"Απ΄ τα άγρια θηρία το χειρότερο δάγκωμα το κάνει ο συκοφάντης "
Διογένης από τη Σινώπη 400 - 325 π.χ
Μέγεθος γραμμάτων
+ + + + +
Share |

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Ταξίδι στο Jekyll Island Νο.2 - 100 χρόνια μετά

Print this post


  Το F.E.D. επιστρέφει στο Jekyll Island (Νήσος Jekyll) ακόμη μια φορά, για να γιορτάσουν την επέτειο των 100 χρόνων, από την πρώτη μυστική τους συνάντηση τον μακρινό Νοέμβριο του 1910.



Χάρτης της τοποθεσίας της νήσου


  Η νήσος Jekyll βρίσκεται λίγο έξω από τις ακτές της πολιτείας της Τζόρτια. Στην συνάντηση αυτήν, η οποία κράτησε εννέα μέρες, παρευρέθησαν ο γερουσιαστής Nέλσον W. Άλντριχ,ο Φράνκ Βάντερλιπ( πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας της Ν.Υόρκης),  ο Πωλ Γουόρμπουρκ ( μέγα εργαλείο των τραπεζιτών του οποίου παρείχαν αμύθητα ποσά για την δημιουργία λόμπι υπέρ μιας κεντρικής τράπεζας στην Αμερική), ο συνεργάτης του Τζέικομπ Σιφ (ο παππούς του μοιραζόταν το ίδιο σπίτι με τους Ρόθτσαϊλντ στην Φρανκφούρτη... και ο ίδιος χρηματοδότησε την ανατροπή του Τσάρου της Ρωσσίας), ο Τζ.Π. Μόργκαν, οι Ρόθτσιλντ κι οι πιο πλούσιοι και πιο ισχυροί άνθρωποι της Αμερικής, για να συζητήσουν για την οικονομική πολιτική και για το τραπεζικό σύστημα. Η μυστική αυτή συνάντηση είχε ως αποτέλεσμα την σύσταση του νομοσχεδίου του " Ομοσπονδιακού Αποθεματικού Νόμου ". Το σχέδιο δηλαδή της επαναφοράς μια Κεντρικής Τράπεζας στην Αμερική, φυσικά κάτω από την δική τους ιδιοκτησία.

Το ξενοδοχείο της συνάντησης Jekyll Island Club Hotel τότε






  Ο ιδρυτής του περιοδικού Forbes, Μπέρτι Τσαρλς (Bertie Charles),έγραψε μερικά χρόνια μετά:
 
Μπέρτι Τσαρλς

  " Φανταστείτε ένα γκρουπ από τους πιο μεγάλους τραπεζίτες της χώρας, να επιβιβάζονται σε μια ιδιωτική σιδηροδρομική άμαξα μέσα στην νύχτα, να κατευθύνονται μυστικά εκατοντάδες μίλια νότια, να ανεβαίνουν σε ένα μυστηριώδες πλοιάριο,να αποβιβάζονται σε ένα έρημο νησί  με λίγα άτομα προσωπικό, να μένουν εκεί για μια εβδομάδα κάτω από άκρα μυστικότητα, τέτοια ώστε κανενός το όνομα δεν εκστομήθηκε όσο ήταν εκεί για να μην τα ακούσει το προσωπικό και  γνωστοποιηθεί στο κόσμο η πιο περίεργη, η πιο μυστική εκστρατεία στην ιστορία της Αμερικάνικης Οικονομίας. Δεν γράφω ρομάντζο. Δίνω στον κόσμο, για πρώτη φορά, την αληθινή ιστορία του πως η περίφημη " Οικονομική Αναφορά του Άλντριχ " , το θεμέλιο του νέου μας οικονομικού συστήματος, γράφτηκε.
  Ύψιστη μυστικότητα διατάχθηκε. Το κοινό δεν έπρεπε να μάθει το παραμικρό για το τι επρόκειτο να γίνει. Ο γερουσιαστής Άλντριχ, τόνισε σε όλους ότι έπρεπε να έρθουν σε ένα ιδιωτικό τραίνο το οποίο , είχε πάρει εντολές να μπει σε μη χρησιμοποιούμενη γραμμή. Και το γκρουπ ξεκίνησε.. Οι πανταχού παρόντες δημοσιογράφοι της Ν.Υόρκης ξεγελάστηκαν.
O Πολ Γουόρμπουργκ

Ο Άλντριχ εμπιστεύθηκε στους Χένρι, Φρανκ, Πολ, και Πίαττ ότι προτίθετο να τους κρατήσει "κλειδωμένους" στη νήσο Jekyll, μακριά από τον κόσμο, μέχρι να αναπτύξουν και να καταρτίσουν ένα επιστημονικό χρηματοπιστωτικό σύστημα για την Αμερική, την πραγματική γέννεση του σημερινού Ομοσπονδιακού Αποθεματικού Συστήματος. Ο Γουόρμπουργκ είναι ο σύνδεσμος που ενώνει το " σύστημα Άλντριχ " με το σημερινό σύστημα μαζί. Αυτός περισσότερο από όλους έκανε το σύστημα ικανό να δουλεύει όπως δουλεύει σήμερα..  "








