"Απ΄ τα άγρια θηρία το χειρότερο δάγκωμα το κάνει ο συκοφάντης "
Διογένης από τη Σινώπη 400 - 325 π.χ
Μέγεθος γραμμάτων
+ + + + +
Share |

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

3η Σεπτεμβρίου: Μια καταλυτική ημερομηνία για την Ελλάδα!‏

Print this post

Γράφει ο Πύρινος Λόγιος


Ακούγοντας πριν λίγες μέρες τον πρωθυπουγό της χώρας, τον κυβερνήτη της με άλλα λόγια, να δηλώνει με...περισσή σιγουριά στους εμβρόνητους παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς που είχαν την... ατυχία να παρευρίσκονται εκεί, οτι «Βάλτε πλάτη κύριοι και σε λίγο καιρό να είστε σίγουροι οτι θα είμαστε στις τριάντα πλουσιότερες χώρες του κόσμου!!!» στέλνοντάς τους κυριολεκτικά στην ...κοντινότερη ψυχιατρική κλινική στα επείγοντα(!!), ένοιωσα μιαν απίστευτη δυσφορία, τόση, που παρα λίγο να βάλω τα κλάμματα απ την οργή μου.


Και ασφαλώς, οχι μόνον εγώ, αλλά όλοι μας, αναρωτιώμαστε πλέον ως έθνος: "Βρε μπας και τούτος εδώ παίρνει τίποτα μπάφες, σαν αυτές που νομιμοποίησε  τώρα τελευταία και βρίσκεται στο ...αλλού;"
Γιατί αν πιστέψουμε οτι αυτός ο ανθρωπος είναι πλήρως νηφάλιος και έχει σώας τα φρένας, τότε πρέπει η δικαιοσύνη να σπεύσει τάχιστα τις διαδικασίς για τη σύλληψή του και την καταδίκη του ως τον πλέον επικίνδυνο, αμετροεπή, αδίστακτο και ένοχο εσχάτης προδοσίας κυβερνήτη που γνώρισε ποτέ αυτός ο τόπος!
Ενα αδίστακτο "τσογλάνι", κωλόπαιδο του κοινού ποινικού δικαίου περί απάτης, που τολμάει χωρίς ντροπή και χωρίς αιδώ, να κοροιδεύει ασύστολα μπροστά στα μούτρα τους, ενα κάρο ανθρώπους, σοβαρούς επιχειρηματίες και κοινωνικούς φορείς, που περίμεναν - έστω και την ύστατη στιγμή - ένα λόγο σοβαρότητας και υπευθυνότητας που θα τους δώσει ελπίδα, μια αχτίδα φωτός μέσα στην απόλυτη μαυρίλα του σκοτεινού τούνελ....
Και επειδή αυτό συνέβη χτές, συνειρμικά μας έρχεται στο νού, στο νού όλων μας, μια μεγάλη ημερομηνία, που υπήρξε καταλυτική για τον τόπο μας. Μια ημερομηνία που η σπουδαιότητά της καταπατήθηκε και εξευτελίστηκε τόσο πολύ, όσο ΚΑΜΜΙΑ άλλη! 
Η ημερομηνία της "3η Σεπτεμβρίου"!...

