"Απ΄ τα άγρια θηρία το χειρότερο δάγκωμα το κάνει ο συκοφάντης "
Διογένης από τη Σινώπη 400 - 325 π.χ
Μέγεθος γραμμάτων
+ + + + +
Share |

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Ξεκινά η δίκη για τις γερμανικές αποζημιώσεις στη Χάγη - "Κουμπωμένη" η ελληνική κυβέρνηση!

Print this post
Ξεκινά αύριο στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης η δίκη για τις γερμανικές αποζημιώσεις προς τη χώρα μας, με ευρεία κάλυψη από τα διεθνή ΜΜΕ. Στη δίκη θα παρευρίσκονται και πολλοί τοπικοί παράγοντες ελληνικών πόλεων που υπέστησαν θηριωδίες.

Για πρώτη φορά λοιπόν είναι ορατό το ενδεχόμενο να ανοίξει ο δρόμος για την Ελλάδα ώστε να δικάσει επιτέλους τα άγρια εγκλήματα των Γερμανών και να διεκδικήσει αποζημιώσεις από τη Γερμανία. Κι ενώ πρόκειται για μια τεράστιας σημασίας υπόθεση, η ελληνική κυβέρνηση αποφεύγει τους υψηλούς τόνους, προφανώς για να μην "ενοχλήσει" τη γερμανική κυβέρνηση!




Σύμφωνα με ρεπορτάζ της "Ελευθεροτυπίας", Ελλάδα, Ιταλία και Γερμανία θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους σε μία διαδικασία που θα διαρκέσει τουλάχιστον για όλη την επόμενη εβδομάδα.

Το βασικό διακύβευμα για τη χώρα μας είναι να αποφασιστεί αν τα εγκλήματα που διαπράττει στρατός κατοχής σε ξένη χώρα δεν καταδιώκονται από τη Δικαιοσύνη του κράτους στο οποίο τελέσθηκαν (δικαίωμα ετεροδικίας).

Αν το δικαστήριο αποφασίσει να άρει το ακαταδίωκτο, ανοίγει ο δρόμος για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων για τις απίστευτες θηριωδίες των Γερμανών στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, δηλαδή μαζική εξόντωση πληθυσμών χωριών, κάψιμο χωριών και άλλες τρομακτικές καταστροφές.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

1 σχόλιο:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...