"Απ΄ τα άγρια θηρία το χειρότερο δάγκωμα το κάνει ο συκοφάντης "
Διογένης από τη Σινώπη 400 - 325 π.χ
Μέγεθος γραμμάτων
+ + + + +
Share |

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

H Google δέχεται πυρά για «μυστική» σχέση με την NSA

Print this post
 To Consumer Watchdog ( O φρουρός του καταναλωτή ), ένα κίνημα και ομάδα υπεράσπισης των δικαιωμάτων του καταναλωτή, που έχει εστιάσει τα τελευταία χρόνια στη παρακολούθηση των αρχών και πρακτικών της Google όσον αφορά τα ιδιωτικά δεδομένα, έχει ζητήσει βουλευτική έρευνα πάνω στις «θερμές» σχέσεις του διαδικτιακού κολοσσού και του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.
 


 Σε γράμμα το οποίο στάλθηκε την Δευτέρα, το Consumer Watchdog,ζήτησε από την εκπρόσωπο Darrell Issa , την καινούργια πρόεδρο του House Oversight and Government Reform Committee ( Επιτροπή Επίβλεψης της Βουλής και της Κυβερνητικής Μεταρρύθμισης ), να ερευνήσει την σχέση μεταξύ Google και διάφορων κυβερνητικών οργανισμών.


 Η ομάδα ζήτησε από την Issa να ερευνήσει τις συμβάσεις σε διάφορες υπηρεσίες των ΗΠΑ για την τεχνολογία και τις υπηρεσίες της Google, την  «μυστικοπαθή» σχέση μεταξύ της Google και του US National Security Agency καθώς και την χρήση ,για λογαριασμό της εταιρίας(της Google)  , ενός αεροδρομίου που ανήκει στην U.S. National Aeronautics and Space Administration  ( Εθνική Υπηρεσία Αεροναυτικής και Διαστήματος των Η.Π.Α. )


 Το Consumer Watchdog κατηγορεί επίσης τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες διότι  πήραν ελάχιστα ως ανύπαρκτα μέτρα, όταν αποκαλύφθηκε ,πέρσι, ότι η υπηρεσία Google Street View με τα αυτοκίνητα της , συνέλεγαν προσωπικά στοιχεία από ανοικτά σημεία ίντερνετ (Wi-Fi) από όπου περνούσαν.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...