"Απ΄ τα άγρια θηρία το χειρότερο δάγκωμα το κάνει ο συκοφάντης "
Διογένης από τη Σινώπη 400 - 325 π.χ
Μέγεθος γραμμάτων
+ + + + +
Share |

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Sitel: «Τα ιστορικά βιβλία των Βαλκανίων είναι σκοπιανή προπαγάνδα εναντίον της Ελλάδας!»

Print this post
   Οι Έλληνες άρχισαν μια εκστρατεία

            ενάντια στα βιβλία της ιστορίας των Βαλκανίων γιατί είναι ανθελληνικά.

Τέσσερις τόμοι της βαλκανικής ιστορίας που προέκυψε από τη συνεργασία οκτώ βαλκανικών χωρών, η Ελλάδα τα έχει χαρακτηρίσει ως προπαγάνδα εναντίον του μακεδονικού ελληνισμού.

Με την πλήρη υποστήριξη από την ελληνική διασπορά των ΗΠΑ, του Καναδά, της Αυστραλίας, και μέρος των καθηγητών, αντέδρασαν έντονα σε αυτά τα βιβλία και σε καμιά περίπτωση δεν γίνονται δεκτά, ώστε να φθάσουν στα χέρια της ελληνικής νεολαίας.
   
Υποστηρίζουν ότι τα βιβλία της ιστορίας είναι προσαρμοσμένα, αποκλειστικά, στη διάδοση του ‘μακεδονισμού’ και σε όλους τους τέσσερις τόμους η Ελλάδα απεικονίστηκε αρνητικά ως κατακτητής που κατέχει ως ‘σκύλος’ το μεγαλύτερο μερίδιο των μακεδονικών εδαφών.

Περιγράφοντας τις ιστορικές περιόδους οι Έλληνες ιστορικοί υποστηρίζουν ότι αλλοιώθηκαν πραγματικά περιστατικά και ότι οι συγγραφείς των βιβλίων επικαλούνται οθωμανικές και σλαβικές πηγές και όχι ελληνικές.

Οι Έλληνες ιστορικοί υπέγραψαν μια αίτηση στην οποία ζητούν από τον Έλληνα Υπουργό Παιδείας και το ελληνικό κοινοβούλιο με κάθε θυσία να αποφευχθεί η διακίνηση των χυδαίων αυτών βιβλίων στην Ελλάδα.

Τέτοιου είδους αντιδράσεις προέρχονται από ένα στενό εθνικιστικό κύκλο της Ελλάδας και την εκστρατεία αυτή την καθοδήγησε η ακροδεξιά εφημερίδα ‘Στόχος’.

Οι τέσσερις τόμοι της βαλκανικής ιστορίας εκδόθηκαν από το Κέντρο για τη Δημοκρατία και τη Συμφιλίωση στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. Συμμετείχαν στην συντακτική ομάδα 60 ιστορικοί από πολλές χώρες, όπως και από την Ελλάδα. Ο σκοπός της έκδοσης ήταν να παράσχει μια αντικειμενική εικόνα των Βαλκανίων και να αποφευχθούν οι μονομερείς ερμηνείες της ιστορίας.

Τα βιβλία είναι τυπωμένα σε 8 γλώσσες: σερβικά, κροατικά, αγγλικά, ελληνικά, σλαβο-σκοπιανά, τούρκικα, αλβανικά και βοσνιομουσουλμανικά. Όλα τα εγχειρίδια για τους καθηγητές και τα εναλλακτικά έντυπα και βιβλία, εγκρίθηκαν από τα γυμνάσια όλων σχεδόν των βαλκανικών χωρών εκτός της Ελλάδας.

Снежана Јовановска

--

Τίτλος: «Историските читанки за Балканот биле македонска пропаганда против Грција!»
Δημοσίευση: Sitel, 10.11.2011, 15:46

Πηγή: Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...