"Απ΄ τα άγρια θηρία το χειρότερο δάγκωμα το κάνει ο συκοφάντης "
Διογένης από τη Σινώπη 400 - 325 π.χ
Μέγεθος γραμμάτων
+ + + + +
Share |

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Παπανδρέου έπαιζε με το iPad ενώ οι νέοι αγόρευαν

Print this post
 Τα παρασκήνια της 16ης Συνόδου, μέσα από τα μάτια των μαθητών. Μιλούν για την αδιαφορία του πρωθυπουργού, την καθυστέρηση προσέλευσης της υπ. Παιδείας και την παντελή έλλειψη ενδιαφέροντος του Α. Τσίπρα...Από μικρό και από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια τελικά....


Τα παραλειπόμενα της 16ης Συνόδου της Βουλής των Εφήβων εκμυστηρεύτηκαν στην εφημερίδα "Αδέσμευτος Τύπος" οι μαθητές της Β' Λυκείου που κάθισαν στα έδρανα της Βουλής το μεσημέρι της Δευτέρας.

Έχοντας απέναντί τους τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και πλήθος βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, οι μαθητές "σκάναραν" τις αντιδράσεις και τη συμπεριφορά τους απέναντι στα λεγόμενα των εφήβων δια βήματος της Βουλής, αλλά φαίνεται πως ούτε η περίφημη φράση "Μαζί τα φάγαμε; Δεν νομίζω", δεν τους συγκίνησε στην πραγματικότητα.

Δυστυχώς, η οξυμένη παρατηρητικότητα των εφήβων δεν λειτούργησε υπέρ των εκλεκτών μας στο Κοινοβούλιο, ενώ εξέθεσαν ακόμα και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Αδέσμευτος Τύπος", ο ίδιος ο πρωθυπουργός εισήλθε στην αίθουσα του Κοινοβουλίου με μικρή καθυστέρηση, ενώ αυτό που ομόφωνα σημείωσαν οι μαθητές ήταν ότι ο κ. Παπανδρέου δεν παρατηρούσε καθόλου τα παιδιά, αντίθετα... ασχολούνταν με το κινητό και το iPad του.



Έφηβοι στην Βουλή «Μαζί τα φάγαμε; Δεν νομίζω» by fon1972



Αυτό αποκάλυψε ο 17χρονος Σπύρος Χαραλάμπους από το Αγρίνιο, ενώ αναρωτήθηκε "για ποιο λόγο δεν μας κοίταζε καθόλου;. Από τις ομιλίες μας, σε ελάχιστες φάνηκε να αφοσιώνεται".

Από την άλλη, απαρατήρητη δεν φαίνεται να πέρασε στα βλέμματα των εφήβων και η αντίδραση της υπουργού Άννας Διαμαντοπούλου. Προκλητική ήταν η άφιξή της στο Κοινοβούλιο με μιάμιση ώρα καθυστέρηση, γεγονός που σχολιάστηκε αρνητικά από τους παρόντες στην αίθουσα.

Η Αγνή Ορφανουδάκη σχολίασε την καθυστερημένη προσέλευση ως "κρίση θεσμών, αξιών και κρίση σε βάθος".

Στο στόχαστρο των αρνητικών κριτικών μπήκε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, καθώς "ήρθε πρώτος και έφυγε μετά από ακριβώς πέντε λεπτά", σχολίασαν οι μαθητές Κώστας Πορφύρης από το Βέλγιο και ο Θωμάς Μικόπουλος από τη Μαγνησία

Μίκα Κοντορούση

Πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...