει μεγαλύτερη απόδοση από το ευρύ φάσμα περιουσιακών της στοιχείων. Το έργο πλήρους απογραφής των ακινήτων περιουσιακών στοιχείων της κυβέρνησης και επεξεργασίας σχεδίου δράσης ανά στάδιο είναι σε εξέλιξη.


Στον χρηματοπιστωτικό τομέα, η έλλειψη ρευστότητας και η αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων ασκούν πίεση στο τραπεζικό σύστημα και η πίστωση συρρικνώνεται. Είναι ενθαρρυντικό ότι, πρόσφατα, ιδιωτικές τράπεζες πέτυχαν, ως ένα βαθμό, να αντλήσουν κεφάλαια. Είναι ουσιώδους σημασίας να σημειωθεί πρόοδος εκ μέρους της κυβέρνησης όσον αφορά τη σταθερότητα και την αποτελεσματικότητα των τραπεζών που είναι υπό τον έλεγχό της. Το Ευρωσύστημα απετέλεσε βασική πηγή ρευστότητας για το σύστημα και τούτο επιτρέπει στις τράπεζες να κινηθούν σταδιακά προς ένα βιώσιμο μεσοπρόθεσμο μοντέλο χρηματοδότησης. Το Ταμείο Δημοσιονομικής Σταθερότητας είναι διαθέσιμο για να παράσχει υποστήριξη σε τράπεζες στο πλαίσιο του συστήματος, αν παραστεί ανάγκη.


Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις σημειώνουν πρόοδο. Η νομοθεσία που καλύπτει πτυχές της αγοράς εργασίας, της απελευθέρωσης των κλειστών επαγγελμάτων, της μεταρρύθμισης της υγείας, της αδειοδότησης και της Επιτροπής Ανταγωνισμού έχει ψηφιστεί είτε πρόκειται να ψηφιστεί. Οι ελληνικές αρχές οφείλουν τώρα να εστιάσουν την προσοχή τους στην εφαρμογή των νόμων αυτών, να διασφαλίσουν ότι το νέο πλαίσιο έχει τεθεί σε ισχύ το ταχύτερο δυνατόν. Η οικονομική ανάκαμψη απαιτεί κυρίως ταχεία πρόοδο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Η κυβέρνηση πρέπει να διασφαλίσει ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι αρκετά φιλόδοξες και εκτεταμένες ώστε να αντιμετωπίσουν τις βαθιές διαρθρωτικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Τα επόμενα βήματα θα επικεντρωθούν μεταξύ άλλων στην αναζωογόνηση της τουριστικής βιομηχανίας, την εξάλειψη διοικητικών φραγμών στις εξαγωγές και την ενδυνάμωση του πλαισίου που διέπει τις δημόσιες συμβάσεις.


Επόμενα βήματα. Η έγκριση των συμπερασμάτων της τρίτης αξιολόγησης θα επιτρέψει την εκταμίευση 15 δισ. ευρώ (10,9 δισ. ευρώ από τις χώρες της Ευρωζώνης και 4,1 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ). Η επόμενη αποστολή έχει προγραμματιστεί για τον Μάιο του 2011.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...