"Απ΄ τα άγρια θηρία το χειρότερο δάγκωμα το κάνει ο συκοφάντης "
Διογένης από τη Σινώπη 400 - 325 π.χ
Μέγεθος γραμμάτων
+ + + + +
Share |

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

"Ως εδώ με τον Πάγκαλο, αν δεν τον διώξουν δεν ψηφίζουμε"

Print this post
Έξαλλοι έγιναν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με τα λεγόμενα του Θ. Πάγκαλου περί τανκς με τον Μίμη Ανδρουλάκη να φωνάζει στο καφενείο της Βουλής: "Ως εδώ με τον Πάγκαλο, αν δεν τον διώξει σήμερα, δεν ψηφίζει κανείς!"

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τις δηλώσεις του αντιπροέδρου Θ. Πάγκαλου σχετικά με τα τανκς και όσα ανέφερε σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα "El Mundo".



Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η Χρύσα Αράπογλου, η οποία δήλωσε στον γραμματέα της ΚΟ ότι "με όλα αυτά που γίνονται, όσα χρήματα έμειναν στη χώρα μετά τις δηλώσεις Δαμανάκη για έξοδο από το ευρώ, θα φύγουν αύριο κιόλας".

Για γκεμπελίστικη νοοτροπία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο ο Μανώλης Γλέζος, ενώ αντιδράσεις εκδηλώθηκαν επίσης από τις Αννα Νταλάρα, Τόνια Αντωνίου και Νάντια Γιαννακοπούλου.

Μάλιστα νωρίτερα χθες σε ανακοίνωση του το ΚΚΕ ζητούσε από τον πρωθυπουργό να πάρει ξεκάθαρη θέση απέναντι στην απειλή Πάγκαλου "μεσοπρόθεσμο ή τανκς".

Μιλώντας στη Βουλή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, διαδεχόμενος στο βήμα τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα, ο οποίος νωρίτερα είχε σχολιάσει επικριτικά τα λεγόμενα του, ανέγνωσε το ακριβές περιεχόμενο της συνέντευξής του στην ισπανική εφημερίδα "El Mundo".

Ο Θ. Πάγκαλος σημείωσε πως ο ελληνικός λαός γνωρίζει και έχει δει από την ιστορική του εμπειρία, αλλά και από άλλες χώρες του κόσμου τι σημαίνει χρεοκοπία:

"Παύουν οι πληρωμές από το κράτος, οι τράπεζες κλείνουν και οι καταθέτες κλείνουν και οι τράπεζες δεν έχουν πρόσβαση στις καταθέσεις τους και σε μερικές περιπτώσεις όπως στην Αργεντινή χρειάζεται να παρέμβει η Αστυνομία και τα τανκς. Αυτή η μοίρα, την οποία έχει ζήσει ο ελληνικός λαός στην παλαιότερη ιστορία του, δεν τον απειλεί αυτή τη στιγμή, διότι η κυβέρνηση έχει γνώση και εφαρμόζει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα ανόρθρωσης της ελληνικής οικονομίας", είπε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας για όσους είναι απληροφόρητοι από τον διεθνή Τύπο ότι το 2001 σε τρεις ημέρες στο Μπουένος Άιρες υπήρξαν 42 νεκροί.

"Αυτό είπα. Τώρα, αν αυτό απογοητεύσει τους επενδυτές και δεν απογοητεύει τους επενδυτές η κατάλυση του νόμου και της τάξεως από ανθρώπους που εμπνέονται από συγκεκριμένες πολιτικές γραμμές και κατευθύνσεις καθημερινά στους δρόμους και τις πλατείες αυτό το αφήνω στη συνείδηση αυτών που με κατηγόρησαν", κατέληξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Πάγκαλος χαρακτήρισε "σημαντική επιτυχία" το γεγονός ότι η δεύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Ισπανίας του παραχώρησε μία σελίδα της για να εκθέσει τις θέσεις της χώρας μας, καθώς, όπως είπε, ο διεθνής Τύπος (στον οποίο η χώρα μας είναι πρώτο ή δεύτερο θέμα) φιλοξενεί στο σύνολό του άρθρα εναντίον της Ελλάδας, υπονομευτικά και ειρωνικά.

Ανέφερε ακόμη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ότι στην συνέντευξή του εκθέτει λεπτομερώς τις προσπάθειες της κυβέρνησης και του υπουργού Οικονομικών για να βρουν μία λύση σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους, το Μεσοπρόθεσμο και συγκεκριμένα λέει:

"Η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει. Είναι απόφαση της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ και συναντά η άποψη αυτή, πιστεύω, την ευρύτατη κατανόηση του ελληνικού λαού".

Πηγή

1 σχόλιο:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...