"Απ΄ τα άγρια θηρία το χειρότερο δάγκωμα το κάνει ο συκοφάντης "
Διογένης από τη Σινώπη 400 - 325 π.χ
Μέγεθος γραμμάτων
+ + + + +
Share |

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Παπανδρέου φιλούσε υπέροχα

Print this post
Τον περασμένο Ιούνιο, είχα την ευκαιρία να μιλήσω με έξι ξένους δημοσιογράφους –με τους πέντε στον Τερκενλή στο Σύνταγμα και με τον έκτο στο Μοναστηράκι, γιατί ο Τερκενλής είχε καταστραφεί μια μέρα πριν. Οι δυο από τους έξι δημοσιογράφους μου έκαναν μια «σκληρή» ερώτηση:

«Πιστεύεις ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είναι προδότης;». Είναι κάπως περίεργο να σε ρωτάει ένας ξένος δημοσιογράφος, αν θεωρείς πως ο πρωθυπουργός της χώρας σου είναι προδότης. Μάλλον, δεν είναι περίεργο – εσύ αισθάνεσαι περίεργα.

Βαριά λέξη η προδοσία. Και στην Ελλάδα χρησιμοποιείται με μεγάλη ευκολία αν και ο πρώτος και ο τελευταίος προδότης που κατέγραψε η ελληνική Ιστορία ήταν ο Εφιάλτης – όλοι οι υπόλοιποι είμαστε ήρωες.



Τους απάντησα πως δεν νομίζω ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είναι προδότης αλλά είμαι σίγουρος πως είναι βλάκας και ανίκανος. Ένα επώνυμο αδειανό.

Βέβαια, τους είπα πως στο κόμμα του οποίου ηγείται αυτός ο ανίκανος πρωθυπουργός στις τελευταίες εθνικές εκλογές πήρε πάνω από 3 εκατομμύρια ψήφους, ενώ μαζί με το κόμμα στο οποίο ήταν αρχηγός ο προηγούμενος ανίκανος πρωθυπουργός ξεπέρασαν κατά πολύ τα 5 εκατομμύρια ψήφους.

Άρα, αν υπάρχει προδοσία, είναι δημοκρατικά νομιμοποιημένη. Έχουμε ένα λαό που θέλει να προδώσει και να προδοθεί. Και επιλέγει, ως ηγέτες του, βλάκες και ανίκανους. Και μετά κλαψουρίζει. Αφού πρώτα έχει προδώσει ο ίδιος τη δημοκρατία, επιλέγοντας τους χειρότερους.

Για κανέναν από αυτούς τους έξι δημοσιογράφους δεν υπήρχε θέμα, αν ο Παπανδρέου και ο Καραμανλής γνώριζαν για το ύψος του χρέους της Ελλάδας – ήταν βέβαιοι πως γνώριζαν.

Η συζήτηση –που έγινε μάλιστα και με πολύ σοβαρό ύφος- για το αν ο πρωθυπουργός και ο πρώην πρωθυπουργός γνώριζαν την οικονομική κατάσταση της χώρας τους απασχόλησε μόνο Έλληνες πολιτικούς, δημοσιογράφους και πολίτες. Σε χώρες του πολιτισμένου κόσμου, κάτι τέτοιο θα ήταν αδιανόητο – αυτά συμβαίνουν μόνο στις μπανανίες.

Σκέφτομαι ξανά την ερώτηση των ξένων δημοσιογράφων. Είναι προδότης ο Γιώργος Παπανδρέου; Υποστήριξε πως δεν γνώριζε για το χρέος, υποσχέθηκε χρήματα για να εκλεγεί, συζητούσε από το 2009με τον Στρος Καν για προσφυγή στο ΔΝΤ –και αυτό το μάθαμε από μια σατιρική εκπομπή-, ενώ τώρα ένα πρώην μέλος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, η κυρία Ζωή Γεωργαντά, υποστηρίζει πως η κυβέρνηση φούσκωσε το έλλειμμα για το 2009 στο 15,4%, ώστε να παρθούν στη συνέχεια σκληρά μέτρα.

Είναι προδότης ο Γιώργος Παπανδρέου; Ναι, πιθανότατα. Αλλά, αφού οι πράξεις του και τα ψέματά του δεν ενοχλούν παρά ένα μικρό ποσοστό Ελλήνων, ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ο ηγέτης ενός λαού προδοτών. Άρα, είναι ο ιδανικός ηγέτης του.

(Στη φωτογραφία, ο 55χρονος άνδρας που επιχείρησε να αυτοπυρποληθεί χτες στη Θεσσαλονίκη, έξω από υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς. Περιέργως, το όνομα της Τράπεζας Πειραιώς λείπει από τα ρεπορτάζ των καθεστωτικών μέσων που μετέδωσαν την είδηση – μη χάσουν τη διαφήμιση. Κι όμως, αυτή θα έπρεπε να είναι η επόμενη διαφημιστική καμπάνια της Τράπεζας Πειραιώς. «Οι πελάτες μας καίγονται για εμάς».)


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...