"Απ΄ τα άγρια θηρία το χειρότερο δάγκωμα το κάνει ο συκοφάντης "
Διογένης από τη Σινώπη 400 - 325 π.χ
Μέγεθος γραμμάτων
+ + + + +

Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου 2011

ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ

Print this post
Από τον περασμένο Νοέμβριο η Frontex δραστηριοποιείται στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Στην ομάδα συμμετέχει και ο επιθεωρητής Ντι Μπέλο με 30 άτομα από τη γερμανική ομοσπονδιακή αστυνομία

Ο Γκενάρο ντι Μπέλο είναι επιθεωρητής της γερμανικής αστυνομίας και μένει στο Βούπερταλ. Συνήθως, γιατί τώρα βρίσκεται στην Ορεστιάδα. Ο 42χρονος αστυνομικός κάνει περιπολίες στην πόλη και.....
  

στα διπλανά χωριά. Από τον περασμένο Νοέμβριο βρίσκεται μαζί με τους συναδέλφους του στην περιοχή. Μια περιοχή από όπου μέχρι και 300 άτομα την ημέρα περνούσαν με τα πόδια από την Τουρκία στην Ελλάδα. O Γκενάρο ντι Μπέλο δηλώνει ευχαριστημένος με τη δουλειά που γίνεται στην περιοχή και κυρίως γιατί στάθηκε δυνατόν τις προηγούμενες εβδομάδες να πιάσουν πολλούς δουλεμπόρους. Κάνουν επαγγελματικά τη δουλειά τους. Συχνά πάντως τα πράγματα δεν είναι εύκολα:

«Φυσικά και η δουλειά μας έχει να κάνει με την τύχη των άλλων, όταν για παράδειγμα συναντούμε οικογένειες. Έχουμε ένα περιθώριο να τους αφήσουμε να περάσουν τα σύνορα και το κάνουμε κιόλας»

Τους αφήνουν να περάσουν τα σύνορα, σημαίνει στην πράξη πως οι πρόσφυγες που βρίσκονται στην ελληνική πλευρά παραμένουν εκεί καταλήγοντας στο κρατητήριο και δεν τους στέλνουν πίσω στην Τουρκία. Ο Γκενάρο ντι Μπέλο είναι πεπεισμένος ότι τους κάνουν χάρη:

«Ας πάρουμε για παράδειγμα δέκα Αφρικανούς, τους οποίους δεν καταφέραμε να ανακαλύψουμε. Αν είναι δέκα γυναίκες που δεν ανακαλύψαμε τότε θα πουληθούν σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ξεκινάνε από το πεζοδρόμιο στην Ιταλία και φθάνουν μέχρι τις σκανδιναβικές χώρες. Αυτές οι γυναίκες μπορεί να πουληθούν και χίλιες φορές. Δεν μπορώ να καταλάβω αυτούς που μας επικρίνουν ότι κόβουμε την τύχη των μεταναστών. Εγώ το βλέπω έτσι, ότι πολλούς από αυτούς τους ανθρώπους τους προστατεύουμε από τα χειρότερα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...