Σαν σήμερα Ελληνες, πρίν 168 ολόκληρα χρόνια, ένας συνταγματάρχης του νεοσύστατου Ελληνικού Στρατού, ο Δημήτρης Καλλέργης, 17 μόλις χρόνια μετά την λήξη του επαναστατικού απελευθερωτικού αγώνα, ηγείται μιας μεγάλης ομάδας στρατιωτικών και λαικών και ξεσηκώνοντας τον λαό σε επανάσταση, αναγκάζει τον νεαρό (τότε) βασιλέα Οθωνα, να παραχωρήσει Σύνταγμα, την επίσημη δηλαδή Χάρτα λειτουργίας του νεοσύστατου ελληνικού κράτους. Μια Χάρτα που ήταν και η απαίτηση όλων των λαών της Ευρώπης, που βασανίστηκαν αιώνες απο την σκληρή φεουδαρχία και ολιγαρχία.
Ο Δημήτρης Καλλέργης, ένα πραγματικό παλικάρι, πολύ μορφωμένος (φοίτησε στην Αγ.Πετρούπουλη κηδεμονευόμενος απο τον θείο του κόμη Νέσελροντ) και φλογερός αγωνιστής της Επανάστασης, δε χάριζε κάστανα κανενός. Οπαδός της ρωσικής κουλτούρας και νοοτροπίας, ερχόταν πολλές φορές σε σύγκρουση με τους Γερμανούς της κουστωδίας που είχε δίπλα του ο βασιλιάς κι μάλιστα σε μια περίπτωση έντονης διαφωνίας σχετικά με τη "στημένη" δικη Κολοκοτρώνη-Πλαπούτα, χαστούκισε τον υπουργό Δικαιοσύνης χαρακτηρίζοντάς  τον "Προδότη"!
Βλέποντας λοιπόν όλη αυτή την απίστευτη γερμανοπαρέα που ήλθε για να ασελγήσει πάνω στο χιλιοπληγωμένο κορμί της πατρίδας του, ηγείται του στρατιωτικού σκέλους της οργάνωσης του κινήματος των Λαικών που είχε δημιουργήσει ο στρατηγός Μκρυγιάννης και ως διοικητής της μοίρας ιππικού Αθηνών και ουσιαστικός στρατιωτικός ηγέτης στις 3 Σεπτεμβρίου του 1843 κι αφού στο μεταξύ απο τα μεσάνυχτα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες είχε καταλάβει Δημόσιο Ταμείο, Εθνική Τράπεζα (του Γεωργίου Σταύρου που τύπωνε το νόμισμα), Υποθηκοφυλάκιο και είχε απελευθερώσει τον φυλακισμένο Μακρυγιάννη, περικυκλωνει με 2000 στρατό και 10.000 λαό το παλάτι και απαιτεί το Σύνταγμα, που ήταν ο πόθος χιλιάδων Ελλήνων. Ο Οθωνας, περικυκλωμένος και εγκλωβισμένος, αναγκάζεται να υποκύψει και υπογράφει, παρά τις σοβαρές αντιρρήσεις των άλλων Γερμανών επιτρόπων και συμβούλων του. Σ' αυτό λοιπόν το παλικάρι, το Εθνος χρωστάει ααμέριστη ευγνωμοσύνη.

Εκατόν τριάντα ένα χρόνια αργότερα, ένας κοινός - πλήν χαρισματικός - πολιτικός απατεώνας, ονόματι Ανδρέας Γ. Παπανδρέου,  επιλέγει αυτήν την ημερομηνία, 3 Σεπτεμβρίου, στα 1974, για να υφαρπάξει τις πιο μεγάλες προσδοκίες ενός βασανισμένου και χιλιοπροδωμένου λαού για ελευθερία, κοινωνική διακοσύνη και λαική κυριαρχία, παρουσιάζει με περίσσιο θράσος την ιδεολογική διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ, βαφτίζοντάς την ως "Διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη" και αγγίζει τις πιο ευααίσθητες χορδές του. Μια διακήρυξη, που λίγα χρόνια αργότερα, ως πρωθυπουργός της Ελλάδος πλέον, πετάει στα σκουπίδια, (ουτέ κάν στο χρονοντούλαπο),  της Ιστορίας της πατρίδας...

Αν για τον Δημήτρη Καλλέργη, φλογερό πατριώτη, ήρωα και ευγενή, το Σύνταγμα υπήρξε γι αυτόν το κοινωνικό  και διοικητικό συμβόλιο της πολιτείας έναντι των πολιτών της, για τον Ανδρέα Παπαανδρέου το δικό του "Κοινωνικό Συμβόλαιο" υπήρξε το όχημα για τον σφετερισμό της εξουσίας και της εγκαθύδρισης στη πολιτική ζωή μιας ιδιόρρυθμης κοινοβουλευτικής δικτατορίας, όπου κουμάντο κάνουν πλέον οι λακέδες του κόμματος και οι αρχηγοί των διεφθαρμένων κομματικών οργανώσεων.