  Η ατζέντα του συνεδρίου της F.E.D. που θα γιορτάσει τα 100 χρόνια:

Ο Πρόεδρος της F.E.D. Ben Bernanke

- 6 Νοεμβρίου ο πρόεδρος της F.E.D. Μπεν Μπερνάνκε ( Ben Bernanke ) θα μιλήσει για την ιστορία της F.E.D. πριν και μετά την νήσο Jekyll: " Άπαρχές, Ιστορία και μέλλον της F.E.D.."
 Το συνέδριο φιλοξενείτε από την F.E.D. της Ατλάντα στο Jekyll Island Club Hotel.

  Το συνέδριο θα ανοίξει μια μέρα πριν την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου, όπου ο πρόεδρος της F.E.D. τη; Ατλάντα θα εκφωνήσει τον  λόγο υποδοχής.


Επίσης στο συνέδριο:


  - Ο πρόεδρος της F.E.D. της Φιλαδέλφια Τσαρλς Πλόσσερ, θα συντονίσει τη συζήτηση ενός εγγράφου, «Να εγκαθιδρύσουμε μια  πιο αποτελεσματική εποπτεία των Τραπεζών: Πώς η Γέννηση της Fed βελτίωσε την Εποπτεία των Τραπεζών"

 -  Η πρόεδρος της F.E.D. του Κλίβελαντ Σάντρα Πιανάλτο θα συντονίσει μια συζήτηση για το έγγραφο, «Η υπόσχεση και απόδοση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας ως δανειστή της τελευταίας προσφυγής 1914-1933»

 -  Ο πρόεδρος της F.E.D του Ντάλλας Ρίτσαρντ Φίσερ θα συντονίσει μια συζήτηση για ένα έγγραφο, «Εκεί που ξεκίνησαν όλα: το διεθνές εμπόριο, η αγορά για τις αποδοχές, καθώς και η πραγμάτωση των χορηγήσεων της τελευταίας προσφυγής στη Βρετανία»

 -  Ο πρόεδρος της F.E.D του Σεντ Λουίς Τζέιμς Μπούλαρντ θα συντονίσει τη συζήτηση ενός εγγράφου, με τίτλο «Από τη έγκριση μιας νομοθεσίας ως την οικοδόμηση ενός θεσμού: Προοπτικές για τα πρώτα χρόνια της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ»

 -  Ο πρόεδρος της F.E.D του Σεντ Λουίς Τζέιμς Μπούλαρντ θα συντονίσει τη συζήτηση ενός εγγράφου, «Η Fed από την "Υπουργείο Οικονομικών - Fed Συμφωνία" (1951) μέχρι το τέλος της νομισματικής Στόχευσης (1982)».

 -  Ο πρόεδρος της F.E.D του Ρίτσμοντ Τζέφρει Λάκερ θα συντονίσει τη συζήτηση ενός εγγράφου, «Η πρόσφατη χρηματοπιστωτική αναταραχή: Νέες κατευθύνσεις για την Νομισματική Πολιτική Ανάλυση».

 -  Ο πρόεδρος της F.E.D του Σικάγο Τσαρλς Έβανς θα συντονίσει ένα πάνελ με θέμα «Ο ρόλος της έρευνας στις Αποφάσεις Οικονομικών Aρχών (Monetary Policy Deliberations) »

 -  Η πρόεδρος της F.E.D. της Μινεάπολης Ναραγιάνα Κοχερλάκοτα θα μιλήσει για το θέμα " Φούσκες πολιτικής και ενεργητικού" (Policy and Asset Bubbles)



Είναι περιττό να πούμε ότι τίποτα καλό δεν πρέπει να περιμένουμε από το οτιδήποτε συμφωνηθεί ή συζητηθεί σε αυτό το μίτινγκ-συνέδριο μελών του F.E.D. και οικονομικών παραγόντων της Αμερικής. Το γιατί, το γνωρίζουν όσοι έχουν παρακολουθήσει το εκπληκτικό ντοκιμαντέρ " Money Masters", το οποίο δίνουμε την δυνατότητα να παρακολουθήσετε μέσα από το ιστιολόγιο του "Συκοφάντη".
   Το αν θα βγουν στην αγορά νέα οικονομικά "εργαλεία" (βλ. παράγωγα) τα οποία θα αυξήσουν τον πληθωρισμό ή θα κάνουν άνω κάτω οικονομίες ανά τον κόσμο σίγουρα ένα μέρος ευθύνης θα έχουν οι συζητήσεις που θα έχουν ειπωθεί σε αυτό το νησί.

To Jekyll Island Club Hotel σήμερα


Πηγή : ΕconomicPolicyJournal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...