"Απ΄ τα άγρια θηρία το χειρότερο δάγκωμα το κάνει ο συκοφάντης "
Διογένης από τη Σινώπη 400 - 325 π.χ
Μέγεθος γραμμάτων
+ + + + +
Share |

Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

"Θα παραιτηθώ εάν τοποθετηθεί Επίτροπος να μου λέει τι θα κάνω"

Print this post
Αναβρασμός επικρατεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης μετά την συμφωνία με την τρόικα και το ενδεχόμενο τοποθέτησης Επιτρόπων σε κρίσιμα υπουργεία. Αντίθετος με αυτό το ενδεχόμενο δηλώνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Σκανδαλίδης



Δεν είναι λίγοι οι υπουργοί που εναντιώνονται σε μια τέτοια εξέλιξη. Αρχής γενομένης με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Σκανδαλίδη ο οποίος μιλώντας στο Mega, τόνισε πως εάν τοποθετηθεί Επίτροπος ο οποίος θα του λέει τι θα κάνει, θα παραιτηθεί.
"Δεν νομίζω πως θα υπάρξει ένας ξένος που θα έρθει στο υπουργείο και θα μου πει αν θα δώσω ή όχι τα λεφτά στους αγρότες" δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ στην ερώτηση εάν θα παραιτηθεί  εάν τοποθετηθεί ένας τέτοιος επίτροπος απάντησε "Βεβαίως".
"Μεταφορά τεχνογνωσία από το εξωτερικό ναι, πρώτος θα τη δεχθώ και θα την εφαρμόσω. Να' έρθει ένας μπάστακας έξω από το γραφείο μου και να λέει πού πάνε τα χρήματα, ενώ τους στόχους τους έχουμε συμφωνήσει με την τρόικα, δεν το αποδέχομαι" υπογράμμισε.
Παράλληλα, ο υπουργός Επικρατείας κ. Χάρης Παμπούκης σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής τονίζει ότι τα μέτρα που λαμβάνονται είναι αναγκαία για να διορθώσουν στρεβλώσεις της τελευταίας τριακονταετίας.
"Βεβαίως υπάρχει δικαιολογημένη λαϊκή δυσφορία , κοινωνική ένταση και ορθά αίσθημα αδικίας", λέει ο υπουργός τονίζοντας παράλληλα πως "οφείλουμε μια μεγάλη συγγνώμη στον λαό, γιατί οι θυσίες είναι άδικες από την φύση τους και ο πόνος υπαρκτός" συμπληρώνοντας ωστόσο πως "αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει άλλος δρόμος".
Ο Χ. Παμπούκης υπεραμύνεται της κυβερνητικής πολιτικής λέγοντας πως "επιχειρούμε μια διόρθωση σε συσσωρευμένες στρεβλώσεις 30 ετών με αποτέλεσμα σήμερα να είναι πιο επιτακτική η ανάγκη να χαράξουμε μια νέα πορεία" και δεν διστάζει να κάνει αυτοκριτική στα κυβερνητικά πεπραγμένα μιλώντας για λάθη.
"Προφανώς έχουν γίνει και λάθη, αλλά δεν είναι η ώρα του καταλογισμού τους" λέει ο υπουργός.
Αναφερόμενος μάλιστα στο κίνημα των "Αγανακτισμένων" ο υπουργός Επικρατείας λέει χαρακτηριστικά πως "υπό προϋποθέσεις μπορεί να συντελέσει στην πολιτική δυναμική στη χώρα, να λειτουργήσει ως συναγερμός για το πολιτικό σύστημα".

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...