"Απ΄ τα άγρια θηρία το χειρότερο δάγκωμα το κάνει ο συκοφάντης "
Διογένης από τη Σινώπη 400 - 325 π.χ
Μέγεθος γραμμάτων
+ + + + +
Share |

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Τώρα ολοταχώς για καθορισμό ΑΟΖ με την Ελλαδα

Print this post
Μετά την επίσκεψη του Προέδρου στο Ισραήλ, καθίσταται απόλυτα επίγουσα και εθνικά πάρα πολύ σημαντική η σύντομη συμφωνία Ελλάδας-Κυπριακής Δημοκρατίας για καθορισμό των ΑΟΖ τους. Το Καστελόριζο καθορίζει το κοντινότερο σημείο προς την Κύπρο και ενώνει τις δύο ΑΟΖ μας. Η Κύπρος συνδέεται άμεσα με την Ελλάδα και δι’ αυτής με την υπολοιπη Ευρώπη. Το Καστελόριζο μάς φωνάζει δυνατά. Ας το ακούσουμε πρωτοι εμείς, εάν η Ελλάδα... είναι μακριά.
             

Ο πολύς Νταβούτογλου θέλησε να προλάβει την επίσκεψη του δικού μας Προέδρου στο Ισραήλ και πήγε πάλι στην Αθήνα, για να της πεί αυτά που είπε για το Καστελόριζο. Νομίζω αυτός ήταν ο πρώτος στόχος του σ’ αυτή την επίσκεψη. Νομίζω όμως έκανε καλό κυρίως στην Ελλάδα, γιατί αποκάλυψε με τον γνωστό του ανερυθρίαστο τρόπο τη βαθύτερη τουρκική πολιτική και επιδιώξεις.


Το σύνδρομο του φόβου το χρησιμοποεί η Τουρκία για να κάνει την Ελλάδα να της συμπεριφέρεται με ένα δουλικό και γλοιώδη τρόπο. Η Τουρκία αντιμετωπίζεται κυρίως με ΘΑΡΡΟΣ που το φοβείται πολύ και έξυπνες πολιτικές. Και μια τέλεια τέτοια ευκαιρία είναι τα μεγάλα κοιτάσματα υδρογονανθράκων που υπάρχουν στη Νοτιανατολική λεκάνη της Μεσογείου, όπου και η Κύπρος ευρίσκεται.

Η δε εξυπνη χρησιμοποίηση του Ισραήλ, με στόχο τον πολλαπλασιασμό του ευρύτερου κέρδους για την Κύπρο, για την Ελλάδα και το Ισραήλ. Ήταν όντως σημαντική η δήλωση του Αμπού Αμπάς, ότι η προσέγκιση ΚΔ-Ισραήλ είναι και προς το συμφέρον των Παλαιστινίων, γιατί με ανάλογους τρόπους μπορεί να λυθεί και το Παλαιστιακό, με την Κύπρο να συμβάλλει. Αυτή είναι η πεποίθησή μου, ότι μπορεί να συμβεί.

Όπως προορίζεται η Κύπρος να γίνει κόμβος εξαγωγής φυσικού αερίου και άλλων αναλόγων προϊόντων στη ΕΕ, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο μπορεί να γίνει το «Περιφερειακό Κέντρο Επίλυσης του Παλαιστινιακού, αλλά και σταθερό σημείο αναφοράς στη ασταθή περιοχή μας, ιδίως και με τις τελευταίες εξεγέρσεις των τελευταίων μηνών». Δεν θα υποψιάζονται την Κύπρο ούτε την Ελλάδα οι γείτονές μας, όπως είμαι βέβαιος συμβαίνει με την Τουρκία, που είναι μια χώρα άρπαγας, δολοφόνος και γενοκτόνος.



Η Ελλάδα θα φύγει μπροστά από τη μίζερη πολιτική της κατάσταση και θα δώσει νέο νόημα στο λαό της, στην ΕΕ και στον κόσμο, ότι ΤΟΛΜΑ να παίρνει πρωτοβουλίες που θα τη βγάλουν και από τα οικονομικά αδιέξοδα.

Να η νέα πολιτική που καλείται ο Ελληνισμός να ακολουθήσει, για να βγει από τη μιζέρια. Στην Ελλάδα για την οικονομία κυρίως και στην Κύπρο από μια λύση που δεν θα εφαρμόζεται και θα γίνει προσπάθεια να έλθει μόνο για ένα σκοπό. ΝΑ διαλύσει την ΚΔ, που υπογράφει συμφωνίες σαν την τελευταία με τις ΑΟΖ με θάρρος, που πηγάζει από την κάλυψη του Διεθνούς Δικαίου.

Ακριβώς αυτό το διεθνές Δίκαιο καλύπτει την ΚΔ, που πρέπει επιτέλους να απαιτήσει από την Τουρκία να αποχωρήσει από την Κύπρο μαζί με τα στρατεύματά της και τους εποίκους της. Και όλοι οι νόμιμοι Κύπριοι γνωρίζουμε πώς θα διαφεντεψουμε τον τόπο μας.

Εμπρός, Ελλάδα μας, τόλμα επιτέλους. Έλα μαζί μας να καθορίσουμε τις τεράστιας αξίας ΑΟΖ μας, που θα αλλάξουν τη μοίρα μας. Θέλει και λιγο ρίσκο για να πετυχεις σε κάτι.

Η Κύπρος το πήρε αρκετές φορές από το 2004 και μετά, και θα το ξαναπάρουμε με βεβαιότητα όταν ξαναχρειαστεί.

Έλα λοιπόν, ξεθάρρεψε επιτέλους!






* Γιατρός

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...