"Απ΄ τα άγρια θηρία το χειρότερο δάγκωμα το κάνει ο συκοφάντης "
Διογένης από τη Σινώπη 400 - 325 π.χ
Μέγεθος γραμμάτων
+ + + + +
Share |

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Ο Λαζόπουλος αποκάλυψε το κρυφό βίντεο του Στρος Καν

Print this post
Αναταράξεις στην πολιτική ζωή του τόπου προκάλεσε βίντεο που προέβαλε το Αλ Τσαντίρι Νιουζ, με τις συζητήσεις του επικεφαλής του ΔΝΤ και το πρωθυπουργού. Κατηγορίες από τη ΝΔ για υπόγειες συνεννοήσεις για προσφυγή στο μηχανισμό, χωρίς να το γνωρίζει ο λαός

Για πολιτικό κόλαφο για την αξιοπιστία του Γιώργου Παπανδρέου κάνει λόγο η ΝΔ μετά τη δημοσιοποίηση αποσπάσματος των δηλώσεων που είχε κάνει ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν σε γαλλικό κανάλι και το οποίο δημοσιοποιήθηκε στην εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου στον ALPHA.
 


Στο απόσπασμα της συνέντευξής του, το οποίο δεν μεταδόθηκε στο πρόσφατο ντοκιμαντέρ του γαλλικού "canal +", ο Στρος Καν εμφανίζεται να δηλώνει:

"Όταν λέω υπερβάλλοντας ότι όταν ήρθε το ΔΝΤ στην Ελλάδα, κλείσαμε το θέμα σε 15 ημέρες. Το κλείσαμε σε 15 ημέρες διότι δουλέψαμε επί μήνες πριν με τις ελληνικές αρχές και το κάναμε υπόγεια. Γιατί αυτό; Γιατί οι ελληνικές αρχές επιθυμούσαν την παρέμβαση του ΔΝΤ, αν και ο Παπανδρέου για πολιτικούς λόγους δεν το έλεγε στο λαό. Αλλά από την αρχή με είχε πάρει πολλές φορές τηλέφωνο" δήλωσε ο επικεφαλής του ΔΝΤ.

Σε ανακοίνωση του ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιάννης Μιχελάκης, τονίζει πως "αποκαλύπτεται ότι μαζί με τον κ. Παπανδρέου δούλεψαν για πολλούς μήνες, ότι το έκαναν υπόγεια και ότι είχαν συστηματική επικοινωνία για το θέμα αυτό. Και όλα αυτά γιατί όπως λέει ο κ. Στρος Καν, ο κ. Παπανδρέου ήθελε να κρύψει από το λαό τις μεθοδεύσεις του για την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ."

Ο κ. Μιχελάκης ζητά από την κυβέρνηση να απαντήσει χωρίς υπεκφυγές καθώς όπως λέει "ο λαός πρέπει να μάθει τί κρύβεται πίσω από την απόφαση εκείνη". Την ώρα που ο κ. Παπανδρέου έλεγε ότι λεφτά υπάρχουν και ότι δεν υπάρχει περίπτωση να προσφύγουμε στο ΔΝΤ μυστικά και υπόγεια σχεδίαζαν το ακριβώς αντίθετο εξαπατώντας τον ελληνικό λαό.



Λαζόπουλος για Στρος Καν - Παπανδρέου by fotnak



Πεταλωτής: "Συστηματική παραπληροφόρηση"

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής χαρακτήρισε ως "συστηματική παραπληροφόρηση και διαστρέβλωση της αλήθειας" τον τρόπο που η ΝΔ και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης έσπευσαν να επικρίνουν τον πρωθυπουργό , σχετικά με αφορμή την προβολή, από τηλεοπτική σατιρική εκπομπή, παλιότερων δηλώσεων του επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν.

"Με γκεμπελικό τρόπο δεν λένε ότι μετά την λιποταξία της ΝΔ από την κυβέρνηση ήμασταν ένα βήμα από την χρεοκοπία και δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες και να καταβληθούν οι μισθοί του κράτους".

Ο κ. Πεταλωτής δήλωσε ότι όλα έγιναν δημόσια και στο φως και επικαλέστηκε δηλώσεις του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες 11/12/2009 και στις 11/2/2010, στις οποίες ο κ. Παπανδρέου είχε αναφέρει ότι «έχω επαφές με τον Στρος Καν για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση στην χώρα και η κυβέρνηση έχει ζητήσει τη συνεργασία του ΔΝΤ», καθώς και ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών στις 13/1/2010, η οποία αναφερόταν στις συζητήσεις που είχε το οικονομικό επιτελείο με αντιπροσωπεία του ΔΝΤ, στην Αθήνα για την παροχή και συνδρομή τεχνικής βοήθειας, σε θέματα φορολογίας και εφαρμογής του προϋπολογισμού.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι ο πρωθυπουργός, ως όφειλε, διερευνούσε όλες τις δυνατότητες για να μπορέσει να δανειστεί η χώρα, αφού δεν υπήρχε ο μηχανισμός στήριξης και τα εργαλεία της Ε.Ε.

Ο κ. Πεταλωτής αντέκρουσε την κριτική "υποκρισίας" της ΝΔ για "υπόγειες διαδρομές της κυβέρνησης", λέγοντας ότι "σε λίγο θα μας πουν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έβαλε την Πορτογαλία και την Ιρλανδία στο μηχανισμό".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...