"Απ΄ τα άγρια θηρία το χειρότερο δάγκωμα το κάνει ο συκοφάντης "
Διογένης από τη Σινώπη 400 - 325 π.χ
Μέγεθος γραμμάτων
+ + + + +
Share |

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Το Ταμείο Παρακαταθηκών, παράνομα, παύει να δέχεται τη μερική εξόφληση των λογαριασμών της ΔΕΗ!

Print this post
Νωρίς το πρωί, πληροφορηθήκαμε από μέλος μας ότι, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠκΔ), από την περασμένη Πέμπτη, έπαψε να δέχεται “σύσταση παρακατάθεσης” πολιτών, για το ζήτημα των λογαριασμών της ΔΕΗ (δηλαδή για τη μερική εξόφληση των λογαριασμών της ΔΕΗ, χωρίς την πληρωμή του ειδικού τέλους ακινήτων).

Αμέσως, επικοινωνήσαμε με τα τηλέφωνα του ΤΠκΔ σε διάφορες πόλεις και επιβεβαιώσαμε την πληροφόρηση ως ορθή. Μάλιστα, οι υπάλληλοι με τους οποίους μιλήσαμε, μας ανέφεραν ότι υπάρχει “σχετική γνωμάτευση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους” η οποία τους απαγορεύει να δέχονται παρακαταθέσεις!Σήμερα το μεσημέρι, μετά από εντολή του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, επισκέφθηκα το γραφείο του Προέδρου του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, για να πληροφορηθώ το πώς ακριβώς έχει το ζήτημα. Ο Πρόεδρος κ. Αλέξανδρος Αντωνόπουλος μου ανέφερε το ίδιο ακριβώς που έλεγαν στους πολίτες και οι υπάλληλοι του Ταμείου, δηλαδή την ύπαρξη μίας γνωμοδότησης, την οποία μάλιστα αρνήθηκε να μου χορηγήσει (παρά το γεγονός ότι αυτή αποτελεί δημόσιο έγγραφο).
Σε ερώτησή μου το αν έχει δημοσιευθεί η γνωμάτευση αυτή, μου απήντησε πως όχι και ότι, θα φροντίσει να δημοσιευθεί άμεσα (λίγο αργότερα, η Πάρεδρος του Ν.Σ.Κ. κα Σταυρούλα Μπανάκου, με ενημέρωσε ότι η σχετική γνωμάτευση, η 435/2011, θα δημοσιευόταν στο site του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (http://www.nsk.gov.gr/webnsk/) έως σήμερα το μεσημέρι στις 2:30 μμ.)

Παράλληλα, ο Πρόεδρος μου ανέφερε ότι δεν υπάρχει κάποια απόφαση του Δ.Σ. του Ταμείου, που να αποδέχεται τη γνωμοδότηση.

Συνεπώς, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, χωρίς απόφαση του Δ.Σ., αποφάσισε να παρανομήσει και να ...καταργήσει το ρόλο του και να καταργήσει την εκ του νόμου έννοια των “παρακαταθηκών” (των οποίων μια πτυχή είναι η απόθεση των αμφισβητούμενων και υπό δικαστική διένεξη απαιτήσεων), χωρίς ωστόσο να νομιμοποιείται να το κάνει αυτό!

Με άλλα λόγια, ο Πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, με το “έτσι θέλω” και ενεργώντας ωσάν να λειτουργεί μία προσωπική του εταιρία, αποφάσισε να αποκλείσει τους πολίτες της χώρας, από ένα νόμιμο δικαίωμα αντίθεσης και διαμαρτυρίας τους!

Τελικά, η υπ’ αριθμόν 435/2011 γνωμοδότηση του Ν.Σ.Κ. δε δημοσιεύθηκε έως την ώρα που γράφτηκε η παρούσα καταγγελία.

Σε κάθε περίπτωση, μετά από έγκριση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, οι ενέργειές μας επί του ζητήματος αυτού θα είναι οι παρακάτω:

α) Με αυριανή εξώδικη διαμαρτυρία, δήλωση και γνωστοποίηση, θα ζητούμε από τη Διοίκηση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, να μας γνωστοποιήσει τα διοικητικά έγγραφα με βάση τα οποία πήρε την απόφαση να μη δέχεται σύσταση παρακαταθηκών υπέρ της ΔΕΗ, από πολίτες που δεν επιθυμούν (και κυρίως απ’ αυτούς που δε μπορούν) να καταβάλουν το ειδικό τέλος ακινήτων.
Στη δήλωση αυτή, θα γνωστοποιούμε την πρόθεση του Συλλόγου μας να υποβάλει μήνυση για παράβαση καθήκοντος σε όλα τα μέλη του Δ.Σ., εάν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά μας, ή εάν αποδειχθεί ότι η Διοίκηση ενήργησε αυθαίρετα.

β) Θα καταγγείλουμε αυτή την κραυγαλέα περίπτωση καταπάτησης των δικαιωμάτων των φορολογούμενων και των πολιτών γενικότερα, στα ΜΜΕ.

γ) Θα ζητήσουμε από τον Υπουργό Οικονομικών την αποπομπή της παρούσας διοίκησης του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

Μετά από την εξέλιξη αυτή και έως ότου αποσαφηνισθεί το ζήτημα, καλούμε τα μέλη μας, αλλά και τους φορολογούμενους πολίτες, να μη προσέρχονται στα καταστήματα του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων για τη μερική εξόφληση των λογαριασμών της ΔΕΗ (δηλαδή μόνον την εξόφληση του ρεύματος, των δημοτικών τελών και της ΕΡΤ).

Εκτιμούμε ότι στο επόμενο διήμερο θα έχουν υπάρξει εξελίξεις τόσο με το ΤΠκΔ, όσο και με τα Ειρηνοδικεία, στα οποία ήδη γίνονται προσπάθειες για τη νόμιμη “απόκρουση” αυτού του αντισυνταγματικού και καταπιεστικού νόμου για το Ειδικό Τέλος Ακινήτων.


Γιάννης Σιάτρας

Πρόεδρος Δ.Σ.


Διαβάστε εδώ για τις νόμιμες ενέργειες κατά του τέλους ακινήτωνΠηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...