"Απ΄ τα άγρια θηρία το χειρότερο δάγκωμα το κάνει ο συκοφάντης "
Διογένης από τη Σινώπη 400 - 325 π.χ
Μέγεθος γραμμάτων
+ + + + +
Share |

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Μαγειρεύουν με λάδι από τάφους

Print this post
Πληθαίνουν τα περιστατικά επιθέσεων σε νεκροταφεία, από φτωχούς λαθρομετανάστες. Αναστάτωση και εικόνες σοκ στην Κρήτη. Δεν κλέβουν μόνο κοσμήματα, αλλά αδειάζουν και το λάδι από τα καντήλια. Μήνυση κατ' αγνώστων από δήμαρχο.Δεν φαίνεται να έχουν τελειωμό οι ιστορίες ανθρώπινης εξαθλίωσης και τα κρούσματα κλοπών ακόμα και κατοικίδιων για λόγους επιβίωσης σε κάθε γειτονιά.
Ωστόσο, αυτή τη φορά, οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας φαίνεται ότι έβαλαν στόχο το λάδι από τα καντήλια νεκροταφείων του νομού Ηρακλείου, προκειμένου να μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για οικιακή χρήση.
       


Λόγω της ακραίας φτώχειας, μετανάστες προσφεύγουν στην έσχατη λύση του ανοίγματος τάφων, προκειμένου να βρουν κοσμήματα και χρυσαφικά, για να τα πουλήσουν.
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες των αστυνομικών αρχών του νομού Ηρακλείου, σκοπός των απελπισμένων δεν είναι μόνο να ανοίξουν τάφους,  αλλά και να εντοπίσουν κάποια αντικείμενα που, ενδεχομένως, να τα χρησιμοποιήσουν για να ζήσουν.

Να σημειωθεί ότι πρόσφατα, κάτοικοι των Αμιρών στη Βιάννο Κρήτης, αντέδρασαν, όταν πηγαίνοντας στο κοιμητήριο του χωριού αντίκρισαν τάφους ανοιγμένους και τα καντήλια άδεια από λάδι.
Την ίδια στιγμής, κάτοικοι του Πύργου που επισκέφθηκαν το κοιμητήριο, το πρωί του Σαββάτου, υπέστησαν σοκ από την εικόνα που αντίκρισαν, καθώς σε περισσότερα από 20 μνήματα είχαν μετακινηθεί οι ταφόπλακες, ενώ οι δράστες είχαν πάρει το λάδι από τα καντήλια.

Ο δήμαρχος του δήμου Αχαρνών – Αστερουσίων Ρούσσος Κυπριωτάκης υπέβαλε μήνυση κατ’ αγνώστων στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, ενώ υπογραμμίζει ότι η κατάσταση αυτή εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...