"Απ΄ τα άγρια θηρία το χειρότερο δάγκωμα το κάνει ο συκοφάντης "
Διογένης από τη Σινώπη 400 - 325 π.χ
Μέγεθος γραμμάτων
+ + + + +
Share |

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Εκκληση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών «Αδειάστε τη Νομική σήμερα!»

Print this post
Την άμεση και ειρηνική εκκένωση της Νομικής από τους καταληψίες λαθρομετανάστες ζήτησε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόσης Πελεγρίνης, την ώρα που ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες έδωσε εντολή στον προϊστάμενο της Εισαγγελείας Εφετών Αθηνών Ιωάννη Σακελάκο να καλέσει τον κ. Πελεγρίνη προκειμένου να του παράσχει πληροφορίες και διευκρινίσεις σχετικά με την κατάληψη χώρων της Νομικής Αθηνών από λαθρομετανάστες.
    

Ο κ. Πελεγρίνης σε συνέντευξη Τύπου ζήτησε από τους μετανάστες να φύγουν σήμερα ζητώντας παράλληλα την κινητοποίηση της πολιτείας και την παρέμβαση του πρωθυπουργού.

Μίλησε παράλληλα για καθοδηγούμενη κατάληψη και κατάχρηση του ασύλου, ενώ κάλεσε σε κοινή σύσκεψη για το ζήτημα της μεταναστευτικής πολιτικής, τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση, την υφυπουργό Εργασίας, Αννα Νταλάρα, τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό και τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη.


Ο κ. Πελεγρίνης επεσήμανε ότι το πρόβλημα δεν είναι η Νομική Σχολή, αλλά είναι το μεταναστευτικό και πως η πολιτεία πρέπει να εξασφαλίσει σήμερα κιόλας την ασφαλή μετάβαση των μεταναστών σε άλλο χώρο και οι αρμόδιοι φορείς να ακούσουν το πρόβλημά τους.


Χθες, προθεσμία λίγων ημερών έδωσε στους μετανάστες ο πρόεδρος της Νομικής Σχολής, κ. Θεόδωρος Φορτσάκης προκειμένου να αποχωρίσουν από το χώρο. Όπως είπε, το πρυτανικό συμβούλιο της Νομικής , θα περιμένει, την ειρηνική αποχώρηση των μεταναστών πριν συνεδριάσει για το άσυλο.


Νωρίτερα, με παρέμβασή του ο πρωθυπουργός, έδωσε  εντολή στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να ληφθούν όλα τα μέτρα και να αποδοθούν οι ευθύνες αναφορικά με το θέμα της κατάληψης της Νομικής από μετανάστες.


Την πληροφορία αυτή μετέφερε στους δημοσιογράφους ο ίδιος ο κ. Παπουτσής στο περιθώριο της δεξίωσης που δόθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο προς τιμή του διπλωματικού σώματος.


Σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, «η μόνη όχληση που είχε την Τρίτη η ΕΛ.Α.Σ. ήταν από τον αστυνομικό διευθυντή Χανίων προκειμένου να παρεμποδιστεί η επιβίβαση μεταναστών».


Νωρίτερα ο υπουργός είχε σημειώσει: "Αισθάνομαι την υποχρέωση να υπενθυμίσω προς όλους ότι το Πανεπιστημιακό Άσυλο δεν προσφέρεται, ούτε ως άλλοθι θεσμικής δυσλειτουργίας και διοικητικής ανικανότητας, ούτε ως πεδίον επιδίωξης πολιτικών σκοπιμοτήτων και αλλότριων εξωπανεπιστημιακών στόχων". Και πρόσθεσε: "Οι Πανεπιστημιακές Αρχές έχουν την αποκλειστική ευθύνη και αρμοδιότητα για την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στην Νομική Σχολή Αθηνών".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...