"Απ΄ τα άγρια θηρία το χειρότερο δάγκωμα το κάνει ο συκοφάντης "
Διογένης από τη Σινώπη 400 - 325 π.χ
Μέγεθος γραμμάτων
+ + + + +
Share |

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Καλωσήρθατε στο Στρατόπεδο Κράτησης. Ο Αμερικανικός Ινδιάνος ακτιβιστής Russell Means εξηγεί πώς η ιστορία έκανε τον κύκλο της

Print this post


Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ένα μεγάλο στρατόπεδο κράτησης και όλοι είμαστε μέσα σε αυτό. Έτσι λέει ο Russell Means, ο θρυλικός ηθοποιός, πολιτικός ακτιβιστής και αρχηγός του Ινδιάνικου Κινήματος.
   
Ο Means ηγήθηκε το 1972 της κατάληψης του Προεδρείου της έδρας των Ινδιάνικων Υποθέσεων στην Ουάσιγκτον, και το 1973 ηγήθηκε μιας αντιπαράθεσης στο Wounded Knee, στη Νότια Ντακότα, ως απάντηση στη σφαγή τουλάχιστον 150 Ινδιάνων Λακότα, μεταξύ των οποίων ήταν γυναίκες και παιδιά, το 1890, από το ιππικό των ΗΠΑ σε στρατόπεδο κοντά στο Wounded Knee Creek.
 
Ο Ινδιάνος Means δίνει μία αποκλαυπτική συνέντευξη 90 λεπτών στην οποία εξηγεί πώς οι ινδιάνοι ιθαγενείς της Αμερικής και οι Αμερικανοί είναι όλοι κρατούμενοι μέσα σε ένα τεράστιο στρατόπεδο κράτησης. Ο Means είναι ηγέτης της Δημοκρατίας των Λακότα, ένα κίνημα που έχει δηλώσει την ανεξαρτησία του από τις Ηνωμένες Πολιτείες και αρνείται να αναγνωρίσει την εξουσία των Προέδρων ή των κυβερνήσεων, και καθορίζει τα σύνορά της σε μία περιοχή που καλύπτουν χιλιάδες τετραγωνικά μίλια στην Βόρεια Ντακότα, τη Νότια Ντακότα, τη Νεμπράσκα, την Ουαϊόμινγκ, και την Μοντάνα.
Ο Means εξηγεί πώς οι Ινδιάνοι της Αμερικής έχουν υποδουλωθεί ως de facto κρατούμενοι σε στρατόπεδα πολέμου, ως αποτέλεσμα του περιορισμού των προμηθειών τροφίμων από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και της εφαρμογής αποικιακών τακτικών, μια διαδικασία που πλέον πλήττει τις Ηνωμένες Πολιτείες συνολικά και η οποία τις έχει μετατρέψει σε "ένα τεράστιο ινδιάνικο καταυλισμό - στρατόπεδο κράτησης".
 
Ο Means προειδοποιεί ότι οι Αμερικανοί έχουν χάσει την ικανότητα της κριτικής σκέψης, και κάθε γενεά γίνεται πιο ανεύθυνη και κατά συνέπεια λιγότερο ελεύθερη, χωρίς να νοιάζεται για ένα σχεδόν τέλειο έγγραφο, το Σύνταγμα, το οποίο προέρχεται από την ινδιάνικη νομοθεσία. Ο Means χρονολογεί την απώλεια της ελευθερίας από τη δεκαετία του 1840 και μετά, η οποία σηματοδότησε τη γέννηση της εταιρικότητας, με τη δήλωση του στρατιωτικού νόμου από τον Λίνκολν, μέχρι τα τέλη του 19ου αιώνα και τις αρχές του 20ου, όταν το Κογκρέσο άρχισε να δίνει στις τράπεζες το δικαίωμα να κυβερνούν και οι ιδιωτικών συμφερόντων τράπεζες άρχισαν να τυπώνουν το χρήμα.
 
"Η ιστορία του Αμερικάνου και η ιστορία του Ινδιάνου έχει κάνει πλέον τον κύκλο της και είναι αλληλένδετες με τις δικτατορικές πολιτικές, αυτές που ρυθμίζουν το νομισματικό σύστημα της Αμερικής," λέει ο Means, τονίζοντας ότι η ελίτ βρίσκεται τώρα τόσο εκτός ελέγχου, που οι ίδιοι καταστρέφουν τους εαυτούς τους καθώς και τη χώρα.
"Έχετε κάνει τα πάντα για να λειτουργεί μία χώρα για την πλεονεξία σας, για την Wal-Mart, για αυτή την ηλιθιότητα του απλά αγοράστε, αγοράστε, αγοράστε και χρεωθείτε, χρεωθείτε, χρεωθείτε», δηλώνει ο Means χτυπώντας τους απαθείς Αμερικάνους που επέτρεψαν τη Δημοκρατία τους να την επιτάξουν τα δύο πολιτικά κόμματα που είναι σχεδόν ταυτόσημα. Ο Means λέει ότι οι Αμερικανοί έχουν χάσει τον πολιτισμό τους και κατήργησαν τις αξίες τους με τις φαμίλιες να καταρρέουν, ως αποτέλεσμα της αποβιομηχάνισης της χώρας, επιτρέποντας το έθνος να υπόκειται στους κανόνες του όχλου.
 
Ο Means εξηγεί πώς η πατριαρχική δομή της πυραμίδας της εξουσίας έχει σχεδιαστεί για να προστατευτεί η ίδια από το να αλλάξει, γι 'αυτό και ο Means προτρέπει τους Αμερικανούς να δρουν "τοπικά", ενώνοντας τις οικογένειες και τις τοπικές κοινότητες και να προστατεύσουν τα λαϊκά στρώματα από το να διασπαστούν και να κατακτηθούν από τις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρίες, και να εφαρμόσουν ένα μοντέλο παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποίησαν οι Κουάκεροι. «Αυτό δεν σημαίνει ομοιομορφία, αυτό δεν σημαίνει σοσιαλισμός», εξηγεί ο Means, επισημαίνοντας ότι ένα τέτοιο σύστημα είναι χτισμένο γύρω από κοινούς στόχους και ομόφωνα αποτελέσματα.

Δείτε το βίντεο



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...