"Απ΄ τα άγρια θηρία το χειρότερο δάγκωμα το κάνει ο συκοφάντης "
Διογένης από τη Σινώπη 400 - 325 π.χ
Μέγεθος γραμμάτων
+ + + + +
Share |

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Άρχισαν οι πράσινοι φόροι στα ακίνητα - Εφαρμόζεται η ατζέντα 21 που υποτίθεται θα μας σώσει από την δήθεν υπερθέρμανση του πλανήτη

Print this post
Αυτά που φαίνονται αλλά και είναι δίκαια και καλά, στην πράξη προωθούν την Ατζέντα 21. Η Ατζέντα 21 υπεγράφη το 1992 από την ολομέλεια του ΟΗΕ και προβλέπει ουσιαστικά το χτύπημα της ιδιοκτησίας και στην πράξη την κατάργησή της, μέσω του δυσβάσταχτου κόστους διατήρησης των ακινήτων. Έτσι προβλέπονται μία σειρά από νομοθετήματα και υπουργικές αποφάσεις που αν και φαίνονται λογικές προωθούν την κατάργηση της ιδιοκτησίας μέσω του υψηλού κόστους διατήρησης των ακινήτων.
 


Το σχέδιο έχει σαν τελικό σκοπό τον πλήρη έλεγχο της κατοικίας που σε συνδυασμό με τον πλήρη έλεγχο των τροφών θα φέρει τον παγκόσμιο έλεγχο της παγκόσμιας κυβέρνησης.

Στα πλαίσια της ατζέντας 21 ήδη στην Αμερική μπαίνουν πρόστιμα και ποινές φυλάκισης στα λεγόμενα "μη θωρακισμένα από ενεργειακής πλευράς κτίρια". Η υπόθεση ξεκίνησε με την προειδοποίηση ενεργειακής θωράκισης, όταν το κράτος έδινε δάνεια για αντικατάσταση κουφωμάτων, μόνωση στέγης και τοίχων και εκμοντερνισμό των συστημάτων ψύξης, θέρμανσης, υδραυλικής και ηλεκτρολογικής εγκατάστασης. Μετά πέρασαν οι "ενεργειακοί ελεγκτές" και έδωσαν τα φαινομενικά αθώα ενεργειακά πιστοποιητικά. Στο επόμενο βήμα όμως άρχισαν τα πρόστιμα διατήρησης των ενεργοβόρων κτισμάτων και τα χαράτσια και τα τέλη και οι ποινές φυλάκισης για την διατήρηση των ενεργοβόρων "ατασθαλιών", με αποτέλεσμα την δημιουργία περίπου 10 εκατομμυρίων νεοάστεγων στις ΗΠΑ.

Στην Ελλάδα το πανηγύρι αρχίζει στις 7 Ιουλίου οπότε και θα είναι υποχρεωτική η έκδοση του πιστοποιητικού για όλες τις νέες συμβάσεις μίσθωσης αυτοτελών οριζόντιων ιδιοκτησιών, δηλαδή για διαμερίσματα, γραφεία, καταστήματα, επαγγελματικούς χώρους πάσης φύσεως κτλ. Κανονικά ήταν να γίνει η εφαρμογή από τις 7 Ιανουαρίου, αλλά δόθηκε εξάμηνη παράταση στους ιδιοκτήτες ακινήτων για να αναβαθμίσουν ενεργειακά τα κτίρια.

Εννοείται ότι δεν υπάρχει χρήμα, αφού για ένα διαμέρισμα 120 τετραγωνικών χρειάζονται 12000 ευρώ για κουφώματα, 600 ευρώ για εξώπορτα, 6000 ευρώ για μόνωση εξωτερικών τοίχων, 1200 ευρώ για την ηλεκτρική εγκατάσταση και τους ενεργειακά οικονομικούς αλλά άκρως καρκινογόνους λαμπτήρες, 1000 ευρώ για την υδραυλική εγκατάσταση και πάει λέγοντας φτάνεις στις 22000 ευρώ το λιγότερο και πάλι τίποτε δεν θα έχεις κάνει αφού όλα τα κτίρια που δεν θα έχουν θέρμανση μέσω ηλιακής ενέργειας από το 2018 θα είναι ΜΗ ΒΙΏΣΙΜΑ, σύμφωνα με την Ατζέντα 21 και την σχετική κοινοτική οδηγία.

Σαν να μην φτάνει αυτό αρχίζει και το εξτρά χαράτσι για την έκδοση του ενεργειακού πράσινου πιστοποιητικού από τους ιδιώτες μηχανικούς που ήδη εκπαιδεύονται για να πάρουν την πιστοποίηση του ενεργειακού ελεγκτή-επιθεωρητή και θα μπουν σε κάθε σπίτι και σε κάθε επαγγελματικό χώρο για να εκδώσουν το σχετικό πιστοποιητικό κατατάσσοντας τα κτίρια σε βαθμίδες ανάλογα με την ενεργειακή συμπεριφορά τους. Τα πιστοποιητικά αυτά θα συνοδεύουν οπωσδήποτε τα συμβόλαια για την αγορά ή μίσθωση του κτιρίου.

Οι κατώτατες αμοιβές που έχουν οριστεί είναι: Διαμερίσματα πολυκατοικιών: 2,46 ευρώ ανά τ.μ., με ελάχιστο κόστος 185 ευρώ το διαμέρισμα. Για ολόκληρα κτίρια κατοικιών: 1,23 ευρώ ανά τετραγωνικό, με ελάχιστο κόστος 246 ευρώ για όλο το κτίριο. Μονοκατοικίες: 1,85 ευρώ το τ.μ., με ελάχιστο κόστος 246 ευρώ ανά μονοκατοικία. Επαγγελματικοί και λοιποί χώροι: 3,07 ευρώ ανά τετραγωνικό, με ελάχιστο κόστος 369 ευρώ ανά χώρο. Για το άνω των 1.000 τ.μ. εμβαδόν το κόστος περιορίζεται στα 1,85 ευρώ το μέτρο. Για τους λέβητες και εγκαταστάσεις κεντρικής θέρμανσης πολυκατοικιών από 221 - 369 ευρώ. Για τις εγκαταστάσεις κλιματισμού κτιρίων άνω των 4 κλιματιστικών σωμάτων 369-615 ευρώ.

Όλα αυτά είναι η βιτρίνα και η κορυφή του παγόβουνου και υποτίθεται γίνονται για να σωθεί δήθεν ο πλανήτης από την υπερθέρμανση, αλλά αντιθέτως προωθούν μέτρα που εξαθλιώνουν τους πληθυσμούς και θα τους καταστήσουν ανίκανους να ζήσουν στο ίδιο τους το σπίτι.

  Δείτε στο παρακάτω βίντεο μερικά από τα σχέδια της ατζέντας 21, που κάποια έχουμε αναφέρει μέσα από το ιστιολόγιο μας όπως,η μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού,η δήθεν αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη και η υπαιτιότητα του ανθρώπου περί αυτής, υπερφορολόγηση και μείωση του μορφωτικού και βιοτικού επιπέδου.




Πηγή κειμένου: www.liako.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...