"Απ΄ τα άγρια θηρία το χειρότερο δάγκωμα το κάνει ο συκοφάντης "
Διογένης από τη Σινώπη 400 - 325 π.χ
Μέγεθος γραμμάτων
+ + + + +
Share |

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Το ΚΚΕ ανακατεύτηκε με τα διόδια. Και λοιπόν, τι έκανε;

Print this post

  Το κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» είναι γνωστό ότι είναι αυτόνομο λαϊκό κίνημα, ανεξάρτητο από κόμματα και παρατάξεις και ξεκίνησε από την αγανάκτηση του απλού πολίτη απέναντι στην εκμετάλλευσή του και εξαθλίωσή του, που επιχειρεί η πολιτικοοικονομική ελίτ της χώρας.
    
Όλα τα πιστά στο ισχύον πολιτικό σύστημα κόμματα, τα οποία  αποτελούν εξαρτήματά του, μεταξύ αυτών και το ΚΚΕ, επέδειξαν στην αρχή αδιαφορία για....
το κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ», πιστεύοντας ότι «μόδα είναι θα περάσει». Όμως το φαινόμενο αποδείχτηκε ότι δεν είναι μόδα, αλλά ογκούμενη λαϊκή αγανάκτηση, η οποία κινδυνεύει σε λίγο να επεκταθεί και σε άλλους κλάδους της δημόσιας ζωής, στους οποίους καλούμαστε να πληρώσουμε τα «σπασμένα» και τις ατασθαλίες άλλων. Η απόφαση των πολιτών για το σκίσιμο του μέχρι σήμερα κοινωνικού συμβολαίου, το οποίο πρώτη το παραβίασε η πολιτική ελίτ, δεν έχει ανάγκη «καπελώματος».

Χθες ο «δυναμικός» βραχίονας του κατεστημένου πολιτικού συστήματος, δηλαδή το ΚΚΕ, βλέποντας ότι ξεκίνησε ένα πραγματικό λαϊκό κίνημα που το ξεπέρασε, πέρα από κάθε άποψη, έστειλε τις οργανώσεις του να ανοίξουν τα διόδια, σε μια προσπάθεια που θυμίζει προσπάθεια «καπελώματος» του ανεξάρτητου λαϊκού κινήματος «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ». Και εμείς ρωτάμε: Και λοιπόν τι πέτυχε; Έγινε το καθιερωμένο «επαναστατικό πανηγυράκι» σαν τις 24ωρες απεργίες και τις φολκλόρ πορείες και από σήμερα κανονικά πληρωμή στα διόδια. Όμως οι μετέχοντες στο ανεξάρτητο λαϊκό κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ», έπαψαν οριστικά να πληρώνουν διόδια και σε αυτό διαφέρει ένα γνήσιο λαϊκό κίνημα από «καπελωμένες» συστημικές μεθόδους.

Ας αγωνιστεί λοιπόν το ΚΚΕ με δυναμικές πράξεις και όχι μόνο με ανακοινώσεις, εκεί όπου μειώνονται μισθοί και συντάξεις των λαϊκών στρωμάτων και ας αφήσει τις ανεξάρτητες λαϊκές κινήσεις ήσυχες να τραβήξουν το δρόμο τους. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...