"Απ΄ τα άγρια θηρία το χειρότερο δάγκωμα το κάνει ο συκοφάντης "
Διογένης από τη Σινώπη 400 - 325 π.χ
Μέγεθος γραμμάτων
+ + + + +
Share |

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Ισραήλ-Το 59,8% των γυναικών και το 39,6% των ανδρών δε θεωρούν ότι πρόκειται για βιασμό όταν εμπλέκεται συγγενής.

Print this post
Πάνω από το 60% των ανδρών και το 40% γυναικών στο Ισραήλ πιστεύει ότι ο εξαναγκασμός σε σεξουαλική πράξη από ένα συγγενικό πρόσωπο δεν συνιστά βιασμό, όπως τονίζει ισραηλινή έρευνα.

"Σύμφωνα με την πολύ στερεότυπη άποψη των Ισραηλινών, αυτός που διαπράττει έναν βιασμό είναι ένας αλλοδαπός που πετάγεται από τους θάμνους για να επιτεθεί σε μία γυναίκα", δήλωσε η Άβιγκεϊλ Μουρ, η συντάκτρια της έρευνας, η οποία αναμένεται να δημοσιευθεί αυτό το έτος και έχει περιθώριο σφάλματος 11,74%.

Η κ. Μουρ πραγματοποίησε ερωτήσεις σε 160 γυναίκες και 159 άνδρες.
    


"Θεωρείτε ως βιασμό τον εξαναγκασμό σε σεξουαλική πράξη από έναν αλλοδαπό, έναν συγγενή ή από έναν σύντροφο;" ρώτησε συγκεκριμένα η Ισραηλινή ψυχολόγος, ζητώντας από τους συμμετέχοντες να απαντήσουν με ένα "ναι" ή ένα "οχι".

Για το 90% των ανδρών και των γυναικών ο εξαναγκασμός από έναν αλλοδαπό είναι βιασμός. Αντίθετα, το 59,8% των γυναικών και το 39,6% των ανδρών δε θεωρούν ότι πρόκειται για βιασμό όταν εμπλέκεται συγγενής. Την ίδια άποψη έχει και το 18,5% των γυναικών και το 17,3% των ανδρών όταν ο εξαναγκασμός γίνεται από έναν ερωτικό σύντροφο.


"Αυτή η έρευνα υπογραμμίζει το τεράστιο εκπαιδευτικό έργο που πρέπει να επιτευχθεί ώστε η κοινή γνώμη να είναι ικανή να ξεχωρίσει μεταξύ αυτού που είναι αποδεκτό και αυτού που δεν είναι", σημείωσε η κ. Μουρ.


"Ο ισραηλινός νόμος δεν κάνει τον διαχωρισμό ανάμεσα στον αλλοδαπό και στον συγγενή", πρόσθεσε.


Η μελέτη αυτή πραγματοποιήθηκε την ώρα που ο πρώην πρόεδρος του Ισραήλ Μοσέ Κατσάβ έχει κριθεί ένοχος για δύο βιασμούς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...