"Απ΄ τα άγρια θηρία το χειρότερο δάγκωμα το κάνει ο συκοφάντης "
Διογένης από τη Σινώπη 400 - 325 π.χ
Μέγεθος γραμμάτων
+ + + + +

Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2010

Η Βολιβία αναγνώρισε την Παλαιστίνη !!

Print this post ImageΗ βολιβιανή κυβέρνηση αναγνώρισε σήμερα την Παλαιστίνη ως «κράτος ανεξάρτητο», ενώ απέστειλε σχετική επιστολή προς τον πρόεδρο της παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς.
Ο πρόεδρος της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Λα Πας, τόνισε ότι η «χώρα του θεωρεί ανεξάρτητο κράτος την Παλαιστίνη, όπως κι άλλα κράτη της περιοχής, όπως παραδείγματος χάρη η Βραζιλία κι η Αργεντινή. Σημειωτέον, η Ουρουγουάη έχει δεσμευτεί να πράξει το ίδιο στη διάρκεια του 2011.
        

Ο Βολιβιανός σοσιαλιστής πρόεδρος είχε προαναγγείλει αυτήν τη διπλωματική εξέλιξη, προ ημερών στην πόλη Φοζ ντο Ιγκουάρου της Βραζιλίας, στο πλαίσιο των εργασιών του εμπορικού συνασπισμού της Λατινικής Αμερικής «Μερκοσούρ».


Η Βραζιλία και η Αργεντινή έχουν αναγνωρίσει ανεξάρτητη την Παλαιστίνη, στα διεθνή όρια που είχε στην αρχή του έτους 1967, πριν από τον «πόλεμο των έξι ημερών» στη διάρκεια του οποίου το Ισραήλ στρατιωτικά κατέβαλε την Ιερουσαλήμ, μεταγενέστερα δε κατέστησε αυτήν «ενιαία κι αιώνια πρωτεύουσά του».

Πηγή:  defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...