"Απ΄ τα άγρια θηρία το χειρότερο δάγκωμα το κάνει ο συκοφάντης "
Διογένης από τη Σινώπη 400 - 325 π.χ
Μέγεθος γραμμάτων
+ + + + +
Share |

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Μεγάλη γκάφα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου!

Print this post
Μια μεγάλη γκάφα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, που εκθέτει κατ΄ επέκταση το Υπουργείο Παιδείας, είναι το βιβλίο «Το Πρώτο μου Λεξικό».
Είναι ένα εικονογραφημένο λεξικό που απευθύνεται σε μαθητές Α΄, Β΄ και Γ΄ Δημοτικού, και μοιράστηκε πρόσφατα στα Δημοτικά Σχολεία της περιοχής Πύργου.
Σύμφωνα λοιπόν με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, όσες λέξεις αρχίζουν από το γράμμα «Λ»... δεν υπάρχουν!
  


  Δεν υπάρχουν επίσης λέξεις που αρχίζουν από τη συλλαβή «Μα».
Υπάρχουν πολλά ευτράπελα σε αυτό το βιβλίο που κόστισε αρκετές χιλιάδες ευρώ (το έργο αυτό είναι  συγχρηματοδοτούμενο 75% από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και 25% από Εθνικούς Πόρους) και έχει τυπωθεί σε δεκάδες χιλιάδες αντίτυπα.
Ξεφυλλίζοντάς το κανείς, θα καταλάβει αμέσως πως εκτός από τις... σοφές επεξηγήσεις που δίνουν οι συγγραφείς για τα λήμματα, δεν υπάρχει καμία σειρά στην αλφάβητο. Λείπουν βασικές λέξεις της καθομιλουμένης. Για παράδειγμα: Η λέξη Ωμέγα, που αναφέρεται στο 24ο γράμμα της γλώσσας μας απουσιάζει!

Μερικά ακόμα από τα ευτράπελα:

1ο) Κατά τους συγγραφείς του λεξικού: «Μπάμια. Η μπάμια είναι ένα μικρό πράσινο και χνουδωτό λαχανικό που βγάζει ένα παχύ υγρό που μοιάζει με μύξα»
(Άντε τώρα εσύ αναγνώστη να ξαναφάς μπάμια...).


2ο) Κατά τους συγγραφείς του λεξικού: «Ξαπλώνω. Ο αστυνομικός έδωσε μια μπουνιά στον κλέφτη και τον ξάπλωσε κάτω».
  (Πέραν του ότι τέτοια δεν συμβαίνουν, παρά μόνο στη σφαίρα της φαντασίας των συγγραφέων, χάθηκε το παράδειγμα που είναι και αληθινό: «Ο μπαρμπα-Γιάννης άφησε την τσάπα και ξάπλωσε στον ίσκιο για να ξεκουραστεί»!
Είναι ανάγκη να δηλητηριάζουμε το μυαλό και την ψυχή ενός 7χρονου παιδιού με μπουνιές και κλέφτες;).

3ο) Κατά τους συγγραφείς του λεξικού: «Τουφέκι. Όταν κάποιος τουφεκίζει κάποιον, τον σημαδεύει με το τουφέκι και του ρίχνει σφαίρες».
(Έλεος! Χάθηκε να πείτε πως με το τουφέκι μας απελευθέρωσε ο Κολοκοτρώνης, ο Παπαφλέσσας και οι άλλοι ήρωες;)

Σίγουρα, όταν αντιληφθούν τη μεγάλη γκάφα τους, θα σπεύσουν να μαζέψουν τα ελαττωματικά βιβλία. Το ερώτημα όμως παραμένει: Αυτοί που ευθύνονται για αυτό το μπάχαλο, που απερίσκεπτα και ελαφρά τη καρδία «πέταξαν» χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου, θα τους ελέγξει κάποιος; Θα παραμείνουν στις θέσεις τους, με τους παχυλούς μισθούς, να ξανακάνουν και άλλες γκάφες;
Και η περίφημη αξιοκρατία;


Πηγή: Iliapress.gr

3 σχόλια:

  1. Η ΦΕΜΙΝΙΣΤΡΙΑ ΗΓΕΤΗΣ ΤΩΝ ΦΕΜΙΝΙΣΤΡΙΩΝ ΡΟΥΛΑ ΣΚΟΥΤΑΡΗ ΕΙΣΑΓΕΙ (!!!) ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΜΑΖΟΝΙΚΗ "Φεμινιστική αντίληψη της ιστορίας" (!!!) ΚΑΙ ΕΞΙΣΤΟΡΕΙ ΒΑΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΜΑΖΟΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ (!!!!!) ΟΛΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ (!!!!!!!!!!) ΕΝΩ ΣΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ ΜΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΣΤΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΝΤΟΥΤΟ

