"Απ΄ τα άγρια θηρία το χειρότερο δάγκωμα το κάνει ο συκοφάντης "
Διογένης από τη Σινώπη 400 - 325 π.χ
Μέγεθος γραμμάτων
+ + + + +
Share |

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Νέα Αλβανική πρόκληση κατά τns μειονότητας

Print this post
ΜΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 750 ΕΥΡΩ ΑΠΟΤΡΕΠΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ

  Η αλβανική κυβέρνηση εξαιρεί από την απογραφή όσους μένουν εκτός Αλβανίας τον τελευταίο χρόνο, άρα μεγάλο μέρος των Βορειοηπειρωτών.Καμία σημασία δεν δίνει πλέον η Αλβανία στην Ελλάδα και στις άνευ αντικρίσματος, όπως αποδεικνύεται, δηλώσεις περί προστασίας των Βορειοηπειρωτών.
  Μετά τις διώξεις τις δημεύσεις περιουσιών και τις δολοφονίες μειονοτικών από παρακρατικούς, η αλβανική κυβέρνηση επιχειρεί να εξαφανίσει τους ελληνικής καταγωγής πολίτες , και ως στατιστική καταγραφή από τα δημογραφικά στοιχεία της.



Λάμπρος Καλαρρύτης

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ  ΤΥΠΟΣ

Όπως ήδη έχει πληροφορηθεί η Αθήνα, η κυβέρνηση του Σαλί Μπερίσα έχει προωθήσει στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής και ετοιμάζεται να καταθέσει στην Ολομέλεια σχέδιο νόμου για την απογραφή το οποίο προβλέπει την επιβολή προστίμου 100.000 λεκ (750 ευρώ) σε όσους δηλώνουν «ψευδή στοιχεία».

Αποθάρρυνση
Στην ουσία πρόκειται για νομοθέτημα που αποσκοπεί στην αποθάρρυνση των Ελλήνων μειονοτικών από τπ δήλωση της εθνικής καταγωγής τους. παρότι στο νομοσχέδιο συμπεριλαμβάνει διάταξη για την προαιρετική καταγραφή εθνικότητας και γλώσσας.

Η μεθόδευση, όπως αναφέρεται και σε ερώτηση τριών βουλευτών του ΛΑ.Ο.Σ. (Γεωργιάδης, Πλεύρης, Κοραντής) προς τον ΥΠΕΞ Σταύρο Λαμπρινίδη, έχει ως εξής:
«Με την απογραφή του έτους 1950, ο Εμβέρ Χότζα απένειμε υποχρεωτικά την αλβανική ιθαγένεια σε όλους τους Αλβανούς πολίτες διαγράφοντας από τα ληξιαρχεία την πραγματική εθνική ταυτότητα όλων των μειονοτήτων και ιδίως της ελληνικής…

Οι ομογενείς οι οποίοι θα δηλώσουν άλλη εθνικότητα από αυτήν που αναγράφεται στα κατά τόπους ληξιαρχεία θα υφίστανται χρηματική ποινή 100.000 λεκ/750 ευρώ». Σύμφωνα, δε, με τον αλβανικό Τύπο, τοπροαιρετικό ερώτημα «Ποια είναι η εθνικότητά σας;» αντικαθίσταται με τη διατύπωση «Σε ποια εθνοπολιτισμική ομάδα ανήκετε;», η οποία είναι πιο ασαφής και «θολή» από τη συγκεκριμένη έννοια της εθνικότητας.

Επίσης, προκειμένου η αλβανική κυβέρνηση να μειώσει όσο το δυνατόν τον αριθμό αυτών που θα δηλώσουν ελληνική καταγωγή, εξαιρεί από την απογραφή όσους διαμένουν εκτός αλβανικής επικράτειας τουλάχιστον τον τελευταίο χρόνο, άρα ένα μεγάλο μέρος των Βορειοηπειρωτών που βρίσκονται για αρκετό χρονικό διάστημα στην Ελλάδα.

Διπλωματικές πηγές έλεγαν στον «Ε.Τ.» ότι έχουν γίνει διαβήματα στην Ε.Ε. προκειμένου να παρέμβουν προς τα Τίρανα και τα κοινοτικά όργανα.

Αυτό βέβαια έχει γίνει αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια για διάφορα θέματα που αφορούν στη μεταχείριση της ελληνικής μειονότητας από τις αλβανικές Αρχές, αλλά ουδέν θετικό αποτέλεσμα έχει επέλθει. Αντιθέτως, η αλβανική συμπεριφορά έχει επιδεινωθεί

«Ποιος αντέχει…»
Όσον αφορά στο πόσο οι Αλβανοί υπολογίζουν τις ευρωπαϊκές πα­ρεμβάσεις, είναι χαρακτηριστικό το περιστατικό που αναφέρει το βορειοηπειρωτικό site deropoli. com, το οποίο φιλοξενεί και σχετικό βίντεο από την επίσημη ιστο- σελίδα της Ε.Ε.!

«Λίγο πριν αρχίσει συνάντηση στις Βρυξέλλες μεταξύ αλβανικής αντιπροσωπίας και Ευρωπαίων εκπροσώπων», οι οποίοι παρατήρησαν ότι η Αλβανία δεν έχει εκπληρώσει κανένα από τα δώδεκα σημεία της Συμφωνίας Σταθερότητας και Σύνδεσης, «ο Αλβανός ΥΠΕΞ Εντμόντ Χατζινάστο κουβεντιάζοντας με την υπουργό Ένταξης Μαϊλίντα Μπρέγκουτη της είπε (χωρίς να συνειδητοποιεί ότι είναι ανοικτό το μικρόφωνο) «ποιος αντέχει τις πορδές τους!», ενώ η Μπρέγκουτη αποκάλεσε κάποιον Ευρωπαίο “ηλίθιο”»!

Το είδα εδώ
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...