"Απ΄ τα άγρια θηρία το χειρότερο δάγκωμα το κάνει ο συκοφάντης "
Διογένης από τη Σινώπη 400 - 325 π.χ
Μέγεθος γραμμάτων
+ + + + +
Share |

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Let's make money - Ας βγάλουμε λεφτά

Print this post
Ένα σπουδαίο έργο του Αυστριακού συγγραφέα και σκηνοθέτη Έρβιν Βαγκενχόφερ, που καταγράφει και αναλύει το σύγχρονο παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα.

Με συνεντεύξεις μέσα σε ιδιωτικές λιμουζίνες και σε πολυτελή γραφεία εταιρειών, παρέχεται μια πληθώρα εξηγήσεων από ανθρώπους στην καρδιά των γεγονότων, που περιγράφουν πώς λειτουργεί και πού εδράζεται ο χρηματοικονομικός κόσμος.

Σε τοποθεσίες από ....

την Ινδία ως την Αυστρία και από τη Μπουρκίνα Φάσο ως την Ουάσιγκτον, η απορρύθμιση των αγορών, η απελευθέρωση των εμπορικών ροών, η συρρίκνωση της οικονομικής ισχύος των κρατών και η ιδιωτικοποίηση των δημόσιων αγαθών, απεικονίζονται με συγκεκριμένα παραδείγματα που φαίνονται τόσο παράξενα, τόσο υπερβολικά μεγάλων διαστάσεων και τόσο τρομακτικά, που θα αναμενόταν να περιλαμβάνονται σε μια ταινία επιστημονικής φαντασίας και όχι σε ένα ντοκιμαντέρ.

Οι μαρτυρίες των θεωρητικών της οικονομίας, των υπέρμαχων των υπεράκτιων φορολογικών παραδείσων και ακόμη των «οικονομικών δολοφόνων», συνδυάζονται για να αποκαλύψουν το μυωπικό και υψηλού ρίσκου νεοφιλελεύθερο οικονομικό μοντέλο που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων δεινών: πόλεμο, μαζική μετανάστευση και οικολογική καταστροφή.

Εμφανιζόμενο σε μια τόσο ασταθή οικονομικά εποχή, αυτό το προφητικό, συγκλονιστικό και επιδέξια επεξεργασμένο ντοκιμαντέρ θα πρέπει να αποτελέσει την αφορμή πολλών έντονων αντιπαραθέσεων.

Σκηνοθεσία: ERWIN WAGENHOFER

Χρονολογία: 2008

Χώρα: ΑΥΣΤΡΙΑ

Διάρκεια: 107′


! Για να δείτε το ντοκιμαντέρ, κατεβάστε το VEOH PLAYER. Εγκαταστείστε το για να δείτε την ταινία και όλα τα μεγάλα σε διάρκεια βίντεο του Veoh . ( Το αρχείο είναι από δικό μου link και είναι ασφαλές, καθώς είναι πρόσθετο της Veoh ).



Watch Let's make money in Educational & How-To | View More Free Videos Online at Veoh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...