    Δείτε μια από τις λεσβιακές ιστοσελίδες της λεσβιάζουσας Ρούλας Σκούταρη ακολουθώντας το Link:

    http://homepages.pathfinder.gr/todiktyo/



    Επίσης δείτε ολόκληρο το δημοσίευμα για το ποιές κάνουν την αποδομηση της Ελλάδος στον ΤΟΜΕΑ "ΟΔΥΣΣΕΥΣ" ακολουθωντας το κάτωθι Link:

    http://homepages.pathfinder.gr/todiktyo/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεννήθηκα στις 21 Αυγούστου 1964 στην Αθήνα από μητέρα Αρμενο-δυτικοευρωπαϊκής καταγωγής και πατέρα Έλληνα.
    Σπούδασα Κοινωνιολογία στην Πάντειο και παρακολούθησα μεταπτυχιακό σεμινάριο στην ίδια σχολή με θέμα την Κοινωνική Ανάπτυξη.
    Από το 1988 ως το 1998 δίδαξα σε διάφορα Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας μας. Από το 1998 υπηρετώ με απόσπαση στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο.
    Το 1991 εξέδωσα δύο ποιητικές συλλογές με τίτλους "Όψεις" και "Του Έρωτα και του Θανάτου". Το 2001 εξέδωσα μία ακόμα ποιητική συλλογή με τίτλο "Τα Κόκκινα Φεγγάρια" και το 2006 την τέταρτη ποιητική μου συλλογή με τίτλο "Κατάθεση Ψυχής". Όλες οι ποιητικές μου συλλογές έχουν εκδοθεί από τις Εκδόσεις Δωδώνη. Έχουν δημοσιευθεί ποιήματά μου σε διάφορα λογοτεχνικά περιοδικά της Αθήνας και της επαρχίας από το 1992 μέχρι και σήμερα. Το "Ράδιο Καστοριά" μου αφιέρωσε τρεις από τις ποιητικές του εκπομπές κατά τα έτη 1992-3. Επίσης, ο Πολύχρωμος Πλανήτης παρουσίασε το έργο μου τον Μάιο του 2007.
    Είμαι μέλος και έχω ενεργή δράση στο φεμινιστικό κίνημα από τα φοιτητικά μου χρόνια, από το 1983. Η «Ομάδα Γυναικών Παντείου» ήταν η πρώτη γυναικεία ομάδα στην οποία συμμετείχα. Διαχρονικά συμμετείχα και σε άλλες φεμινιστικές ομάδες, κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις. Συγκεκριμένα, κατά την δεκαετία του `80 συμμετείχα σε εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις του "Βιβλιοπωλείου των Γυναικών", κατά την δεκαετία του `90 ήμουν μέλος του Ελληνικού Τμήματος του "Ευρωπαϊκού Φόρουμ Αριστερών Φεμινιστριών", της "Γυναικείας Ομάδας Αυτοάμυνας" και της "Επιτροπής για την καταπολέμηση της ανδρικής βίας κατά των γυναικών και η νέα χιλιετία με βρήκε μέλος του "Δικτύου για την καταπολέμηση της ανδρικής βίας κατά των γυναικών" μέχρι και την λήξη της λειτουργίας του. Όσον αφορά την «Επιτροπή για την καταπολέμηση της ανδρικής βίας κατά των γυναικών» (1996) και το "Δίκτυο για την καταπολέμηση της ανδρικής βίας κατά των γυναικών" (1999) καταθέτω ότι υπήρξα ένα από τα ιδρυτικά μέλη και στελέχη τους. Το 2001 δημιούργησα το «Φεμινιστικό Δίκτυο» και είμαι υπεύθυνη για τη λειτουργία του και το 2007 τον ιστοχώρο "Γυναικείος Ομοερωτικός Λόγος και Κουλτούρα". Το 2003 είχα την έμπνευση για τη δημιουργία και τη λειτουργία μιας φεμινιστικής λίστας ανταλλαγής απόψεων και πληροφοριών, της σημερινής «FeministActTalk». Από το 2004 συμμετέχω στην "Λεσβιακή Ομάδα Αθήνας" και από το 2007 είμαι διαχειρίστρια των ιστοσελίδων της "Ελληνικής Λεσβιακής Κοινότητας". Επίσης, είμαι μέλος της «Διεθνούς Αμνηστίας» και υποστηρίκτρια της «Greenpeace». Από το 2004 ανήκω στη συντακτική ομάδα του περιοδικού Antivirus, που εκδίδεται από την οργάνωση «Κόσμος χωρίς βία και πολέμους».
    Έχω πάρει μέλος ως ομιλήτρια, παρουσιάστρια ή συντονίστρια σε διάφορες ημερίδες, σεμινάρια και συνέδρια καθώς και σε συνεντεύξεις στην τηλεόραση, σε εφημερίδες, περιοδικά και πρακτορεία ειδήσεων κυρίως ως εκπρόσωπος διαφόρων συλλογικοτήτων όπως, η «Επιτροπή για την καταπολέμηση της ανδρικής βίας κατά των γυναικών», το "Δίκτυο για την καταπολέμηση της ανδρικής βίας κατά των γυναικών", η «Γυναικεία Ομάδα Αυτοάμυνας» και η «Διεθνής Αμνηστία», μιλώντας κυρίως για το πρόβλημα της βίας κατά των γυναικών και τη θέση της γυναίκας αλλά και για το θέμα της γυναικείας ομοφυλοφιλίας.
    Έχω γράψει διάφορα κείμενα προβληματισμού για το γυναικείο ζήτημα και το γυναικείο κίνημα καθώς και για θέματα ομοφυλοφιλίας, τα οποία είναι δημοσιευμένα στην προσωπική μου ιστοσελίδα.


    http://odysseus.pa-sy-a.gr/2008/04/08/16-00/pa-sy-a_odysseus_2008-04-08_16-00.htm#plohghsh_07


    ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΡΟΥΛΑΣ ΣΚΟΥΤΑΡΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΟ ΣΕ ΜΟΡΦΗ PDF

    http://odysseus.pa-sy-a.gr/2008/04/08/16-00/roula_skoutarh_biografiko-%28bo%29.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...