"Απ΄ τα άγρια θηρία το χειρότερο δάγκωμα το κάνει ο συκοφάντης "
Διογένης από τη Σινώπη 400 - 325 π.χ
Μέγεθος γραμμάτων
+ + + + +
Share |

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Του τα "έψελναν" επι 4,5 ώρες οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στον Γ.Παπακωνσταντίνου!..Βλέπεις τώρα ότι το ΔΝΤ δεν είναι μονόδρομος; του είπε η Β.Παπανδρέου..

Print this post
"Δεν έχουμε τι να πούμε στον κόσμο!", "Η κοινωνία περιμένει αποτελέσματα", "Δεν έχουμε σχέδιο", "Δεν πείθουμε".
 
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ βομβάρδισαν από τις 18.00 έως τις 22.30 με ερωτήσεις τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, σε μια συνεδρίαση μαμούθ. Παρόντες πάνω από 30 βουλευτές.
     

Ο κ. Παπακωνσταντίνου, αρκέστηκε σε παρατηρήσεις, δεν έκανε προσπάθεια να τους καθησυχάσει, τους είπε οτι εκλογές δεν πρόκειται να γίνουν και μια φράση του πυροδότησε ένταση.

«Διακρίνω έναν εκνευρισμό», είπε ο υπουργός για να πάρει σκληρές απαντήσεις. «Δεν είμαστε εκνευρισμένοι. Ανησυχούμε!» του απάντησαν πολλοί βουλευτές. «Εδώ βλέπουμε ότι οι υπουργοί δεν μπορούν να συντονιστούν και εμείς πρέπει να κοιμόμαστε ήσυχοι;», είπαν άλλοι.


Σύμφωνα με πολλούς βουλευτές τους είπε ότι το πρόγραμμα του μνημονίου βρίσκεται σε κομβικό σημείο αλλά βγαίνει. Ότι δεν μπορεί κανένας να προβλέψει πως θα εξελιχθούν κάποιοι κρίσιμοι τομείς όπως πχ η ανάπτυξη. Και στην Ευρώπη πρόσθεσε υπάρχουν δυσκολίες. «Εμείς πάντως θέσαμε όλα τα θέματα στο τραπέζι», είπε.


«Γιώργο, είναι η πρώτη φορά που δεν σε βλέπω υπερβολικά σίγουρο και ανησυχώ», είπε στον υπουργό Οικονομικών η κυρία Βάσω Παπανδρέου.



«Βλέπετε τώρα ότι το ΔΝΤ δεν είναι μονόδρομος; Δεν υπάρχουν μονόδρομοι» παρατήρησε η κυρία Παπανδρέου, όταν άλλος βουλευτής ρώτησε τον κ. Παπακωνσταντίνου γιατί ο Ντομινίκ Στρος Καν «κάρφωσε» τον φίλο του τον Παπανδρέου.


«Τα μέτρα που λαμβάνουμε είναι αποσπασματικά. Δεν ξέρουμε πια τι να λέμε στον κόσμο. Όλο υποσχόμαστε ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα και συνεχώς ανακοινώνουμε διάφορα. Επιπλέον δεν βλέπουμε αποτελέσματα. Εγώ προσωπικά τρομάζω», είπε ο βουλευτής Κοζάνης κ. Π. Κουκουλόπουλος.


Πολλές αιχμές υπήρξαν από τους βουλευτές για το θέμα των 50 δις. ευρώ. «Κανένας δεν είπε να μην αξιοποιήσουμε τη δημόσια περιουσία. Να μας πείτε όμως τι σχέδιο υπάρχει και ποια περιουσία αφορά. Να μην αφήνετε την τρόικα να μας αιφνιδιάζει», παρατήρησαν.


Ο κ. Παπακωνσταντίνου φέρεται να απάντησε ότι το οικονομικό επιτελείο είχε συζητήσει το θέμα με την τρόικα και ότι οι εκπρόσωποι της βιάστηκαν να το ανακοινώσουν με το σκεπτικό ότι θα έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στις αγορές.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...