Τριανταεφτά χρόνια αργότερα, η "Διακήρυξη" αυτή είχε γίνει όχι απλά ο μοχλός για την άσκηση της εξουσίας απο την πιο βρώμικη και ελεινή πολιτική συμμορία της νεώτερης πολιτικής Ελλάδας, αλλά και ο φορέας της απόλυτης εθνικής ταπείνωσης. Και σήμερα, ο μεγαλύτερος γιός του Ανδρέα και συνεχιστής της δυναστείας Παπανδρέου, ο Γεώργιος Α. Παπανδρέου, πρωθυπουργός της χώρας, διεκπαιρεώνει απλά τα αποτελέσματα αυτού του προδοτικού σφετερισμού της Εξουσίας του πατέρα του, φτάνοντας έναν ολόκληρο λαό, απο το όνειρο της "Διακύρηξης" αυτής στον απόλυτο Εφιάλτη της εξαθλίωσης και στην οικονομική σκλαβιά ξένων συμφερώντων.

Το χειρότερο όλων δε, είναι οτι χτές, πράγματι ξεπέρασε ακόμη και τον ίδιο τον πατέρα του σε θράσος και αμετροέπεια, δηλώνοντας «Βάλτε πλάτη και σε λίγο καιρό θα είμαστε στις τριάντα πλουσιότερες χώρες του κόσμου», τη στιγμή που όλοι στην Ευρώπη μιλάνε φωναχτά πλέον περί αποπομπής της χώρας μας απο το κοινό νόμισμα, φωνάζουν όλοι πλέον οτι πο το Φεβρουάριο του 2012 η Ελλάδα θα είνααι σε καθεστώς πλήρους πτώχευσης, διακηρύττουν όλοι οτι η Ελλάδα θα είναι πλέον ένα ακόμη προτεκτοράτο της Μεγάλης Γερμανίας του 4ου Ράιχ.

Για μας τους Ελληνες όμως αδέλφια, η 3η Σεπτεμβρίου 2011 θα πρέπει να είναι η μέρα που θα απαιτήσουμε, που θα βροντοφωνάξουμε πάλι στη πλατεία οτι "θέλουμε τη Πατρίδα μας Πίσω!"
Θα είναι μέρα εναρκτήριου αγώνα απελευθέρωσης!
Τίποτε δε χάθηκε ακόμη, εκτός κι αν εμείς το αφήσουμε να χαθεί!

Ολοι λοιπόν στο Σύνταγμα απόψε το βράδυ! Αν λοιπόν ο Δημήτρης Καλλέργης και μια χούφτα λαού και στρτού  κάποτε ανάγκασαν μιαν ολόκληρη μοναρχία που εποπτεύονταν απο μιαν άλλη, εξ ίσου δυναμική "Τρόικα" σαν τη σημερινή, να υποκύψουν παραδίδοντας το Σύνταγμα της Ελλάδος στον λαό της, εμείς απόψε πρέπει να αγωνιστούμε για τη πατρίδα που θα παραδόσουμε στα παιδιά μας και στα παιδιά των παιδιών μας....

Υ.Γ. Εκανα λάθος αδέρφια και σχωρνάτε με... Τελικά ΔΕΝ είναι ο Ανδρέας Παπανδρέου ο χειρότερος προδότης που γέννησε ποτέ αυτή η χώρα. Είναι όντως ο γιός του Γιώργος, το απίστευτο αυτό κακομαθημένο και πουλημένο "τσογλάνι" που - ευτυχώς για την αξιοπρέπειά μας - γεννήθηκε στην Αμερική...


 Γιάννης Βούρος
Μελβούρνη- ΑυστραλίαΠηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...