"Απ΄ τα άγρια θηρία το χειρότερο δάγκωμα το κάνει ο συκοφάντης "
Διογένης από τη Σινώπη 400 - 325 π.χ
Μέγεθος γραμμάτων
+ + + + +
Share |

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Επιμήκυνση ζητά η Αθήνα

Print this post
Όσο και να προσπαθεί η κυβέρνηση και όλοι οι παράγοντες της -σχεδόν όλοι- να στρέψουν αλλού τη συζήτηση και να μην ασχολείται ο πολιτικός κόσμος και οι Έλληνες, με την αναδιάρθρωση, τόσο προστίθεται σχεδόν κάθε μέρα, ένα νέο στοιχείο. Αυτή τη φορά, άκρως αξιόπιστη εφημερίδα δημοσιεύει ρεπορτάζ, σύμφωνα με το οποίο, έχει υποβληθεί αίτημα στην τρόικα για επιμήκυνση



Τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους έχουν αναζωπυρωθεί ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα. Κι ενώ η κυβέρνηση επιχειρεί να απορρίψει κάθε τέτοια πιθανότητα, επίσημα τουλάχιστον, φαίνεται πως υπόγεια έχει διαφορετικό σκεπτικό και στρατηγική, σύμφωνα με δημοσίευμα έγκυρης εφημερίδας.

Οι πληροφορίες της Καθημερινής της Κυριακής θέλουν την Αθήνα να έχει υποβάλει αίτημα στην τρόικα για επιμήκυνση του συνόλου του χρέους.

Ωστόσο η τρόικα φαίνεται να είναι αρνητική, ως προς αυτό το ενδεχόμενο.

Η εφημερίδα επικαλείται πηγές από την Κομισιόν, σύμφωνα με τις οποίες, τόσο τον περασμένο Φεβρουάριο, όσο και τον Απρίλιο, όταν η τρόικα επισκέφθηκε την ΑΘήνα, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου έθεσε το ζήτημα της επιμήκυνσης του συνόλου του χρέους, ώστε να διευκολυνθεί η Ελλάδα στην εξυπηρέτησή του και να αρθούν οι ανησυχίες της αγοράς για ενδεχόμενο "κούρεμα" των ελληνικών ομολόγων.

Η απάντηση της Κομισιόν και της ΕΚΤ ήταν η ίδια. Απλώς αρνητική.

Ο λόγος τον οποίον επικαλέστηκαν, είναι το ότι η επιμήκυνση θα προκαλούσε νέους κραδασμούς στο ευρωσύστημα, αν και όπως γίνεται γνωστό από το ρεπορτάζ της Καθημερινής, υπάρχουν χώρες όπως η Ολλανδία και η Γερμανία που είναι πρόθυμες να συζητήσουν το ενδεχόμενο.

Εν ολίγοις, Κομισιόν και ΕΚΤ εμμένουν στην πλήρη εφαρμογή και υλοποίηση του μνημονίου, όπερ και σημαίνει, επιτάχυνση της εφαρμογής του.

Έτσι, για πρώτη φορά, η αποστολή αξιολόγησης που έρχεται στην πρωτεύουσα στις 4 Μαΐου, δεν θα εξετάσει μόνο όσα έπρεπε να έχουν υλοποιηθεί, αλλά και τις μελλοντικές δεσμεύσεις της χώρας.

Βροντερό όχι και από το ΔΝΤ

Στον ίδιο άξονα κινείται και το ΔΝΤ. Καμία αναδιάρθρωση του χρέους, πιστή εφαρμογή του μνημονίου και άμεση λήψη αποφάσεων από την ΕΕ για συνολική αντιμετώπιση της κρίσης.

Οι αξιωματούχοι του ΔΝΤ συνεχίζουν να διαψεύδουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "αν η Ελλάδα σκόπευε να προβεί σε αναδιάρθρωση του χρέους της και αν πιστεύαμε ότι το πρόβλημα της Ελλάδα δεν είναι επιλύσιμο, τότε δεν επρόκειτο να στηρίζαμε σήμερα την Ελλάδα"


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...