"Απ΄ τα άγρια θηρία το χειρότερο δάγκωμα το κάνει ο συκοφάντης "
Διογένης από τη Σινώπη 400 - 325 π.χ
Μέγεθος γραμμάτων
+ + + + +

Σάββατο, 8 Ιανουαρίου 2011

Γιατί οι τράπεζες τηρούν σιγήν ιχθύος για το καινούργιο τους δώρο των 25€ δις.

Print this post
Κάτω από ένα πέπλο απόλυτης... διακριτικότητας, στα όρια της μυστικότητας, οι τράπεζες σιγά-σιγά άρχισαν να μπαίνουν στην διαδικασία "μοιρασιάς" της νέας ένεσης ρευστότητας των 25 δισ. ευρώ, με τη μορφή εγγυήσεων, από το ελληνικό Δημόσιο.
  Η διαδικασία, όπως πληροφορείται το «Κ» από αρμόδιες πηγές, έχει ξεκινήσει ήδη λίγο πριν από τις γιορτές με σχετικά “αθόρυβο” τρόπο υπό την έννοια ότι έγινε χρονικά μεταξύ δύο εορτών (Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά), οπότε και τα αντανακλαστικά όλων είναι εκ των πραγμάτων πιο περιορισμένα.

Η Τράπεζα της Ελλάδος κατένειμε την πίτα των 25 δισ. ευρώ, από τα οποία σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Κ» τα 17 περίπου δισ. ευρώ θα καταλήξουν με την μορφή εγγυήσεων στα ταμεία των 4 μεγαλύτερων τραπεζών.

Τις “εγγυήσεις” θα παραλάβουν οι τράπεζες από το ΥΠΟΙΚ και στην συνέχεια θα εκδώσουν ομόλογα με τα οποία θα κατευθυνθούν στην ΤτΕ για να τα ανταλλάξουν με “ρευστό”.

Πρόκειται για τον τρίτο πυλώνα ρευστότητας, που είχε υποσχεθεί το ελληνικό δημόσιο και φαίνεται ότι ήλθε η ώρα για να «στηθεί», καθώς οι ανάγκες από το συγκεκριμένο μέτωπο ήταν και παραμένουν μεγάλες.


Πηγή: www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...